уторак, 24. април 2018.

Dijelovi Motiva za Ubistvo Davida; Grupe za Premlaćivanja i Egzekucije i Nekoliko pitanja za Radojičića

Piše: Slobodan Vasković



Dijelovi Motiva za Ubistvo Davida Dragičevića

Od 26.03.2018. godine, nakon pres konferencije, na kojoj je Darko Ilić, načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, podlo pokušao kriminalizovati Ubijenog Davida Dragičevića i podmetnuti mu pljačku, postavlja se pitanje Motiva Likvidacije dvadesetjednogodišnjeg Mladića.

Prije svega bitno je navesti da je Neistina kako je David bio sklon opojnim drogama, teškim, a priča o LSD-u, koja je, navodno, nađena u njegovom tijelu, tokom obdukcije, najobičnija je Laž. Riječ je ili o podmetanju dokaza ili o “kljukanju” nečim sličnim tom opijatu tokom dvodnevnog držanja u zatočeništvu, što su činili Otimači.

“LSD” (mješavina koja je slična) nije slučajno izabran kao narkotik koji je navodno koristio David, jer njegovo dejstvo može, između ostalog, dovesti do suicida, na šta su i ciljali organizatori, izvršioci i saučesnici Ubistva.

Bitno je naglasiti da čistog LSD-ija nema u Banjaluci, već se “po kućama” miješaju razne toksične supstance koje daju efekat senzacije sličan onom što ga proizvodi LSD. I to se prodaje Djeci u Centru Banjaluke. Rečeno nije nikakvo Otkrovenje, to je opštepoznata stvar. 

Zaista je čudno da pripadnici Odjeljenja za narkotike ne znaju ko “pravi” otrov sličan LSD-iju u Banjaluci?! Kada bi “znali” vrlo lako bi mogli doći do onih koji su tu drogu podmetnuli Davidu.

Vratimo se motivu: Dileri i njihovi saradnici, kojih ima i u policiji, regrutuju Mladiće Davidovog uzrasta; prvo ih navlačeći na droge, kao korisnike, a potom ih pretvarajući u dilere-ovisnike. 

To je Industrija koja Cvjeta u Banjaluci, za tu Industriju znaju svi, Niko ništa ne preduzima protiv te Industrije i Industrijalaca, a Djeca se truju raznim drogama svakog dana u sve većem broju.

David je bio Idealan za takav posao, jer je znao ogroman broj mladih ljudi. Bio je popularan.

David Dragičević, međutim, NIJE HTIO da radi za Dilere i to je jedan segment Motiva zbog kojeg se nalazio na njihovom Udaru, kao i na Udaru njihovih zaštitnika u Policiji, gdje pojedinci imaju značajan udio u ovoj prljavoj, neljudskoj raboti.

David Dragičević se NIJE PLAŠIO Dilera, njihovih šefova, posebno ne njihovih vojnika, jer je bio fizički izuzetno spreman, poznavalac brojnih borilačkih vještina i kao takav on jednostavno nije davao nikakvog pardona Vladarima Podzemlja Banjaluke; Od kojih su mnogi i Vladari Nadzemlja - zloupotrebom institucija ili, pak, zbog odličnih veza u Institucijama. Na Najvišim Nivoima.

David Dragičević je zbog svega toga trebalo da bude “naučen pameti” i to “učenje” završilo je Kobno po njega. Ubijen je. 

Prvi dio Motiva je što ih se nije plašio; Drugi dio - što nije htio da radi za njih, a što je u Banjaluci Nepojmljivo. Neposlušnost je uzrokovala treći dio Motiva za Ubistvo Davida: Bahatost, Osionost, Nasilnost Vladara Podzemlja i dobrog dijela banjalučkog (i ne samo banjalučkog) Nadzemlja koji sebi nisu MOGLI DOZVOLITI da ih jedan dvadesetjednogodišnjak ne doživljava ni opasnim, ni moćnim, ni bitnim. 

Postoji i četvrti segment Motiva, ali ga još uvijek nisam uspio potvrditi iz nekoliko nezavisnih izvora, za razliku od prva tri, tako da sa njegovim objavljivanjem moram sačekati.

PRIPREME ZA UBISTVO I UBISTVO
Pripreme za Ubistvo Davida Dragičevića nisu počele 18.03., kada je otet, već ranije. Najmanje mjesec i po, dva, ranije, jer se Moralo Kazniti Neposlušnog Dečka.



Video sa Trga Krajine, koji sam objavio 22.04.dana, je, sasvim realno i poslednji na kojem se David vidi kao Slobodan Čovjek. Koji hoda i sasvim je sigurno da nije drogiran. 


Ako se ponovo pažljivo sagledaju Ključni minuti snimka, jasno je da Davida opkoljavaju - od mladića/Vojnika koji ga sačekuju i mame, preko Dvojca koji mu, nakon pozdrava sa Vojnicima, prilazi, pa sve do automobila koji u tim trenucima (gornji lijevi ugao snimka) dolazi iz pravca Pošte, skreće desno u jednosmjernu ulicu, a potom se okreće i parkira u zabranjenom pravcu. Zna se Ko smije tako da parkira u Noći!!!

Nisu smjeli udariti na Davida pojedinačno; Čak ni tri, četiri osobe, jer bi se uspio odbraniti; Zato ih je moralo biti mnogo mnogo više. I bilo ih je.

