уторак, 9. јануар 2024.

Dok čega da ga Tiki Tile izbaci iz vile napravljene otetim novcem, Potkovani Rogonja izbačen iz Fudbalskog kluba Borac

 

Piše: Slobodan Vasković


1. 

Milan Potkovani Tegeltija je i u 2024. godini nastavio da klizi ka dnu „močvare“. Dno i mulj su inače njegovo prirodno stanište, ali je on uz više sreće nego pameti posljednjih desetak godina plivao na površini. Tome je očigledno došao kraj.


2. 

Bosna i Hercegovina je vjerovatno jedina država na planeti Zemlji u kojoj bezvrijedni tipovi poput Tegeltije mogu da obavljaju neku značajnu funkciju u društvu. Kada smo već kod te teme, ne smijemo zaboraviti ljude koji su najzaslužniji za društveni incident zvan „Milan Tegeltija“.


3.

Tegeltija, nekada očajni vojni tužilac, brz uspon u pravosudnoj karijeri može da zahvali Miloradu Novkoviću, nekadašnjem predsjedniku VSTV-a. Upravo je Novković Potkovanog instalisao na čelo Osnovnog suda Banjaluka, kao svog ličnog poltrona. Nije prošlo puno vremena, a Potkovani se u potpunosti odrekao Novkovića, i to čim je njegov uticaj u pravosuđu počeo da opada.

Salihović, Novković i njihov propali projekat

4. 

Imenovanje na poziciju predjednika VSTV-a Potkovani može ponajviše da zahvali Goranu Salihoviću, nekadašnjem glavnom tužiocu Tužilaštva BiH. 


Upravo je on svojim lobiranjem kod članova te institucije iz reda bošnjačkog naroda, donio Potkovanom ključne glasove za izbor za predjednika VSTV-a. Kasnije, u vrijeme kada je Salihović uklonjen sa čela Tužilaštva BiH, Potkovani se brže bolje odrekao Salihovića.


5. 

Da karma zna biti gadna stvar, najbolje pokazuje primjer Potkovanog. On je u posljednjih nekoliko godina pretrpio niz brutalnih udaraca od kojih se nikada neće oporaviti. 


Prvo je istjeran iz VSTV-a. 


Nakon toga su mu SAD uvele sankcije, koje će trajati jako jako dugo, rekao bih i nakon njegovog hapšenja.

6. 

Potkovanom u posljednje vrijeme ne cvjetaju ruže ni u privatnom životu. Njega su se odrekli svi redom: prijatelji, kumovi, političari...Može se slobodno reći da je danas laše naći dobrovoljca koji će popiti kafu ispod zaštitne kupole nuklearne elektrane u Černobilju, nego sa Potkovanim u Banjaluci.


7. 

Da zlo bude veće, Potkovanom je prije nekoliko mjeseci njegova još uvijek formalna žena Tiki Tile na dosta grub način objasnila da je on jedna obična pusy i da njoj treba neki žestoki momak.


8. 

Tiki Tile je nekako preživjela ispitivanje nakon hapšenja njenog novog izabranika Kavačanina Mladena Samardžije. Za razliku od nje, koja je relativno brzo došla sebi, Potkovani se već mjesecima nalazi u nok-daunu, bez naznaka da će se iz njega ikada dići.


 

9.

U više navrata sam pisao o tome na koji način je Potkovani došao do novca kojim je izgradio vilu u Česmi. 


Vjerujem da, u vrijeme dok je gradio tu vilu, nije ni slutio da istu gradi za ponoćna šaputanja Tiki Tile i Kavačanina, a da je on u toj vili samo obični batler, i to privremeni.



10. 

Ostaje nam samo da vidimo na koji način će pomenuti batler biti izbačen iz vile u Česmi. 


Pošto postoji mogućnost da Kavačanin uskoro izađe iz pritvora, ne bi me začudilo da on lično Potkovanog uhvati za uši i izbaci iz vile, pod uslovom da prije njega to ne učini Tiki Tile.


11. 

I dok čekamo da vidimo ko će Potkovanog da izbaci iz vile u Česmi, njega je njegov šef Milorad Dodik izbacio iz Fudbalskog kluba Borac. 





Doduše, Dodik ga nije izbacio povlačeći ga za uši, nego mu je u svom stilu odredio rok za podnošenje ostavke na funkciju predsjednika pomenutog kluba. Od beskičmenjaka poput Potkovanog se i nije moglo drugo očekivati nego da posluša Šefa.