четвртак, 19. април 2018.

Rovovska bitka oko ostanka/smjene rukovodstva Elektroprivrede RS - odlazak vrha ERS još uvijek pod upitnikom

piše: S.V.

Cijeli dan traje rovovska bitka oko smjene rukovodstva Elektroprivrede RS: Milorad Dodik, podržan Lukom Petrovićem, insistira da vrh ERS bude smijenjen, dok se tome protivi DNS, SP i jedan dio visokih funkcionera SNSD-a.

Glavni argument onih koji su protiv smjena u ovom Javnom preduzeću jeste da bi odlazak cijelog vrha ERS-a bio tekstonski poremećaj, koji bi Elektroprivreda teško izdržala "bez obzira na to kakvi su aktuelni direktori".

Naravno, u igri su brojni interesi, tako da će bitka trajati sve do zadnjeg časa - sjednice Nadzornog odbora, koja je zakazana za 20.04. u 15 časova.

Sjednica je telefonska, a aktuelni rukovodioci EPRS obaviješteni su putem telefona, 19.04., da pakuju kofere.

"Nije istina da je bilo ko od njih podnio ostavku. Jedino je to ranije već učinio Nenad Radović", tvrde moji izvori.

Oni dalje tvrde da nikakvo iznenađenje neće biti ukoliko do smjene rukovodstva EPRS ne dođe.
"Dodik rizikuje potpuni haos unutar SNSD-a i Koalicije ako bude istrajao na smjeni", tvrde moji sagovornici. 

Dodaju da još uvijek nije ništa izvjesno i da će teška, dramatična, bitka oko smjene/ostanka čelnih ljudi EPRS trajati do zadnjeg časa - do 15 časova, 20.04. za kada je zakazana telefonska sjednica NO EPRS:

Objavio sam ranije da bi Nadzorni odbor EPRS trebalo da smijeni kompletnu upravu EPRS, na čelu sa Željkom Kovačevićem; Trebalo bi da odu i Branislava Milekić, Maksim Skoko, Petar Ivanković, Nenad Radović i Blagoje Šupić.

Nalog za smjenu izdao je Milorad Dodik, a glavni operativac je Luka Petrović, trebinjski Ostap Bender, generalni sekretar SNSD-a.


Na čelo ERS trebalo bi da bude postavljen upravo Petrovićev igrač - Gordan Mišeljić, sadašnji direktor HET-a, koji je HET uveo u minus od 20 miliona KM.



Ova smjena je direktan obračun Dodika sa Nebojšom Radmanovićem, čiji je kadar Kovačević, ali i sa Petrom Đokićem, liderom SP-a, koji stoji iza Skoke.

Ukoliko dođe do smjena, biće interesantno vidjeti Radmanovićev odgovor, za koji se tvrdi da će biti žestok, ali i Đokićev, koji je nedavno zaprijetio napuštanjem koalicije, ukoliko Skoko padne.