уторак, 2. јануар 2024.

Narkoobračun u Zvorniku: Narkodiler Coki ranjen; Napadač u bjekstvu; Policija tvrdi da ima “saznanja”; Motiv napada - dug za kokain

Rade Simić Coki


Piše: Slobodan Vasković


Rade Simić Coki, narkodiler iz Zvornika, o kojem sam pisao u niz navrata, ranjen je 01.01. o.g.,  pet minuta iza ponoći.


Napadač ga je pogodio sa četiri hica - tri u noge i jedan u predjelu stomaka.


Moji izvori tvrde da je u Simića pucano iz pištolja, te da je napadaču, nakon četvrtog ispaljenog hica, pištolj “zakovao”.


Napadač je pobjegao, a riječ je o osobi koja je, kako se tvrdi, iz Zvornika i poznat je policiji.


Ovaj napad, PU “Zvornik” okarakterisala je kao “ pokušaj ubistva”. Međutim, čekali su sat vremena da "zatvore" grad nakon pokušaja ubistva. Bilo bi umijeće da im napadač nije uspio pobjeći.


Simić se nalazi u UKC Tuzla i van životne opasnosti je.


“Naša kafana”, objekat gdje je pogođen Simić njegovo je vlasništvo, a riječ je o, kako se tvrdi, narko obračunu sa drugim gangom iz Zvornika koji predvodi Bojan Đokić Đurđo, kavčanin koji ima brojne narko i političkokumovske veze, o čemu sam detaljno pisao.


Obračun je uslijedio nakon što je, prethodno, Simić odbio da isplati novac za kokain koji je preuzeo kako bi ga prodao tokom novogodišnje noći.


Radi se o sumi, kako se tvrdi, od oko 20.000 KM.


Đurđo i Coki ranije su bili bliski saradnici, a da li je sada između nih došlo “do pucanja”, “sigurno” će utvrditi teško korumpirani vrh PU Zvornik.