петак, 1. јул 2022.

Vlado Crta Đajić, direktor UKC RS, osnovao udruženje za pljačku - “Pobjeda Srpske”: Cilj je nezakonito izvlačenje novca iz Ministarstva zdravlja, brojnih drugih resora i primanje velikih donacija iz kriminalnih firmi Kavčana

Vlado Crta Đajić


Piše: Slobodan Vasković


Vlado Crta Đajić, Sektaški poslanik, predsjednik Gradskog odbora Sekte u Banjaluci, generalni direktor UKC RS Banjaluka, vlasnik privatne ordinacije, narkodiler i narkoman, stiže, nošen kokainom, sve.


Tako je registrovao i udruženje "Pobjeda Srpske”, u kojem je predsjednik Upravnog odbora i direktor.


Zahtjev je predao 10.06.ove godine, a upis u Registar udruženja izvršen je 14.06.ove godine, što je vidljivo iz odgovora Osnovnog suda Banjaluka.



Ono što nije vidljivo su ciljevi udruženja, među kojima je, vjerovali ili ne, i saradnja sa Ministarstvom zdravlja u Vladi RS.


Djeluje kao nonsens da direktor UKC RS Banjaluka osniva udruženje za saradnju sa Ministarstvom zdravlja, ali to je, kao što je naveo jedan od mojih sagovornika, “novi manipulativni prostor”.


Lijepo rečeno, nema šta, a “novi manipulativni prostor” je, u stvari, priprema da se preko Đajićevog udruženja operu stotine hiljada KM potrebnih Sekti za predstojeće opšte izbore.


Nada umire posljednja, pa tako i njihova da će pobijediti, ali im spremnost na pljačku i dalje ostaje netaknuta.


Đajić je već “prao pare” za prethodne opšte izbore; Tada je sa računa tadašnjeg predsjednika RS Milorada Dodika izvučeno 800.000 KM koje je “oprao” Đajić preko preko lažnog projekta “prevencija moždanog udara”.


Sada se ide na istu priču, ali Preko udruženja “Pobjeda Srpske”, što je vrlo licemjeran naziv udruženja ako se ima u vidu da Dodik&Crta&Sektaši imaju za cilj uništenje naroda, samim tim i entiteta.

Đajićevo “pravno lice”, odnosno udruženje, suštinski je kriminalno “lice” preko kojeg će se vršiti izvlačenje novca i iz Ministarstva nauke i tehnologije, Ministarstva prosvjete i kulture , već pomenutog Ministarstva zdravlja, te Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.


Saradnja će, ne sumnjam, biti vrlo efikasna, a najzanimljuvije će biti pratiti promjene na računu Crtinog udruženja za pljačku budžetskog novca i pranje para. 


Da ne zaboravim, u planu je i “povezivanje sa evropskim fondovima i drugim organizacijama koje finansiraju različite programe”. Od evropskih fondova neće dobiti ništa, ali druge organizacije su vrlo interesantne - Firme Kavčana u RS koje će podržati Crtu kako bi pokušali ostaviti na vlasti NarkoRežim Milorada Dodika i ponovo učvsrtiti u velikoj mjeri razbijeni Klan.