David je namamljen/odveden iza Metalske škole gdje je čekalo između 15-20 batinaša, koji su ga nemilosrdno pretukli.

Toliko nemilosrdno da na njegovom licu postoji samo jedan centimetar kvadratni koji nije snažno udaren.

David Dragičević je premljeven. Meksička Kaša.

Nakon toga odvučen je automobilom na, zasad, Nepoznatu Lokaciju. 

Automobil je na Mjesto Prebijanja dovežen ugašenih svjetala. Dovukli su Davida do automobila, otud pocijepane pantalone i rane na koljenima. Ubačen je i odvežen. Automobil ugašenih svjetala.  A u njemu David.

David, koji je od 18.03. do 20./21.03. bio mučen - Otmičari su pokušali izvući Nešto iz njega. To Nešto je Četvrti dio Motiva.

David Dragičević udavljen je na Nepoznatoj Lokaciji 20./21. 03., nakon čega je još dva dana držan Mrtav, a njegovo tijelo je kasno noću 23.03. ili rano ujutro 24.03 bačeno u Crkvenu.    

Nedugo potom je i “pronađeno”, a Željko Karan stupa na scenu kao Lažni David Koperfild, štimajući nalaze obdukcije. Po nalogu, jer je Karan namjenski izabran za to. I mnogo čega drugog što nije u njegovoj nadležnosti, ali mu je dato. Direktnim naređenjima Vrha MUP-a RS. Ali, o tom potom. Kao i o Daliboru Vreći, kojeg brani Glavni okružni tužilac Želimir Lepir, iako je Vrećo učestvovao u prikrivanju zločina, čak i osmišljavanju Plana B - “Žrtvenih Jaraca”.

Iznenađenost i Greške
Opštepoznato je da u Banjaluci već dosta dugo postoji nekoliko Grupa za Prebijanja i  Egzekucije; Nakon Ubistva Davida Dragičevića i svih ranijih neriješenih ubistava, to je nesporno.

Te Grupe su sastavljene od lokalnih Nasilnika, Kabadahija, Kriminalaca, Pojedinaca iz Policije i privatnog sektora, onog njegovog dijela koji radi milionske poslove i imaju izuzetno jake veze na svim nivoima vlasti.

Postoje najmanje tri takve Grupe. Komandanti su različiti, ne vole se previše, ali međusobno sarađuju. 

Jedna od tih Grupa je Ubila Davida Dragičevića, a da ima izuzetno jake konekcije u Vrhu MUP-a RS jasno je iz djelovanja Dragana Lukača, Darka Ilića, Darka Ćuluma, Željka Karana, Dalibora Vreće…


Greške koje je počinio Vrh MUP-a u pokušaju zataškavanja Ubistva, sadržane su u činjenici da nisu očekivali da će njihovi štićenici tako surovo mučiti i na taj način ubiti Davida Dragičevića.

Kada su saznali do koje mjere je Brutalno satrven David i da će uslijediti Ubistvo “kao jedino rješenje postojeće situacije”, krenulo je adhok zataškavanje u kojem su napravljene brojne greške.

Za skrivanje zločina nije bilo dovoljno naređenje Vojnicima da ćute, čak ni hapšenje dijela njih, koje je produkovano, kako bi se sklonili sa ulice da “ne propjevaju”.

Davida Dragičevića ubili su Nasilnici pod kontrolom Osoba bliskih Vrhu MUP-a RS; Ubila ga je Grupa koja se bavi trgovinom narkoticima i visokom prostitucijom.

Lukač, Ilić, Ćulum, Karan, Vrećo… čine sve da zaštite Komandante te Grupe!!! I neće prestati! Jer, kada bi se sve otkrilo, bio bi to KRAJ OVOG TRULOG DRUŠTVA!!!

NEKOLIKO PITANJA ZA RADOJIČIĆA
Za kraj ovog teksta, nekoliko pitanja za gradonačelnika Igora Radojičića: 
Da li Vi, gospodine Radojičić, znate u kojim lokalima u Banjaluci se dila kokain sasvim javno, neskriveno, reklo bi se sasvim legalno, a u kojim ostale droge, manje cijenje i jeftinije; Takođe, javno, neskriveno, reklo bi se sasvim legalno?!


Da li znate u kojim lokalima/objektima u Banjaluci se odvija visoka prostitucija sasvim javno, neskriveno, reklo bi se sasvim legalno? Da li je tačno da su Konzumenti tih nesretnih djevojaka, mahom, “kontroverzni” momci i privatnici iz zemalja okruženja?

Da li znate koliko su ti objekti udaljeni od Skupštine Grada? Toliko da se hod do njih ne može smatrati čak ni najkraćom šetnjom?!

Da li znate za koga direktno radi šef Komunalne policije Banjaluka i po čijem nalogu maltretira vlasnike kafea “Life”, koji su jedini javno podržali protest “Pravda za Davida”?! Da li je tom Vašem šefu Komunalne policije direktno nadređen Ministar, a spona je njegov Savjetnik?

Znate li to Gradonačelniče? 

Znate li odgovoriti i na jedno od postavljenih pitanja, koja se tiču najužeg centra grada? Za cijeli Grad i ne pitam, svjestan da nemate toliki obuhvat.

Ukoliko znate šta ste preduzeli?
Ukoliko ne znate, zašto još uvijek sjedite u Gradskoj Kući?!      

I DA NE ZABORAVIM - NASTAVIĆE SE!