недеља, 4. јун 2023.

Pisma


Piše: Slobodan Vasković


1.

Sutra, 05.06., šaljem nekoliko pisama.


Prije nego napišem kome, riječ dvije da uputim Vahidinu Šahinpašiću Šaji, donedavnom šefu “istraga” u Sipi.


2. 

Šaja, jasno mi je da si se prepao. Imaš itekakvog razloga za to.


Robije te niko neće spasiti. 


3.

Kad si već odlučio da budeš kriminalac u uniformi Sipa, ostani dosljedan tom opredjeljenju do kraja: Nemoj da mi prijetiš krijući se iza lažnih profila, da psuješ i pokazuješ da si samo još jedan u nizu pohlepnih miševa koji su teško zloupotrijebili državnu službu, u tvom slučaju Sipu, da bi se dokopali ogromnih količina novca.


4.

Nema sa kim od narkodilera nisi sarađivao, ko te od njih nije plaćao, koliko su, zahvaljujući tebi, narkotika - što prošvercovali, što prodali.


5.

Brojne su kripte kroz koje prolaziš, plus tvoje dvije.


Jednu je imao tvoj vozač, drugu ti; Valjda si “klijentelu” dijelio na dvije klase.


6.

Još nešto - Lako je biti kriminalac u uniformi; Budi guma pa sam, bez uniforme, kreni u te poslove. Treba zato imati ringe ringe, što ti nemaš.


7.

I još detalj, pa ti dalje kako hoćeš: ako već želiš da uputiš neku efikasnu prijetnju, da bih se ja, možda, na njoj zadržao duže od pet sekundi, pošalji sliku one svoje preskupe vinčesterke ili neke druge puške koju posjeduješ.


Čisto da pogledam to oružje na fotografiji. Dok jedem frtalj panje i dva'es deka salame!


I potpiši se. Ako nisi baš tolika jajara koju zovu ringe ringe Šaja. 


8.

Sad, kome ću sutra da pišem.Prvi na spisku mi je Mirko Kuprešaković, direktor Državne granične službe BiH (DGS), iz koje su mi poslali za protekla 24 časa pravi rafal prijetnji.


Kuprešakovića ću, između ostalog, da pitam da li je moto agencije koju vodi: “Pozovi DGS radi ubistva”?!


Čim dobijem odgovore, objavljujem ih bez ikakvih izmjena.


9. 

Pisaću i Zoranu Galiću, zamjeniku direktora Sipa, a pitanje za njega glasi - Zašto Sipa još uvijek nije uhapsila Šaju?I da li ima šta lično da mi napiše, a da se ne obraća preko drugih? 


I imam još nekoliko pitanja za njega, koja se tiču vremena dok je bio na čelu DGS-a. Biće interesantno.


10.

Kad pošaljem pisma sa pitanjima za Kuprešakovića i Galića, onda ću da pišem Aleni Kurspahić Nadarević, šefici Kancelarije disciplinskog tužioca VSTS.


Gospođa Nadarević je profesionalac, tu nema dileme. Na svako pitanje koje sam uputio njenoj Kancelariji dobio sam odgovor.


Ovaj put ću pitati da li je pokrenut postupak protiv tužiteljke Vedrane Mijović, koja je preotela predmet od tužiteljke Maje Ilić Stupar. Tiče se Skaj aplikacije o kojoj sam pisao intenzivno prethodnih dana, a koju je Mijovićeva uzela potpuno nezakonito; Predmet nije dobila putem CMS-a. U toj aplikaciji, kojeg li “iznenađenja”, pominje se ringe ringe Šaja!


11.

Imam još dva pisma - oba za Milanka Kajganića; prvo je oko izbjegavanja CMS-a, a drugo… O tom potom.