понедељак, 2. април 2018.

Šira Slika: Minimiziranje Umorstva, Zolje, Prijetnji Tužiocima… - Zgusnutost jezivih događaja ukazuje da nisu autonomni jedni od drugih

piše: Slobodan Vasković

Edvard Munk: Krik
Bitno je sagledati širu sliku od samog Umorstva Davida Dragičevića; Šira slika, događaji koji su se desili između 26.03-31.03. otrkivaju da je prikrivanje zlodjela mnogo većih razmjera od dosad uočenih; Šira slika otkriva i da je sukob unutar MUP-a RS ogromnih razmjera; Šira slika otkriva i da Vlast, izvan svake razumne sumnje, više ne kotroliše do kraja Organizovane Kriminalne Grupe, koje je koristila/koristi kao Alate; Šira slika otkriva i da je Vlast, najblaže rečeno Anksiozna, jer sve teže kontrolišu situaciju, a bunt građana zbog gubitka života mladog čovjeka, dvadesetjednogodišnjaka, ne jenjava; Šira slika otkriva i da je bezbjednosna situacija u Banjaluci teško narušena i da su ugroženi svi - i Građani i protivnici/kritičari Vlasti, ali, nakon svega što se izdešavalo u periodu od 26.03.-02.04., može se konstatovati da su ugroženi i nosioci Vlasti i to iz sopstvenih redova, nosioci visokih Tužilačkih funkcija, Poslovni subjekti…


Fakti:
-24.03. - pronađeno je tijelo Umorenog Davida Dragičevića

-26.03. - Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal i Želko Karan, patolog, održali su skandaloznu pres konferenciju sa nizom bezočnih izjava, među kojima je najbrutalnija kriminalizacija Žrtve i pokušaj njenog pretvaranja u Zločinca; Uz to, Ilić je izrekao niz neistina i prećutao još duži niz detalja, koje su vrlo brzo demantovane, a detalji otkriveni.

Karan je rekao da smrt Davida “nije nikako” zadesna, ali je naveo i da je bilo povreda po cijelom tijelu “nanesenih tupim predmetima”.

-26.03.- Sa nepoznatog profila objavljeno je pismo prepuno kompromitujućih detalja i najtežih mogućih optužbi na račun Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova. 

To pismo nije bilo, primarno, diskreditacija Lukača; Primarno je to bila Javno Upozorenje Draganu Lukaču, u to nema nikakve sumnje, a šta je u njemu, od onog što je napisano, tačno, a šta ne, trebalo bi tek istražiti.

Zbog čega je Upozoren na takav način, Lukač sigurno neće obrazložiti, ali, izvan svake razumne sumnje, zna!

Interesantno je da je pismo, u komentarima, objavljeno na jednom od režimskih portala, ispod vijesti sa Konferencije za štampu MUP-a RS. 

Pismo, kako je navedeno, Ratnog Prijatelja, proširilo se munjevito mrežama. 

Takvo Pismo mogao je napisati Neko ko je vrlo Blizak Lukaču i zna mnogo mnogo o njemu; Jer u Pismu se pominju i činjenice za koje zna izuzetno mali broj osoba, prema onome što sam uspio provjeriti u vezi detalja iz tog pisma. 

Pismo nisam objavio, niti ću to učini, kako ne bih bio optužen “za politizaciju” i “rušenje Lukača”! Iako On i bez tog pisma treba da ode, jer je rastočio MUP RS. 

-26.03. - Počeli su protesti pod motom “Pravda za Davida”

-27.03. - Sastali su se Milorad Dodik i Dragan Lukač. Dodik je rekao da će biti obavljena nova obdukcija.

Lukač je, nakon sastanka, demantovao Ilića, ali ga je kasnije podržao!!!

-28.03. - Izvršena je nova obdukcija. Jedino je potvrđeno da je Davidova smrt nastupila utapanjem. I ništa više od toga.

Darko Ćulum je rekao neistinu - da je druga istraga potvrdila prvu. Jeste, samo u dijelu koji se odnosi na Utapanje i ni u čemu drugom.

Ćulum je rekao da je to “nezvanično saznao”, što je nonsens, jer sve što javno kaže direktor Policije je zvanično.

Ni nakon Prve ni nakon Druge Obdukcije nije rečeno Vrijeme Smrti!

-28.03. - Beogradske “Večernje novosti” i “Dnevni Avaz” (autor oba teksta isti) objavio je da su, osim Davida, u Kuću na Laušu ušla još dva Lica. Na taj način, raskrinkan je dio Ilićevih neistina, iznesenih na presu 26.03. o.g.

Ilić te Dvije Osobe nije ni pomenuo.

-29.03. - “Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dana 29.03.2018. godine, od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske dostavljen je izvještaj o smrti Davida Dragičevića iz Banja Luke. Uz izvještaj su dostavljeni i svi dokazi koji su prikupljeni u toku rasvjetljavanja okolnosti smrti”, saopšteno je iz Okružnog tužilaštva Banjaluka.

