петак, 9. јун 2023.

Razapinjanje Jure na “Golfu 7”


Piše: Slobodan Vasković


Dan je baš vjetrovit; Kada bi Agencije u BiH radile svoj posao, gotovo svaki bio bi buran.


Međutim, nije to baš ni jednostavno - kako će svoj na svog?


Na primjer, kako OSA BiH da, ukoliko se ukaže potreba, “pokriva” Zorana Galića, zamjenika direktora SIPA i bivšeg direktora Granične službe BiH, kada mu sin radi u OSA?


Ne ide.


Na primjer, pomenuo sam četiri automobila za koja je Galić, kao direktor GP BiH, naredio da mu se dovezu kući kako bi ukućani mogli da se “vozaju”.


I dovezu se ukućani, vozaju, a onaj sin iz OSA razbije novog Golfa 7.


Toliko kao da ga je udario zid mnogo jači od Golfske struje.


Naravno, Galić kao vrlo “ozbiljan” funkcioner smisli izvrstan plan - da krivicu preuzme njegov vozač Jure Matić.


Jure, nezahvalnik jedan, odbije da prihvati krivicu na sebe, a Galić ga, u skladu sa direktorskim ovlastima, odluči kazniti.


Angažuje svoje i prijatelje Denisa Stojnića i Osmicu, Vladu Popovića, šefa Unutrašnje kontrole i sopstvenu rektalnu izlučevinu Svevlada Hofmana.


I krenu da jure Juru kako bi mu preko Unutrašnje, a zatim i disciplinske komisije polomili kičmu, jer neće da prihvati odgovornost za nešto što nije ni počinio.


A šteta je bila sitnica - 15.000 KM koje je, naravno, Jure, prav zdrav, ali samo vozač, trebalo da plati.


Jure, videći da će biti razapet, zbriše na bolovanje nekoliko mjeseci, a kada je vidio da ne odustaju od toga da ga spale na ostacima Glofa 7, zaprijeti da će u javnost.


Galić odmah ubaci u rikverc, okolo pljuje Juru, ali ga ne dira, jer su se, u međuvremenu, pojavile još hiljade neopravdanih, ali odveženih, kilometara sa službenim automobilima.


Tako je Jure ostao na poslu; Golf 7 je zataškan, narod je sve platio, a porodični nizovi nastavljaju da se nižu unutar državnih institucija. Ima ih i po osam iz jedne porodice - Svi u Graničnoj policiji.


Na posljenjem konkursu prošli su sinovi i kćeri zaposlenih. I snaha Ismeta Taslamana.


Nije Nepotizam; Gore je od toga.


Što se tiče Stojnića, Denisa, narkodilera i kupca vina od pomenutog Popovića, vrlo bitno je istražiti njegove veze sa Galićem. 


I za kraj, sutra ću objaviti ime Tužioca iz Skaj aplikacije Radoice Vukovića. Kad već neće niko drugi. (nastaviće se)