понедељак, 22. јануар 2024.

Nastavlja se rat između Crtine i Dodikove frakcije unutar Crvene Sekte; Uprkos oštrom protivljenju Dodika, Ljubo Ninković podnio krivičnu prijavu protiv Draška Stanivukovića

 

Piše: Slobodan Vasković

 

Da je Draško Stanivuković u simbiozi sa svojim šefom Miloradom Dodikom, postalo je jasno poodavno svima. Stoga se čine diletantskim jalovi pokušaji Branislava Borenovića da ubijedi javnost kako je on, a ne Dodik, šef Malom Zlom Patuljku.

 

Branislav Borenović je još uvijek formalni predsjednik političke ruine poznate kao PDP. Posljednjih dvadesetak godina Borenović se više trudio da zadrži za sebe neko dobro plaćeno poslaničko mjesto, nego što je ozbiljno pokušavao da Dodika ukloni sa političke scene.

 

Tako da ne treba da čudi to što Borenović simbioznog Stanivukovića pokušava da građanima ponovo proda kao opozicionog kandidata. Ovdje treba reći da je Borenović prije četiri godine masno naplatio Stanivukovićevu kandidaturu. Možda Borenović misli da je pametan, ali kupovina stana na ime člana porodice (novcem dobijenim od Stanivukovića) nije prošla neopaženo.

Vratimo se Stanivukoviću i ratu u Crvenoj Sekti. Osim što će na predstojećim lokalnim izborima biti PDP-ov kandidat za gradonačelnika Banjaluke, Stanivuković će istovremeno biti i Dodikov lični kandidat. Sa tim Dodikovim namjerama se ne miri Vlado Crta Đajić, koji takođe planira da se kandiduje za poziciju gradonačelnika Banjaluke.

 

Dešavanja u Crvenoj Sekti u proteklih desetak dana su pokazala da je Crta puno opasniji igrač nego što su svi mislili. On je, uprkos Dodikovom ličnom lobiranju, uspio da sprijeći Stanivukovićev plan da izglasa rebalans budžeta Grada Banjaluka za 2023. godinu.


Umičević napada Crtu po Dodikovom nalogu

Da Crta ne haje puno za Dodikove želje, pokazalo je i podnošenje krivične prijave protiv Stanivukovića. Iako je Dodik insistirao da se ne podnosi, Ljubo Ninković je po Crtinom nalogu podnio tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Stanivukovića. 


Iz te krivične prijave se jasno vidi da je Stanivuković u prvih devet mjeseci 2023. godine potrošio 3,3 miliona KM na stavke koje uopšte nisu predviđene budžetom Grada Banjaluka za 2023. godinu, kao i da je na stavke koje su predviđene budžetom za 2023. godinu potrošio 15,9 miliona KM više sredstava od planiranih. Time je Stanivuković Grad Banjaluka faktički oštetio za blizu 20 miliona KM.


Ostaje samo da vidimo da li će Dodik preko svojih sluga u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka uspjeti da spriječi hapšenje Stanivukovića. (nastaviće se)