-29.03. - Objavio sam snimke video nadzora koji potvrđuju da su Kobne noći, u vrijeme za koje je Ilić naveo da je David “opljačkao Kuću”, u nju, osim njega, ušlo još Dva Lica. Time je potvrđeno pisanje “Novosti” i “Avaza”.

Odgovorno tvrdim, na osnovu informacija koje posjedujem, da David Dragičević NIJE OPLJAČKAO KUĆU!

-30.03. - Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, potvrdio je medijima da je tokom noći (pola sata iza ponoći) dobio prijeteću poruku, koja glasi : "Bićeš ubijen”!

Poruku je dobio mejlom, a sve je prijavio nadležnim institucijama BiH.

Međutim, prijeteću poruku nije dobio samo Tegeltija, već i Želimir Lepir, Glavni okružni tužilac iz Banjaluke i njegov zamjenik Zoran Bulatović.

I njima je zaprijećeno sa "Bićeš ubijen", a prijeteća poruka je, takođe, poslana mejlom. 

I sve tri Prijeteće Poruke poslane su im u samo nekoliko minuta.

Samo Dan prije, Okružno tužilaštvo Banjaluka zaprimilo je Izvještaj o smrti Davida Dragičevića.

Prijetnje Tužiocima su potcijenjene i listom su ismijani; Ali šta ako su te prijetnje Stvarne i ukoliko je prijećeno da Tužioci ne bi ništa istraživali oko Umorstva Davida Dragičevića?!

Jedan, naoko, bizaran detalj iz tih prijetnji, suštinski, otkriva njihovu stvarnu težinu i ozbiljnost.

Prijetnju Milanu Tegeltiji potpisao je “Milan Tegeltija”; Želimiru Lepiru je prijetnju potpisao “Želimir Lepir”, a “Zoran Bulatović” je prijetio Zoranu Bulatoviću: Ako bih taj “jezik” preveo na srpski onda prevod glasi: Sami ste sebi potpisali Smrtnu Presudu ako išta učinite u predmetu “o smrti Davida Dragičevića iz Banja Luke”!

Odmah da se razumijemo, ni na koji način ne pokušavam da odbranim ni Lukača, ni Tužioce, za njihov dosadašnji Endemski Nerad/Nečinjenje…, ali osuđujem sve prijetnje. I njima, iako mi je Lukač javno prijetio, nazivajući me Rušiocem RS, a Tužioci nikada nijednu prijetnju upućenu meni nisu htjeli istražiti. Niti im to pada na pamet.

-31.03. - Ispaljena je Zolja u zgradu “Euroherca”, pogodila je prostorije u kojima je direkcija “Agrama” i restoran.

Mnogi su ovaj teroristički akt okarakterisali kao “odvlačenje pažnje”, ali on to nije.

On je direktna posledica obračuna unutar Vlasti, ali, savim moguće, i opomena Nekome ko se veže za tu zgradu Da Ćuti!!!

Priča oko toga da je sve zbog tendera UIO jednostavno “ne pije vode”. Bilo je i ranije tendera po istom osnovu, pa niko nikog nije gađao Zoljom!

Šta je zajedničko za Umorstvo Davida Dragičevića, Prijeteće Pismo Lukaču, Prijetnje Tužiocima i Zolju?

Najmanji Zajednički Imenitelj je da Vlasti RS/Njeni Visoki funkcioneri/MUP RS/Mediji bliski Vlasti minimiziraju ove događaje!!!

Pitanje je Zašto?

Zato što ili ne znaju šta da rade, jer su nesposobni/diletanti ili to čine S Umišljajem, jer znaju Ko stoji iza svih ovih Užasnih Događaja.

I jedno i drugo je Tragično, šta god da je na djelu.

Međutim, Činjenice ostaju Nesporne i, ma koliko se minimizirale, daleko su od toga: Umorstvo Davida, Upozorenje - Pismo Lukaču, Prijeteće poruke Tužiocima i to baš Onim u čije Tužilaštvo je stigao Izvještaj o smrti Davida Dragičevića iz Banja Luke, Zolja i to sve u periodu od 26.03.-31.03.2018. godine.

Ništa od navedenog nije riješeno; Ništa ne ukazuje da će biti riješeno; Ovo Klupko počelo je da se Mrsi u MUP-u RS, istupom Darka Ilića, koji je “zakucao” tu instituciju - U Laži! Nakon nje i druge institucije.

Rješenje svih ovih slučajeva je u MUP-u RS, a Kuća, Crkvena, Linija Tržnica - Metalska škola - ulica Vase Pelagića, Prijetnje Tužiocima, Upozorenje Lukaču, Zolja…, samo su put ka MUP-u/Nekom/Nekim u toj instituciji i Rješenju Problema. 

Osim ako ne postoji zaista Grupa koje se plaši i MUP i Vlasti i koja je potpuno izmakla kontroli; I koja može da Likvidira, zataška Ubistvo; Prijeti i najvišim zvaničnicima RS i nosiocima tužilačkih funkcija, Ispali Zolju… 

U tom slučaju sve dalje događaje možete i sami procijeniti i, usuđujem se reći, zaključiti da Užasi tek slijede. (nastaviće se)