субота, 17. јун 2023.

U Sadinom Đugumu je i Zoran Galić; Fantom iz WC

narkodiler Sado Đugum


Piše: Slobodan Vasković


1.

Kantonalni sud u Mostaru potvrdio je, polovinom marta 2023. godine, optužnicu protiv Sade Đuguma zbog trgovine narkoticima, pranja novca, navođenja na prostituciju, trgovine ljudima i poticanja na ubistvo.


Zajedno sa Đugumom optužena su još četiri člana njegove zločinačke grupe.


2.

Đugum je dio međiunarodne kriminalne bande “United Tribuns”, a, svojevremeno je prijetio potpisniku ovih redova da će biti dignut u vazduh.


3.

Ono što je vrlo vrlo bitno jeste činjenica, višestruko potvrđena, da je Đugum, teški kriminalac, intimus Zorana Galića, zamjenika direktora SIPA i bivšeg direktora Granične policije BiH.


4.

Da ne bih ja iznosio baš sve, pozivam Tužilaštvo BiH i SIPA da istraže razloge velikog prijateljstva Đuguma i Galića, a mogu dodati još da je kriminal veliki poticaj za to. Naravno, Tužilaštvo BiH nikako ne bi trebalo dati korumpiranoj tužiteljki Vedrani Mijović da ona istražuje veze Galića i teških kriminalaca, jer pomenuta ekspresno odbacuje sve prijave protiv Galića.


korumpirana tužiteljka Vedrana Mijović

Dio je to jedne te iste kriminalne ekipe.


5.

U tom timu su i Vladimir Popović, šef Unutrašnje kontrole GP BiH (prodaje vino lokalima narkodilera Denisa Stojnića, koji je sparing partner Galića) i šef Disciplinske komisije GP BiH Svevlad Hofman koji je korupcijom došao, između ostalog, i do penthausa na Stupu u Sarajevu.


6.

Međutim, ima vrlo interesantna priča kako su Galić, Popović i Hofman postali Zločinačka Trojka u GP.


Do prije nekoliko godina vladala je prava mržnja između Popovića i Hofmana. 


Treba znati da je Hofman dva puta izbacivan iz policijskih redova, ali da je uspijevao, malverzacijama i ucjenama, da ga vrate.


Poznat je i po nadimku Fantom iz WC-a, jer je uhvaćen kako krade toalet papir. Koliko rolni je ukupno ukrao ostalo je nepoznato budući da je istraga oko krađe toalet papira obustavljena.

Hofman, Fantom iz WC

7.

Popović je imao namjeru da istjera Hofmana iz GP-a, ali je Hofman podnio krivičnu prijavu protiv njega, jer je Popović otuđio desetine hiljada KM od GP tako što je lažno prijavio adresu stanovanja u Sarajevu, naplaćivao naknadu za stanarinu, a sve vrijeme živio kod bliskog člana porodice.


8.

Popovića je baš naljutilo Hofmanovo djelovanje i uslijedio je triler.


Popović je u garaži GP-a, koja nije pokrivena kamerama, sačekao Hofmana i teško ga prebio.


9.

Nakon prebijanja, Hofman je Unutrašnjoj kontroli na čijem čelu je Popović prijavio Popovića.


Galić i narkodiler Stojnić

10.

Kako bi sačuvao svoje vjerne sluge, intervenisao je Galić i izmirio ih; Tako je pala i krivična i disciplinska protiv Popovića.


Nakon toga, počeli su da haraju Graničnom policijom i uništili na desetine zaposlenih koji nisu pristajali na njihove kriminalne načine rada. (nastaviće se)