понедељак, 16. април 2018.

Ubice Davida Dragičevića i njihovi saučesnici, koji pokušavaju zataškati zločin, imaju ogroman problem - Kako “pokriti” period od 18.03.-20./21.03., dok su Davida živog držali u zatočeništvu, mučili i prebijali

piše: Slobodan Vasković

Davor Dragičević, otac surovo ubijenog Davida Dragičevića, objavio je dvije fotografije dijelova tijela svog sina na kojima su vidljive posledice teškog prebijanja.

Davor Dragičević

I laiku je jasno, kada pogleda fotografije, da je David sistematski, nemilosrdno, hladnokrvno i brutalno pretučen tupim predmetima, koji mogu biti bejzbol palica, metalna šipka ili pendrek. 

Stručnjaci za prebijanje doslovno su polomili Davida prije nego su mu oduzeli život.

David Dragičević
Objavom ovih fotografija Davor Dragičević potvrdio je da je David, prije nego je umoren, pretrpio užasne batine i mučenje. Objavom ovih fotografija, Davor je dokazao da je njegov sin žrtva smišljenog napada, prebijanja, mučenja, na kraju i hladnokrvnog i mučkog ubistva.

Fotografija sa obdukcije
To ukazuje i na informacije koje sam ranije objavio da je na njemu primijenjen napad znan kao “Meksička kaša” - tada se žrtva udara po ekstremitetima kako bi se onesposobila za bilo kakvu odbranu. Nakon toga se prebija brutalno.

Fotografije ukazuju na to: Povreda na ruci, koja je odbrambene prirode: ruka dignuta u gard da bi spriječila udarac, prema riječima stručnjaka koje sam konsultovao, to potvrđuje.

Udaran je brutalno u dijelu leđa (“odbijanje bubrega”) što je policijski metod, poznat svakom ko se našao u takvoj situaciji, bilo kao žrtva prebijanja, bilo kao udarač.

Konsultovao sam i jedne i druge i obje strane su mi potvrdile da je taj način razbijanja žrtve tipičan policijski metod. Isti navode da je u prebijanju “učestvovalo više lica”!

Fotografija sa obdukcije
“21.03. je, izgleda, nismo sigurni još, nažalost Dan kad je David Dragičević ubijen, a ne 18.03. kako Karan kaže”, rekao je Davor Dragičević na “Trgu Davida”, 15.04.2018. godine.   

Davor Dragičević je, po svemu sudeći, u pravu u određivanju datuma smrti svog sina.

Konsultovao sam stručnjake koji su, na osnovu obdukcionih nalaza i onoga što je objavljeno u javnosti o Ubistvu Davida, (kao i još nekih dokaza do kojih sam došao, a ne mogu ih još uvijek objaviti), dali sljedeće Mišljenje: David Dragičević je Otet (prethodno pretučen), potom teško premlaćivan i mučen; Držan je u zatočeništvu živ najmanje dva do tri dana, nakon 18.03.!

Oni su mišljenja da je likvidiran 20.03. ili 21.03. ove godine. 

Stručna lica dalje smatraju da je David Ubijen na, zasad nepoznatoj Lokaciji 20. ili 21. marta, gdje je i držan u zatočeništvu od 18.03. kada je otet. 

Nakon toga je, prema mišljenju stručnjaka, držan još dva dana mrtav na toj Lokaciji, nakon čega je, najranije - u kasnu noć 22.03/23.03. - tijelo Davida Dragičevića doveženo do rijeke Crkvena; Bačen je već Mrtav, na mjestu/nedaleko od njega gdje je i nađen!

Naglašavam da je izneseno Mišljenje stručnih lica, na osnovu dostupnih informacija, ne i konačan Zaključak kako se sve odigralo.

Isti smatraju da je Vrijeme dok je bio u zarobljeništvu iskorišteno za Režiranje Lažne Scene Nestanka i da su u tome učestvovali pripadnici Policije!!!

Željko Karan
Vrijeme Smrti koje je odredio Karan, 18.03. u 4 časa ujutro, je, izvjesno, neistinito i trebalo je da posluži, prvobitno za proglašenje “zadesne smrti” ili “suicida”, a u nepovoljnijoj varijanti po one koji pokušavaju zataškati teški zločin za podmetanje “Žrtvenog jarca” kao Ubice; Odnosno Lica koje bi preuzelo zločin na sebe, ili bilo optužena za to, a da ga nije počinilo.



