субота, 3. јун 2023.

Petrović u Banjaluci okončao "Marš časti za ozdravljenje Republike Srpske"

Jelena Trivić dočekala Ljubišu Petrovića

Agencije


Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović (SDS) stigao je u Banjaluku, poslije deset dana pješačenja, koje je nazvao „Marš časti za ozdravljenje Republike Srpske“. 

 

Prethodno je, tokom šetnje gradonačelnika Bijeljine i negovih saradnika prema glavnom gradskom trgu, došlo do naguravanja sa policijom, koja je nastojala da onemogući da prođu od Narodnog pozorišta, prema Gospodskoj ulici i do Trga Krajine. 

 

Petrovića je na Trgu Krajine dočekalo oko hiljadu ljudi, kojima je poručio da će „pod pritiskom naroda, pasti nenarodni režim“.


Među onima koji su na Trgu Krajine dočekali Petrovića bile su i njegove stranačke kolege, kao i predstavnici opozicije, među kojima i Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta.On je je pozvao okupljene da se upute ka parku „Mladen Stojanović“, gde će biti završena protestna šetnja.

 

"Idemo na put daljih narodnih pobeda koje nam nameće nenarodni režim", kazao je Petrović. 

 

 Ljubiša Petrović je obećao da će održati “Marš časti za ozdravljenje Republike Srpske” ako propadne referendum za njegov opoziv, koji je održan 19. marta na zahtjev SNSD Milorada Dodika i njegovih 15 koalicionih partnera u Bijeljini. 

 

Petrović je na referendumu dobio ubjedljivu podršku građana.