уторак, 23. јануар 2024.

Draško Stanivuković nastavlja da napada opozicione lidere preko portala koje kontrolišu on i Ivan Begić

Piše: Slobodan Vasković 


1. 

Draško Stanivuković i Ivan Begić su stari „drugari“. U vrijeme kada se ne snimaju, oni napadaju opozicione lidere. Doduše, oni to ne čine otvoreno, nego perfidno, preko portala koje kontrolišu.


2. 

Begić je u proteklih nekoliko godina osnovao niz portala (Insajder.in, Blink, Banjaluka.live, Banjaluka-24.com i dr.). On ih je osnovao Stanivukovićevim novcem, sa dva cilja: prvi se odnosi na promovisanje aktivnosti Stanivukovića, a drugi na napadanje opozicionih lidera.


3. 

Navedeni portali imaju mizeran medijski uticaj, zbog niske čitanosti. Međutim, oni pokazuju pravo lice Malog Zlog Patuljka Draška Stanivukovića. 


simbiozni Draško

Dok u svojim javnim istupima glumi francusku sobaricu i deklarativno poziva opozicione stranke na jedinstvo, on istovremeno izdaje Begiću naloge za napade na opozicione lidere.


4. 

Meta Stanivukovićevih perfidnih napada, još u vrijeme dok je trajala kampanja za opšte izbore 2022. godine, primarno je bila Jelena Trivić. Iako je ona bila kandidat i PDP-a, Stanivuković je Trivićevu preko pomenutih portala svakodnevno napadao.


5. 

Tako je portal Banjaluka-24.com u finišu kampanje za opšte izbore objavio lažnu anketu, prema kojoj je Dodik ubjedljivo vodio protiv Trivićeve. 


Baš u to vrijeme sve ankete su govorile da Trivićeva ima prednost u odnosu na Dodika za oko 10 %.

 

6.

Da medijsko napadanje Trivićeve nije dovoljno, pokazalo je i kandidovanje Begića za predsjednika Republike Srpske. On se za tu poziciju kandidovao po Stanivukovićevom nalogu, sa ciljem da se Trivićevoj otkine nekoliko hiljada glasova.


7. 

Trivićeva nije jedina koju duo snimača Stanivuković/Begić medijski napada. Nakon što je postalo izvjesno da je Stanivuković u potpunoj simbiozi sa Dodikom, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je napravio potpuni otklon od Stanivukovića. 


To je bio dovoljan razloga da Stanivukovićevi portali počnu da negativno pišu i o Petroviću.


8. 

Po istoj matrici Stanivukovićevi portali u posljednje vrijeme napadaju i Nebojšu Vukanovića. Ti napadi su počeli nakon što se Vukanović izjasnio da niti u jednoj opciji neće podržati Stanivukovića na predstojećim lokalnim izborima.


9.

Interesantno je da Stanivukovićevi portali uopšte ne napadaju Milorada Dodika i druge funkcionere Crvene Sekte. 





Izuzetak je Vlado Crta Đajić, koji je pored Jelene Trivić glavna glavna Stanivukovićeva meta. (nastaviće se)