Te namjere u najvećoj mjeri osujetio je reobdukcioni nalaz doktora Ivice Milosavljevića (VMA) koji je ustvrdio da je “Nasilna smrt Davida Dragičevića nastala utapanjem” i da je “tijelo provelo u vodi najmanje dva, a najviše četiri dana”. Ako se taj vremenski interval sagleda od datuma kada je tijelo nađeno - 24-03.- to, praktično znači da je Davidovo tijelo dospjelo u vodu između 20.03. i 24.03. 2018. godine. 

Prema Milosavljeviću, u tom periodu je nastupila i smrt.


Znači, prema Milosavljeviću tijelo nije dospjelo u vodu prije 20.03., a u njoj je bilo “dva do četiri dana”; Kako je Davidovo tijelo nađeno 24.03., jasno je da je 20.03. najraniji datum dospjeća tijela u vodu.

Međutim, najrealniji datum, prema mišljenju stručnjaka koje sam konsultovao, jeste 23.04., što se poklapa sa Milosavljevićevim nalazom da je tijelo provelo najmanje dva, a najviše četiri dana u vodi.

Ranije sam objavio da je, prema riječima doktora medicine, najveća manjakvost/propust obdukcije jeste nedostatak nalaza mikroskopske i hemijske analize vode iz pluća umorenog Davida, koji bi potvrdio ili demantovao da li je on utopljen u rijeci Crkvena.

Taj nalaz, prije svega, mikroskopski je bilo vrlo lako uraditi, tvrde stručna lica.

Po svemu sudeći, on je Utopljen, preciznije Udavljen, na nekom drugom mjestu, pa potom dovučeno njegovo tijelo do Crkvene i bačeno u nju.

;jesto gdje je nađeno Davidovo tijelo
Svi ovi detalji će, u vremenu koje dolazi, biti vrlo jasno precizirani i dodatno će demantovati i spriječiti svaki dalji pokušaj zataškavanja Mosntruoznog i Surovog Ubistva Davida Dragičevića.

Ono što je sada već precizno jasno jeste sledeće:
-Glavni osumnjičeni za Pokušaj Prikrivanja Ubistva jeste Darko Ilić, načelnik uprave za organizovani kriminal MUP-a RS,
-Njegov najvažniji saučesnik u tom Podlom poslu jeste Željko Karan, patolog.
-Saučesnici Ilića su i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i Darko Ćulum, direktor Policije.

Ćulum, Lukač, Ilić
Imena najviših funkcionera MUP RS, koji učestvuju u zataškavanju, svjedoče da su pojedini pripadnici policije učestvovali u likvidaciji Davida Dragičevića, bilo direktno, bilo kao saučesnici.

Činjenica da Ilić ni dalje ne dozvoljava da predmet Ubistva Davida Dragičevića istražuje bilo koja druga Uprava MUP RS svjedoči da se on nada da će, ipak, uspjeti da prikrije zločin. Ali i da mnogi tragovi vode ka njemu, a on ih želi zamesti.

Oko Ilića treba znati i sledeće: Pokušaj zataškavanja Ubistva Davida Dragičevića nije Prva Monstruozna Konstrukcija koju je izvršio. 

Ilić je sklon podmetanju, vrlo ozbiljnom ugrožavanju i uništavanju života ljudi koji su mu se zamjerili i to podmetnutim dokazima. To je u MUP-u RS javna Tajna.

Darko Ilić
Biće vremena i prostora u narednom periodu da pojasnim neke od tih slučajeva; Sada to ne želim činiti kako ne bih ni na koji način odvlačio pažnju sa Ubistva Davida i otkrivanja njegovih ubica. Međutim, treba znati da dok god je Ilić na poziciji nije isključen Podli Iskonstruisani napad na nekog od onih koji insistiraju na potpunoj Istini o Likvidaciji Davida Dragičevića. 

Želim navesti još jedan značajan detalj: Grupa koja pokušava zataškati Ubistvo Režiranjem Lažne scene ima pripremljene “svjedoke” za “Žrtvenog jarca”!

Imam konkretne informacije o tome, ali ih još uvijek ne mogu objaviti; Ono što je za Ilićevu Grupu nepremostiva prepreka jeste kako da “pokriju vrijeme” od 18.03.-20.03., kada je David držan u zatočeništvu. Jasno im je da Karanova Potvrda o Smrti Davida Dragičevića, prema kojoj je on, utopljen 18.03.2018. godine u 4 časa ujutro, više ne može poslužiti kao relevantna; Čak ni u situaciji u kojoj ta Grupa kontroliše značajan dio Tužilaštva (čitaj tužilac Dalibor Vrećo), kao i jedan dio sudija. (nastaviće se)