среда, 3. јануар 2024.

Milenko Milekić&Biljana Zlostavljačica Vučetić – kriminalni duo koji u Osnovni sud Banjaluka zapošljava lica iz krimi miljea

Biljana Zlostavljačica Vučetić 

Piše: Slobodan Vasković


1. 

Nisam pisao o Milekiću i Zlostavljačici nekoliko dana. Pustio sam ih da malo predahnu i ponadaju da sam završio sa njima. Kakvi naivci, pa ja sam tek počeo da obrađujem njihove kriminalne aktivnosti. Zapravo, tek sam počeo da isčitavam njihove dosjee. Osim toga, bio je red da ih pustim da proslave Novu godinu. 


Ipak je to njihova posljednja Nova godina na slobodi.


2. 

Tema ovog teksta su zapošljavanja radnika u Osnovni sud Banjaluka. O tarifi po kojoj pomenuti dvojac prima nove radnike ću tek pisati. Za sada ću se zadržati na licima koje su oni zaposlili, uprkos saznanju da se radi o licima koja pripadaju krimi miljeu.


3.

Krenimo od Milekića. On je prije nekoliko godina upoznao izvjesnu Slavicu Maksimović. Podrazumijeva se da ju je on upoznao u jednoj od banjalučkih kafana, a ne u biblioteci. Razlog je jednostavan, Milekić je u biblioteci zadnji put bio u Osnovnoj školi.

 

4.

Vratimo se Slavi, kako je Milekić odmila zvao Maksimovićevu. Ona je 2019. godine uhapšena nakon vrlo bizarne pljačke. Dok je njen poznanik spavao u vozilu, u noćnim satima, ona je iskoristila priliku i iz torbe mu ukrala 23.000 KM.

 

5.

Uprkos Milekićevim naporima da svoju prijateljicu spasi od krivičnog gonjenja, protiv nje je prvo podignuta optužnica, a nakon toga je osuđena u krivičnom postupku.





 

6.

Ništa manje nisu interesantni kadrovi koje je u Osnovni sud Banjaluka zapolila Zlostavljačica. Tu se možda izdvaja slučaj Marijane Lazendić. Zlostavljačica je Lazendićevu zaposlila iako je znala da se radi o licu čiji je nevjenčani suprug Nenad K., lice za podebljim policijskim dosijeom.


6. 

Nije prošlo dugo vremena, a pomenuti Nenad je uhapšen nakon izvršene pljačke. Preciznije, on je iz sefa banjalučkog doktora Borislava Miskina ukrao 150.000 KM. Sa hapšenjem pomenutog, tužioci su zaključili predmet.


7.

Međutim, kada jednog dana tužioci počnu ozbiljno raditi svoj posao oni će sasvim izvjesno ispitati ulogu Zlostavljačice u pomenutoj pljački. Da su malo dublje „kopali“, tužioci su mogli „iskopati“ informaciju da je doktor Miskin bio u prijateljskim odnosima sa Zlostavljačicom. On je nju čak povremeno vozio svojim automobilom u Nevesinje.



8. 

Informaciju o postojanju sefa u Miskinovoj kući Zlostavljačica nije dobila od Miskina, nego od uhapšenog  Nenada. Umjesto da odmah bude salušana na okolnosti njene uloge u pljački, tužioci su Zlostavljačicu u potpunosti zanemarili, a cijeloj priči je stradao samo pomenuti Nenad. (nastaviće se)