понедељак, 8. јануар 2024.

Uprkos oštrom protivljenju Ivana Begića, Draško Stanivuković i dalje štiti svog ličnog fitnes trenera Dragoljuba Grmušu, sada već poznatog banjalučkog pedofila i zelenaša; Za razliku od Begića, Stanivukovićeva fiktivna djevojka se ne protivi bilo čemu, jer je isuviše dobro plaćena za svoju glumu

Grmuša i Stanivuković

Piše: Slobodan Vasković 


1. 

Bilo je potrebno da prođe nešto manje od godinu dana, nakon opštih izbora 2018. godine, da Draško Stanivuković pokaže svoje pravo lice. 


Najkraće rečeno, radi se o teško iskompleksiranoj osobi, sklonoj lažima, manipulacijama i glumatanju.


2. 

Svako ko je lično upoznao Stanivukovića, bez zadrške će vam reći da je opsjednut ličnim političkim ambicijama. Zato ne treba da čudi što je, odmah nakon izbora za gradonačelnika Banjaluke, najbližim saradnicima govorio da želi da jednog dana postane predjednik Srbije. 


Kakva klovn, za nepovjerovati.


3. 

Od lokalnih izbora je tri godine, a Stanivukovića više ne podržava niko od ljudi koji su stajali uz njega u kampanji 2018. godine. Dovoljno je samo vidjeti šta o njemu danas govore Jelena Trivić i Nebojša Vukanović, bez čije podrške nikada ne bi bio izabran za gradonačelnika, pa da vam sve bude jasno.

Mali Zli Patuljak, Drinić i Kresojević

4.

Stanivuković je danas okružen sa dvije grupe ljudi. Prvu grupu čine njegovi najbliži saradnici, koji gledaju kako da uz pomoć Šefa otmu što je više moguće novca iz gradske kase i od banjalučkih tajkuna. Tu se posebno izdvajaju Bojan Kresojević i Nebojša Drinić.


5. 

Drugu grupu čine obični članovi PDP-a, kojima je natrpao gradska javna preduzeća. 


Koliko je Stanivuković bio ozbiljan o realizaciji obećanja da će depolitizovati javna preduzeća pod kontrolom Grada Banjaluka, najbolje pokazuje primjer gradskog preduzeća „Vodovod“. 

Duduković

On je na čelo tog preduzeća postavio Predraga Dudukovića, svog čovjeka od povjerenja, preko kojeg je zaposlio na desetine članova PDP-a.


6. 

Da obični članovi PDP-a nisu najveći problema „Vodovoda“ pokazuje primjer Dragoljuba Grmuše. Radi se o Stanivukovićevom ličnom fitnes treneru i vrlo bliskom „prijatelju“.  


PDP

Njega je Stanivuković odmah nakon izbora za gradonačelnika zaposlio u gradsko preduzeće „Akvana“. Grmuša je uskoro postao nezadovoljan tim radnim angažmanom, pa ga je Stanivuković prebacio u „Vodovod“. 


Lagani ručkić nakon treninga

Ovdje treba reći da se zapošljavanju Grmuše najviše protivio Ivan Begić, Stanivukovićem ništa manje blizak „prijatelj“. Prepuštam njemu da objasni zašto.


7. 
Grmuša je široj javnosti postao poznat nakon hapšenja za pedofiliju. To nije jedino krivično djelo zbog kojeg je hapšen, jer je u oktobru 2023. godine uhapšen sa Stefanom Vuksanom, zbog zelenašenja.  


8.

Za razliku od Vuksana kojem je određen pritvor, Grmuša je pušten da se brani sa slobode. Dobro upućeni tvrde da je njegovo puštanje na slobodu ishodovao Stanivuković, preko Milorada Dodika. 

Razlog je što Grmuša puno zna o Stanivukoviću, a Dodik ne želi da u izbornoj godini stvara probleme svom kandidatu za gradonačelnika Banjaluke.   


9. 

Za razliku od Begića i Grmuše, Stanivukovićeva aktuelna „djevojka“ ne zna ništa o Stanivukoviću, osim stvari koje je cijeli Balkan vidio na video snimku kojim je Dodik „pripitomio“ pomenutog. 

Fiktivna djevojka i Mali Zli Patuljak

Radi se o izvjesnoj Andrei, koju Stanivuković masno plaća kako bi se sa vremena na vrijeme sa njim pojavila u javnosti i odglumila da su u vezi. 


10.

Bliže se lokalni izbori, a Stanivuković na sve načine pokušava da ubijedi javnost da on nije na pomenutom video snimku.