субота, 28. април 2018.

Kad Lažovi utihnu: Dodik nije Ukinuo Sud u Zvorniku, iako je sudinica Todorović donijela Rješenje o novoj blokadi računa “Alumine” na 200 miliona KM u korist Gladnog, Pavlovića… i Klana

piše: Slobodan Vasković

1.
Milorad Dodik je 20.04. posjetio firmu “Alumina”, gdje je njegova površna i priprosta retorika doživjela potpuni fijasko, kako među zaposlenim u fabrici, tako i među Zvorničanima.

Građani Zvornika su prozreli svu Dodikovu manipulativnost i to u jednom danu. Jer, svaka njegova izgovorena riječ je bila lažna. Jeftini Konfekcijski Spinovi.

2.
Dodik je otišao prvo u fabriku da smiri sindikat zaposlenih koji je uveliko prijetio protestima i javnim protjerivanjem Zorana Stevanovića Gladnog iz Zvornika zbog intenzivnih i brutalnih napada koje Kriminalni klan, nominalno predstavljen kroz fočansku firmu “Pavgord”, provodi preko sudije Osnovnog suda u Zvorniku Jelene Krpe Todorović. 

3.
Vlasnik “Pavgorda” je Gordan Pavlović Goci, a Zoran Stevanović Gladni je prvi i izvorni predstavnik i tvorac Kriminalnog klana, njegovog kraka u Republici Srpskoj. U tom kraku je i Zoran Tegeltija, ministar finansija.

4.
Dodik je, da podsjetim, javno u fabrici rekao da neće biti blokade računa i novih napada na “Aluminu” ili će ON, u suprotnom, ukinuti Osnovni sud u Zvorniku. 

5,
Dodikova bahata floskula, ranije sam to već pojasnio, ne znači ništa, a njen cilj je bio da, sa jedne strane, umiri radnike, a sa druge da Dodik javno pokaže svoj otklon od Kriminalnog klana, čiji je i sam član, kako to tvrdi Zoran Stevanović Gladni.

Nije postigao ni jedno ni drugo; Površnost njegove ispaljene floskule najbolje potvrđuje činjenica da se ukidanjem suda ne bi postiglo, ama baš, ništa. 

6.
Umjesto lažnih prijetnji ukidanjem suda, Dodik je stvarno mogao da izvrši pritisak na Dragana Lukača; Da mu, u svom stilu, zaprijeti ukidanjem ministarstva (kad već može da ukida) ukoliko konačno ne preduzme istražne radnje protiv sudije Jelene Krpe Todorović, njene šefice Slavice Tadić, Zorana Stevanovića Gladnog, Gordana Gocija Pavlovića, Rubeža&Rubeža i Zorana Tegeltije, za početak. 

7.
Svima je jasno da je navedena ekipa predstavlja Startere Kriminalnog klana u RS, teško ogrezle u organizovanom kriminalu; Svima je to jasno, osim navodno Dodiku i Lukaču. Jasno je to i njima, naravno, ali Dodik ne može “protiv svojih”. A i neće, niti smije.  

8.
Umjesto konkretnih radnji, završetka istraga i procesuiranja kriminalaca koji žele da unište i Zvornik i Regiju, što bi bio stvarni otklon od Kriminalnog klana, Dodik je izabrao ispraznu  prijetnju “ukidanja suda”, što ga je dodatno “ukovalo” u koaliciji za otimanje "Alumine", zajedno sa Gladnim. 

9.
Nakon fijaska u "Alumini", Dodik je otišao u gradsku upravu Zvornika gdje se izljubio za Stevanovićem Gladnim i zamolio da blokadu računa i napade na “Aluminu” odloži za koji dan, posle oktobarskih izbora! 

10.
Gladni je važan Dodiku u njegovim izbornim kalkulacijama, a “Alumina” i radnici su potpuno nevažni. Tipično.

11.
Kada se sagleda sa ove distance Dodikova posjeta Zvorniku, kao i događaji koji su uslijedili, lako je zaključiti da je Dodik svoju riječ držao čitavih 30 minuta - sve dok nije sjeo sa eminentnim pripadnicima Kriminalnog klana, Gladnim&co. 

