четвртак, 12. април 2018.

Novi Aprilski Udar na Biološki opstanak Naroda: Gladni će pojesti Zvornik i Regiju - Plan Kriminalnog Klana za uništenje ključnih kompanija regije Birač

piše: Slobodan Vasković

1.
Situacija u Zvorniku je na milimetar daleko od tačke usijanja, a među građanima prevladava ozbiljna zabrinutost za sopstvenu sigurnost i materijalnu egzistenciju.


2.
Glavni generator visokofrekventne tenzije je, izvan svake razumne sumnje, Zoran Stevanović Gladni, gradonačelnik Zvornika, koji je gotovo pojeo ovaj Grad. Bezobzirnost, brutalnost, kriminalno raspolaganje gradskim budžetom, stavljanje gotovo svih privrednih resursa u funkciju svojih privatnih nezakonitih poslova, selektivno zapošljavanje, tortura nad neistomišljenicima, brutalni fizički napadi na protivnike…, samo je dio Menija Gladnog.

3.
Sve oko njega je kriminal, a on je Kriminalac. Što ne reći, Gladni je zvorničane doveo u položaj sužnjeva, bez prava glasa ili stava. 

4.
Bezobzirnost Gladnog, njegovo rastakanje Zvornika i zvorničana traju već dvanaest godina, ali je u zadnje dvije Stevanovićeva brutalnost eskalirala. Do mjere neizdržljivosti!

5.
Stevanović je Najistureniji predstavnik Kriminalog klana koji pokušava da otme glavnu životnu arteriju tog kraja - “Aluminu”; Čini to zajedno sa Gordanom Pavlovićem Gocijem, vlasnikom firme “Pavgord”, uz punu zaštitu Milorada Dodika i Zorana Tegeltije; Dodik i Tegeltija do sada nisu preduzeli ni jednu jedinu radnju da Stevanovića Gladnog i Pavlovića Žednog na bilo koji način spriječe u njihovim aktima pretvaranja Zvornika i Regije u Pustaru.

6.
Trećina vrijednosti “Alumine”, koja je, kako Stevanović tvrdi, obećana Dodiku, ključna je za njegovo nereagovanje. Tegeltija će se “naći” u ostale dvije trećine, jer je ministar finansija Glavi Strateg otimanja “Alumine” i vuče sve konce iz sjene.
7.
Kriminalni klan dramatično se približio končanom otimanju “Alumine”, što svjedoči nedavno Rješenje sudije Jelene Todorović, Stevanovićeve pravisudne sluškinje, kojim je odobrila da se firma “Pavgord” naplati od FG “Birač” u visini od 122 (nepostojeća) miliona, iako je FG “Birač” u stečaju i takvo Rješenje je, po zakonu, nemoguće donijeti. Ali zakoni BiH/RS ne važe u Zvorniku: U tom Gradu važe Zakoni Mafije!!!

8.
Cilj je jasan: Kako FG “Birač” nema vrijednosti 122 miliona KM, želi se oteti “Alumina”. Čitava fabrika!!!

9.
Nakon toga uslijedio bi Plan “restrukturiranja”, odnosno Plan naplate novca koji je Kriminalni Klan, preko Stevanovića i Pavlovića, uložio u Projekat otimanja “Alumine”. 

Dodik je taj plan odborio, a Zoran Tegeltija ga strateški osmilio i supervizor je njegove realizacije. 

10.
Plan Klana je da sirovine i gotovu proizvodnju “Alumine” odmah prodaju na tržištu; Da fabriku dodatno zaduže po “principu Romanov”, na način na koji su to činili nekadašnji litvanski vlasnici (sa Vladimirom Romanovim na čelu) u sadejstvu sa Tegeltijom (npr. kriminalni kredit IRB-a dat “Energoliniji, kada je Tegeltija poklonio Romanovu 19,4 miliona KM). 

Nakon što “Aluminu” dovedu u stanje disfunkcionalnosti, krenuli bi etapno da je sijeku i prodaju kao staro gvožđe željezari u Zenici. 

Interesantno je da su taj proces već bili pokrenuli Litvanci 2012. godine, ali je on prekinut njihovim odlaskom, pšodržanim od vrha Režima.

