субота, 24. јун 2023.

Putinovi Kuvari: Tek će da se Zakuva


Piše: Slobodan Vasković


Činilo se da je Kuvar baš zapržio čorbu svom Gospodaru.


Dok “se činilo”, Kuvarevi tenkovi i psi rata ušli su u Rostov, tvrdi se i u Voronjež, pa krenuli ka Moskvi.


Niko im se nije suprotstavljao, niti ih je ko napadao. Nigdje borbenih aviona, kindžala, tenkova, dronova, ruske vojske… 


Samo se Kadirov, navodno, sa svojim trupama ukazao u Rostovu, pa je nestao iz kadra. 


Prikazana je i jedna vatra, kao posljedica navodne eksplozije, mediji su izvijestili o padu dva borbena helikoptera, ako su uopšte pala. 


Vijesti ruskih medija nisu bile cenzurisane.


Djeluje groteskno. I nevjerovatno.


Kuvar i Zločinac Jevgenij Prigožin, komandant zločinačke paraformacije “Wagner” i sam je kriminalac, presuđen, svojevremeno, na trinaest godina zatvora.


Kriminalca je Vladimir Putin uzdigao na nivo ministra odbrane i komandanta Generalštaba, dao mu desetine hiljada takvih kakav je on pod komandu, plus ogromna materijalna sredstva.


Kuvar je samo jedan od hiljade uzdignutih kriminalaca u ruskom društvu.


To sve govori o Putinu. 


Rusko društvo je trulež, ma kakva igra se odigrala između Gospodara i Kuvara u vrijeme dok je aktivna agresija na Ukrajinu, koja je pokidana bez milosti. Između ostalog i sa Kuvarom. 


Onda je “sijevnuo” dogovor o deeskalaciji. Dogovorili su se, kao!


Ovaj 24.06.2023. ostaće upamćen kao Dan koji je pojeo Zločinac Kuvar, sve mi se čini po nalogu svog Gospodara. Ok, možda mi se samo čini, ali predstava je, bar dosad, bila jako jako loša. 


Za vrijeme “krize”, Dodik je ćutao, a kada je Kuvar potvrdio da je deeskalacija i da se “vraća u institucije”, Putinov bh. Kuvar je dao podršku Putinu. I udario po moćnijem Kuvaru od njega.


I BiH, kao i njen entitet Republika Srpska, trulo su društvo, jer već jako dugo Putin podržava kriminalce u brojnim drugim državama, pa tako i u BiH, gdje je njegov Kuvar Milorad Dodik.


Dodik je u BiH, trenutno, u aktivnoj poziciji “političkog Prigožina”, ali prijeti da bi mogao postati i vojni. Ovdašnji “Wagnerovac”.


Izazvao je niz kriza, posljednja je oko Ustavnog suda BiH u kojoj licemjer  tvrdi da brani Dejton i Ustav BiH, a, suštinski ga ruši vrlo brutalno, oduzimajući pravo Srbima da budu dio državnih institucija, pa tako i Ustavnog suda BiH.


Dodik je prvo pokušao da suspenduje rad Ustavnog suda BiH (naredbom da se srpski sudija Zlatko Knežević povuče), na šta je Ustavni sud BiH reagovao odlukom kojom onemogućava suspenziju sopstvenog djelovanja, što je Dodik jedva dočekao kako bi optužio sve i svakog za napad na RS i to preko Ustavnog suda BiH.


A jedini je on opet napao RS.


I sada Hor pomoćnih Kuvara kojim je okružen Kuvar Dodik, a među njima su i SDS i PDP, navodno opozicione stranke, poje o ugroženosti. 


Prije toga su zabranili objavljivanje odluka Visokog predstavnika u “Službenom glasniku”.


U najavi je sjednica srušenog parlamenta, koji je privatizovao ovdašnji Putinov Kuvar, na kojoj se očekuje zabrana sprovođenja odluka Ustavnog suda BiH na teritoriji RS.


Najavljuje se i donošenje načina zaštite onih lica koja mogu podleći progonu bezbjednosnih agencija i Tužilaštava ukoliko ne budu sprovodili odluke Ustavnog suda BiH. Već je najavljeno i zvanično u zaključcima sa nedavne sjednice navodnog parlamenta.


To bi trebalo da znači da će biti fizički branjeni, odnosno da bi moglo doći do sukoba policijskih agencija u situaciji kada bi neka od institucija BiH naložila hapšenje nekog od navedenih lica.


Nema nikakve hipotetike - to je otvorena najava sukoba. 


Kako stvari stoje, tek će da se Zakuva!