уторак, 20. јун 2023.

Tri Slučaja “Kroner”; “Cucla” i “Lomača”


Piše: Slobodan Vasković


1.

Branimir Šehovac, načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo, je, što je opštepoznato, teški kroner.


Osim toga, on je zaštitnik brojnih velikih narkodilera i perača narko novca koji operišu na tom području; U tolikoj mjeri da ih je ubjedljivo najviše po m/2 u Evropi.


2.

Kroner Šehovac odlučio je nedavno da se sam izliječi od alkohola - valjda mu je dosadilo da policiju koju vodi vidi kao bijele miševe koji izlaze iz zidova.


Šehovac je, bez uobičajene doze alkohola, došao na posao, krivudao je automobilom tamo ovamo (nije navikao da vozi trijezan) i čim je, bez teških posljedica, sem drhtanja cijelog tijela, stigao u PU počeo je da šalje bijele miševe po bezalkoholno pivo. 


3.

Jedna, druga, deseta, nekoliko desetina boca bezalkoholnog piva; Ne može se reći da nije pokušao, ali to mu je teško “narušilo zdravlje” taj dan - završio je u Hitnoj.



4.

Jedva su ga spasili i preporučili mu da se pod hitno vrati vinjaku, koji će, ponekad, kombinovati sa nosnim doživljajima ili, bar, utrljavanjem u desni.


Nakon ove grozne zdravstvene epizode, Šehovac je ponovo u “punom pogonu”: Čim krene na posao, svrati na benzinsku pumpu “M3” u Vojkovićima, "drmne s nogu" na eks četiri vinjaka, pa potom u PU.


Tu nastavi flašama, jer, čemu koristiti čaše, pa on je načelnik PU, podržan od Režima i NarkoMafije.


5.

Ljubiša Cucla Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić odlučili su da unaprijede izgled grada.

Nelegalni novac imaju iz narkotokova, funkcije imaju, Dodikova Sekta je iza njih, pa ko im šta može.


6.

I šta je tu srašno što se Mića Danilović, fizički gabaritni, ali i veliki narkobos sa Pala, prijatelj Radoja Zvicera koji je u bjekstvu, ponekad zabavlja tako što Ćosića tjera da duda cuclu, a Katića da mu pjeva uspavanke.


7.

Mnogo važniji je tal koji dobijaju Ćosić i Katić od narkomafije za prodaju zemljišta i brojne nezakonite građevinske dozvole, te ostale kriminalne radnje, od Mićinih “mušica”.


8.

Zato su Ćosić i Katić odlučili da i oni krenu u velike građevinske poduhvate, u čemu Ćosić, sluga Kavčana, ima već veliko iskustvo. 


9.

Ma neka gradi, samo da (Ćosić) na javnim mjestima ne udara glavom sopstvenu suprugu i prebija je bez milosti.


10.

Katić ima sjajan bekgraund, pa nije za čuditi što se lako dogovorio sa Ćosićem - pije nego je ušao u SNSD i počeo se baviti narkopolitikom, Katić je bio član automafije, pripremao opremu za obijanje vozila (takozvane “lomače za brave”), a ponekad išao i u akcije, Bila su to “zlatna vremena” automafije iz Istočnog Sarajeva.


11.

Kako bi “urbanizovali” Istočno Sarajevo, Ćosić i Katić su su privatizovali Komunalno preduzeće "Rad" koje će izmjestiti u nasleje Toplik/Tilava.


Zemljište na kojem se sada nalazi KPR će iskoristiti za pravljenje zgrade.


Tako su, osim “političari", Ćosić i Katić graditelji koji koriste pozicije da bi što više unesrećili narod, a sebe obogatili. Budući da su obojica bezgranično pohlepni kao i ostali članovi Sekte, malo im je to zemljišta bilo.


12. 

Nakon KPR-a, Ćosić i Katić privatizovali su i staru školu u ulici Milana Tepića, Istočno Novo Sarajevo, tik uz magistralni put Vojvode Radomira Putnika.


Šta će kome stara škola, kad tu može nići nova zgrada, plus se oprati narkonovac, kao najrazvijenija poslovna djelatnost u Istočnom Sarajevu.

Naravno, i komšijama treba pokazati sav uspjeh, pa je Katić krenuo sa pretvaranjem porodične kuće u vilu. (Važno je i da je sijeno pokriveno).



Evo nekoliko fotografija, da Katićeve komšije “pocrkaju” od muke što je on tako uspješan Nenajedeni Prokletnik. (nastaviće se)