11.
Naravno, radnici idu kućama. Na čekanje zauvijek. 

12.
Ovaj plan karakteriše hitnost, jer je Kriminalni klan finansijski prezadužen, a struktura Kreditora, koji su dali novac Stevanoviću za njegove prljave namjere sa “Aluminom”, je takva da se Gladnom diže kosa na glavi. Od Užasa, šta ga čeka, ako ne otme Fabriku i ne vrati novac.

13.
Dio Plana je nova blokada računa “Alumine”, koju Kriminalni klan planira da sprovede, preko sudije Todorović, do kraja tekućeg mjeseca - na djelu je aktivacija lanjskog Aprilskog udara na Zvornik, kada su Stevanović&co blokirali račune firme i zamalo uništitli “Aluminu” i egzistenciju hiljada stanovnika te regije.

14.
Prema moji saznanjima, ukoliko dođe do blokade računa, realno je očekivati Velike nemire i blokade puteva, kako u već usijanom Zvorniku, tako i na cijeloj Regiji. 

15.
Poznato je ovo i Gladnom, ali pod pritiskom Surovih Kreditora, koji su, do sada, za otimanje fabrike dali cca 25 miliona KM i ne žele više da  čekaju povrat svog novca i nemalih kamata na njega, Stevanović i Pavlović nemaju kud - Odlučili su da idu u HITNO otimanje Fabrike, po svaku cijenu.

16.
Surovi Kreditori se smatraju izigranim, jer Željka Cvijanović i Zoran Tegeltija nisu prošle godine realizovali obećanje i, nakon blokade računa, nisu primorali upravu “Alumine” na sporazum sa Klanom. 

Podsjetiću, Tegeltija je u aprilu prošle godine, u prisustvu Cvijanovićeve, u Vladi RS primio Stevanovića, Pavlovića i upravu “Alumine”: Tada je predlagao da se Pavloviću prizna 50 miliona KM potraživanja, što je, praktično, bilo poklanjanje fabrike fočanskom tajkunu. Njegov kriminalni prijedlog je odbijen.

17.
Sada Tegeltija, Stevanović, Pavlović… moraju ići u blokadu Fabrike.

18.
Zbog toga je Zvornik već sada Bure Baruta. 

19.
Da je situacija zaista takva, svjedoči Pismo upozorenja upućeno Dodiku, Cvijanovićevoj, Zoranu Tegeltiji, Draganu Lukaču…; Pismo Upozorenja su uputili menadžmenti “Alumine” i “Kompanije Boksit”, sindikati, kao i stečajni upravnik FG “Birač” Lazo Đurđević.

U pismu najvišim funkcionerima RS je ukazano da je “djelovanjem Organizovane Kriminogene Grupe” ugrožen opstanak “Alumine”, FG “Birač”, “Kompanije Boksit” i niza poslovnih partnera ovih firmi, kao i kompletne Regiju. 

Od ovih predstavnika institucija je traženo da se pod hitno zaustave ove kriminalne radnje i procesuiraju odgovorni, jer će u suprotnom “zaposleni u fabrici Alumina i kompaniji Boksit, kao i članovi njihovih porodica, (oko 10.000 lica), preduzeti sve mjere koje im stoje na raspolaganju u cilju očuvanja svojih životnih interesa”. 

20.
Za očekivati je da se zaposlenima i njihovim porodicama pridruži hiljade drugih, prije svega sa područja regije Birač koji su poslovno vezani za ova dva kombinata. 

21.
Upozorenje je poslato, ali šta to vrijedi kada je upućeno direktno saučesnicima Kriminalnog klana, što sam već u prethodnom tekstu pojasnio

Jednostavnije rečeno, Dodik, Tegeltija, Cvijanović neće ništa učiniti da spriječe pad “Alumine”, njeno pretvaranje u staro željezo, već će dodatno ojačati Gladnog i Žednog da unište Fabriku.

Treba li boljeg dokaza za rečeno od potpunog izostanka bilo kakve reakcije lica kojima je pismo upućeno. 

22.

Nakon svega, ostalo je još samo jedno - Narod će morati sam da brani fabriku od Vrha Režima i Gladnog, jer je to jedini način da se spase od Biološkog nestanka. Kako stvari stoje i do koje mjere se sve u Zvorniku uzburkalo, ne bi trebalo iznenaditi da Gladni pojede i Režim i sebe. Autokanibalizam!