уторак, 10. април 2018.

Trećina Plijena/Posada aviona za Kaunas ponovo u akciji - Dekapitacija Zvornika, njegovih stanovnika i regije

Režim je bio zabavljen prečim stvarima: Prikrivanjem Ubistva, pa se niko iz njegovog Vrha nije mogao odazvati na poziv za pomoć u odbrani od ataka Kriminalnog Klana na najvrednije privredne subjekte Zvornika i regije

piše: Slobodan Vasković

1.
Režim, koji je poharao Republiku Srpsku, uvijek će izabrati Kriminalni klan umjesto naroda; Režim će uvijek za Trećinu od Otetog izdati i prodati isti taj narod; Narod je aktuelnu vlast izabrao da riješi njihove probleme, a oni im uzvratili uništenjem i doveli ga na biološku ivicu opstanka.

2.
Dešavanja u Zvorniku, gdje Kriminalni Klan, artikulisan kroz Zorana Stevanovića Gladnog i Gordana Pavlovića Gocija, kao i njihove sudijske sluškinje Slavicu Tadić i Jelenu Todorović, najbolje to potvrđuje: Trećina za Dodika i Zorana Tegeltiju više je nego dovoljan razlog za uništenje Regije; Trećina vrijednosti “Alumine” naknada je za zatvaranje očiju pred najvećom otimačinom u Regionu; Koja je počela u eri Vladimira Romanova, trajala do prije pet godina i koštala RS 1,7 milijardi maraka, a nastavila se epohom Gladnog, Tegeltije i pripadajućih im otrovnih funkcionera, čiji je cilj potpuno uništenje Zvorničke regije.

3.
Samo takvo objašnjenje ima smisla nakon više od decenije nereagovanja na pokušaj istrebljenja naroda u tom kraju.

4.
Krenimo redom: Prije nekoliko dana menadžment “Alumine”, stečajni upravnik FG “Birač” Lazo Đurđević, Kompanija Boksit i sindikalne organizacije su uputili otvoreno pismo najznačajnijim institucijama RS i funkcionerima koji su na njihovom čelu; Pismo je upućeno Dodiku, premijerki Željki Cvijanović, ministru finansija Zoranu Tegeltiji, Draganu Lukaču, ministru unutrašnjih poslova… sa konkretnim zahtjevima za pokretanjem pravosudnih postupaka protiv onih koji su opljačkali “Birač”.

5.
Takođe im je upućena i informacijama o najnovijem silovanju zakona: Jelena Todorović donijela je idiotsku odluku, kojom odobrava izvršenje protiv FG "Birač" u korist firme “Pavgord”, čiji je vlasnik Pavlović, a sve u iznosu od 122 miliona KM, iako je zakonom nemoguće provesti takav postupak protiv firme koja je u stečaju. A FG “Birač” to jeste.



6.
To Rješnje je, izvan svake razumne sumnje, nepobitan dokaz teških zloupotreba sudijskih ovlašćenja u korist poznate kriminogene grupe, a sve na štetu “Birača”, “Alumine” i Republike Srpske. Cilj je, naravno, na ovaj način zaplijeniti “Aluminu” i prevesti je u vlasništvo Klana.

7.
Pismo ukazuje i da su u ovom prljavom i štetnom poslu inkorporirane razne strukture državnih institucija, odnosno da postoji sprega kriminala i struktura vlasti. 

Pismom su prozvana i tužilaštva koja u fiokama drže istrage protiv nekadašnjih vlasnika iz Litvanije i njihovih ovdašnjih vodonoša.

8.
Zatražen je i hitan sastanak sa Vrhom Režima, ali ništa. NULA.

9.
Režim je bio zabavljen prečim stvarima: Prikrivanjem Ubistva.  

10.
Samovolja Gladnog i bezakonje koje sprovodi njegov Klan, pod punim pokroviteljstvom Zorana Tegeltije, nastavljeni su u Zvorniku.

11.
Navedeni funkcioneri - Dodik, Cvijanovićeva, Tegeltija, Lukač… nisu se ni osvrnuli na pismo koje šalje višestruke poruke, a to su i apel za pomoć i upozorenje na teški kriminal koji se dešava u Zvorniku. 

12.
Niko od navedenih nije čak ni helikopterom proletio kraj Zvornika, a kamoli svratio. Zvornik je prepušten na milost i nemilost Bandi.


13.
Objavio sam desetine tekstova i desetine i desetine dokumenata o kriminalu i korupciji, kao i namjerama Klana, ali niko prostom nije mrdnuo. Zašto? Zato što su Zvornik i njegovi građani već presuđeni. Na dekapitaciju. 

Da je drugačije, neko bi valjda za  dvije i po godine bezobzirnih napada Kriminalnog klana na Zvornik, “Aluminu”, njene radnike… reagovao.

14.
Umjesto toga Tišina, a razlog za nju je Trećina.

15.
Trećina “Alumine” koja, prema riječima Zorana Stevanovića, treba da pripadne Miloradu Dodiku. 

16.
Ta Trećina je dogovorena prije kupovine kriminalnog potraživanja od Ukio banke, kada su Stevanović i Pavlović u dogovoru sa Dodikom i Tegeltijom za 6,4 miliona evra kupili 122 miliona NIčega. 

17.
Te 2014. godine su Dodik, Cvijanovićeva i Tegeltija obezbjedili Zoranu Stevanoviću Gladnom i Gociju Pavloviću avion Vlade RS za Let u Kaunas. 

18.
Da se razumijemo: Šef posade je bio Dodik; Kopilot Tegeltija, Cvijanovićeva stjuardesa, a Gladni i Goci Izvršioci Mafije. U službenom avionu Republike Srpske. 



19.
Vratimo se Trećini - Ta trećina je potvrđena prije prošlogodišenje blokade računa “Alumine” (april) za koju je posada Aviona znala, odobrila taj ogavni posao (Kopilot uz sasluženje Pilota i stjuardese); Dodatno je ta Trećina utvrđena donošenjem poslednjeg Rješenja o izvršenju protiv FG “Birač”; Todorovićeva ga je presudila sa Fantomkom na glavi, jer se takve “presude” drugačije ne mogu ni donijeti. 

20.
Trećina dokazuje da su Dodik, Tegeltija i Cvijanovićeva neposredno uključeni u projekat otimanja “Alumine”, dok su Pavlović i Stevanović samo brutalni, okrutni, lokalni, terenski izvršioci.

21.
Jasno je da je pismo upućeno institucijama Republike Srpske čist gubitak vremena i papira, da je poslano na potpuno pogrešne adrese. Jer, to su adrese Otimača, a ne spasilaca!!!

22.
Jasno je i da nije realno očekivati da se Dodik odrekne Trećine, Zorana Stevanovića Gladnog i Gocija Pavlovića i to iz niza razloga; Prije svega, jer sudskim kifnapovanjem “Alumine” nigdje nema Dodika, Tegeltije ili Stevanovića Gladnog; Ako neko nekad i bud ekrivično odgovarao, biće to Todorovićeva, u najboljem slučaju njena šefica Slavica Tadić zvana Bankomat. 

Idealna koncepcija za antinarodni Režim, toliko puta dosad viđena. 

23.
Prisjetimo se samo propasti firme “Nikola Tesla”, na kojoj je Tegeltija zgrnuo milione; Propasti firme “Rasklopna oprema”, na kojoj je Tegeltija zgrnuo milione; Propasti brojnih drugih firmi na kojima je Tegeltija zgrnuo milione… 

Za Trećine se zna kome idu.