12.
Međutim nije ta sjedeljka krešendo, već činjenica da je Stevanovićeva sudijska sluškinja Jelena Krpa Todorović, 24.04.2018., odbila prigovor “Alumine” na rješenje o prošlogodišnjoj blokadi (takođe doneseno u aprilu), te omogućila novu blokadu računa fabrike, kao i pljendibu sve imovine; U svakom momentu, uključujući i ovaj. 

13.
Novim rješenjem, Todorovićeva je naložila Alumini da plati 122 miliona KM, a ne 155, koliko je to bilo lani.



14.
Promjenom cifre pokazala je da sve radi po nalogu Klana, jer im je lani dodijelila 33 miliona više nego što su tražili. Todorovićeva je baš "široke ruke". 

Ove godine je to “smanjila”, bez ikakvih posledica za nju, ali je naložila da se obračunaju kamate od 2013. godine: Tako dug od navodnih, kriminalnih 122 miliona KM potraživanja raste na cijelih cca 200 miliona KM. 

Da budem potpuno precizan: Nakon ovogodišnjeg aprilskog Rješenja Stevanovićeve sudijske sluškinje “Alumina” treba “Pavgordu” da plati cca 200 miliona KM! Onako; Za NIŠTA.

15.
Da podsjetim, ovo kreditno potraživanje (122 miliona) nikad nije došlo na bilo koji račun firmi iz “Birač Grupacije”, a sve hipoteke i zaloge su fiktivno upisane krajem 2012. godine, neposredno pred bjekstvo tadašnjih vlasnika firme iz Litvanije iz RS. 

Defakto, Rješenjem o blokadi, Todorovićeva dodatno potvrđuje kriminalne aktivnosti Vladimira Romanova i njegovih ovdašnjih pomagača i omogućava dodatnu pljačku: Nakon već otetih 1,7 milijardi KM, ona im dodjeljuje još cca 200 miliona KM. Sve u korist Kriminalnog klana.

16.
Todorovićeva i Klan kojem pripada vole okrugle cifre - dvije milijarde štete po RS, ukupno, jer kamata raste iz dana u dan. 

17.
Todorovićeva je dio Klana koja je Dodika, nakon njegovih burlesknih prijetnji ukidanjem njihovog Suda, smjestila na pravo mjestu - Ravno na dno; Prevedeno sa mafijaškog na naše jezike: Klan je, preko Todorovićeve, Dodiku stavio do znanja da njegova riječ više ne vrijedi ničemu. I da On mora da ih sluša.

18.
Nema sumnje da će ovakvo ponašanja Klana dodatno da eskalira, jer su i na ovom primjeru pokazali da su jači od bilo koga u državi, da su jači i od države, a da je Dodik za njih samo kotačić koji mora da igra po njihovim pravilima.

19.
Da sumiramo: Samo četiri dana nakon što je Dodik ispalio floskulu o ukidanju “zvorničkog suda zbog kriminala i nezakonitosti koju provodi protiv Alumine”, sudinica tog istog Suda Jelena Krpa Todorović, uz saglasnost i podršku šefice tog Suda Slavice Tadić, zvane Bankomat, uradila je sve apsolutno na štetu “Alumine” i obavezala fabriku da isplati cca 200 miliona KM firmi “Pavgord”. 

Na taj način “Alumina” je stavljena u čeljusti Klana koji fabriku može uništiti u roku od samo nekoliko dana, ako im se ne plati koliko traže. A traže SVE! Cijelu “Aluminu”. 

20.
Da li je nakon toga Dodik ukinuo zvornički sud, kao što je obećao?! Nije. 

Da li je Dodik javno osudio ovaj kriminal? Nije.

Da li je sankcionisao Zorana Stevanovića Gladnog? Nije.

Da li su procesuirane razne Krpe i Bankomati? Nisu.

Zašto? Zato što to Dodik niti smije, a ni neće da uradi. Jer je u toj priči saizvršilac.

21.

Dodik i njegov Režim su trajno urušili institucije, tu nema dileme. U toku je živi prenos njihovog pada!