четвртак, 30. јун 2022.

Nešić uz pomoć Davora Eleza, brata Darka Eleza, panično traži bilo čiju zaštitu nakon pada Kajmakovićeve i batina koje je dobio od Đorđa Ždrale i Miće Danilovića; Nešić i dalje plaća “zaštitu” Darku Elezu iako od nje nema ništa, ali se plaši da Elez ne progovori o njihovim zajedničkim prljavim poslovima


Piše: Slobodan Vasković


1.

Nenad Nešić, u teškom je strahu i panici nakon pada Diane Kajmaković, zamjenice Glavnog tužioca BiH, nakon što su otkrivene njene veze sa velikim narkodilerima iz Sarajeva i Bijeljine.


Kajmakovićeva je, dok je pogrešno mislila da je nedodirljiva, upravo preko Nešića pokušavala da “istraži”/sazna “ko stoji” iza potpisnika ovih redova, ali i da, zloupotrebom položaja, pokuša da mi naudi.


Uspjela je jedino u onome što sam i najavljivao - da se počne polako pakovati za dugogodišnju robiju, jer je protiv nje otvorena istraga.


Nešić je, da podsjetim, platio Kajmakovićki ogroman novac da sakrije njegovu Skajaplikaciju, što je ona i učinila. Međutim, nakon njenog potonuća ka robijašnici, Nešićeva kripta je nađena.


2.

Nešić je od tada u ogromnom strahu. Posebno nakon što sam objavio dosje “Pablo” u kojem sam detaljno pojasnio kako je Nešić, zajedno sa Igorom Dodikom, Ljubanom Ećimom, Mićom Danilovićem i “Pablom”, pokušao “izvesti” 550 kilograma kokaina u zemlje EU.


Otkrila ih je policija Hrvatske, ali su ih spasili od hapšenja Siniša Kostrešević, direktor Policije i Narko”General” Kavačkog klana, te narkokrtica i teški kroner Mladen Marić, načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala.



3.

Objavio sam i da su ga, (kao i zbog čega), išamarali Danilović i Ždrale.


Nakon svih pomenutih i po njega vrlo opasnih i ponižavajućih događaja, Nešić se stravično uplašio, proradile su mu teške paranoje i krenuo je da traži novu zaštitu.


4.

U tu svrhu je angažovao Davora Eleza, takođe teškog kriminalca, ali, istina, mnogo manjeg kalibra nego što mu je brat Darko Elez, koji je u Sudu BiH presuđen na petnaest godina zatvora.


5.

Nešić je godinama sarađivao sa Darkom Elezom, kojem je plaćao zaštitu svaki mjesec, ali je prao i njegov novac kroz izgradnju stambenoposlovnih objekata u Novom Sadu.


6.

Upravo je u Novom Sadu Nešić pokušao, zajedno sa Davorom Elezom, računajući da ime Darka Eleza još uvijek "vrijedi mnogo" i "znači strah", prići određenim osobama koje imaju uticaj (nemaju veze sa narkoticima); Međutim, doživio je potpuni debakl i poniženje - i on i Elezov brat su otjerani.


Iako je pomenute osobe vrebao danima, Nešić je ostao zaprepašten ne shvatajući da je Darko Elez, kao i on sam, već prošlost i da će, kao i njegov mentor Darko Elez, saučesnik u brojnim kriminalnim radnjama, završiti na dugogodišnjoj robiji.


7.

Interesantno je znati da Nešić i dan danas plaća “zaštitu” Darku Elezu koji je duže od godinu dana u pritvoru, a, nakon presude, u zatvoru.


8.

Ono čega se Nešić posebno plaši jeste što se našao na udaru Ždrale koji je smrtni neprijatelj Eleza, a u njihovom brutalnom sukobu poginulo je mnogo osoba.


9.

Sličan odnos je između Eleza i Danilovića, iako su obojica Kavčani, ali ih je rivalitet unutar Kartela doveo u sukob.


10.

Nešić je sarađivao na prodaji narkotika i pranju novca i sa jednima i drugima, lažući i jedne i druge da nije “sa onima”, što ga je dovelo do vrlo vrlo opasne situacije u kojoj niko više ne želi da ima bilo šta sa tom toksičnom narkouštvom, posebno ne da ga štiti.


11.

Nešić ne može očekivati zaštitu ni od Ljubana Ećima koji je, takođe, u ogromnim problemima sa pravosudnim institucijama, a svjestan je da će ga Milorad Dodik žrtvovati kako bi pokušao spasiti sina Igora.



Prepušten sam sebi, čekajući kada će doći po njega (događaji će se ubrzati u vremenu pred nama), Nešiću je ostala samo nada da će izbjeći procesuiranje i presudu.


12.

Dodik mu jeste sredio obustavljanje istrage presudu za pljačku u JP “Putevi RS” (18.10.2021.), ali je od tada do danas, šef Sekte izgubio moć i uticaj na pravosudne institucije, dok MUP RS jednostavno, kao institucija, ne funkcioniše.



13.

Dodik je sve slabiji i slabiji i sve teže štiti sina Igora Dodika, a i sebe, tako da bi jedva dočekao da žrtvuje Nešića za bilo kakvu, pa i najmanju, kontrauslugu. 


14.

Dodik je naredio Nešiću da se kandiduje za člana Predsjedništva BiH, što je bila protivusluga za brzopoteznu obustavu istrage, a Radislavu Jovičiću, bivšem ministru unutrašnjih poslova i doušniku u pokušaju nekih agencija, kojem se sudi za zloupotrebu položaja, da bude kandidat za predsjednika RS.

(nastaviće se)