понедељак, 20. јун 2022.

Zajednički kriminalni posao Dodika i Stanivukovića u kojem su obojica dobili bingo (DOKUMENTI)


piše: Slobodan Vasković


Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i šef Sekte i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nezakonito su omogućili firmi “BINGO” da gradi objekat vrijedan 24 miliona KM, iako se, u skladu sa važećim Regulacionim planom, na tom mjestu može graditi objekat četiri puta manjih gabarita, odnosno maksimalne vrijednosti šest miliona KM (vrijednost m2 poslovnog prostora na tom mjestu u naselju Budžak je procijenjena na 3.000 KM).



Dodik i Stanivuković su udruženim kriminalnim poduhvatom omogućili (iz)gradnju objekta čija je površina uvećana za četiri puta - te je firmi “BINGO” dozovoljeno da gradi 8.000 m2 (vrijednosti cca 24 miliona KM), odnosno četiri puta više nego što je moguće po važećem Regulacionom planu.


Ni Dodika ni Stanivuković ne interesuje činjenica da se gradi mimo važećeg Regulacionog plana (već će ga oni preko poslušničkih crvića u Skupštini Grada prilagoditi svojim alavim potrebama), ali je interesantnije od toga što, sada već otvoreno, zajednički rade na nezakonitim milionskim projektima. 


"Sektaš se Sektašu raduje", kaže stara narodna poslovica.


A mogla bi se nadograditi i sa "Kriminalac se Kriminalcu raduje", pa tako sve kriminalce zaista raduje bliska kriminalna saradnja Stanivukovića i Dodika.



Naravno, Dodik i Mali Zli Patuljak su sve brzo dogovorili - kada je raditi mimo zakona, obojica prelako potežu i “BINGO” već gradi novi objekat i to po “novom” Regulacionom planu, koji nije usvojen.


O kavom kriminalu se radi, svjedoči podatak da su sva dokumenta o izgradnji novog objekta izdana pozivanjem na jedini važeći Regulacioni plan iz 2005. godine o čemu svjedoči obimna dokumentacija koja je u mom posjedu, a emitujem samo mali dio nje, tako da je riječ o falsifikatima, a ne o validnim zakonitim Rješenjima i dozvolama. To je krivično djelo, za koje će Stanivuković sigurno odgovarati, a Dodik neće, jer će pobjeći.




Mnogo kontradiktornosti je u Urbanističko tehničkim uslovima koje je Grad izdao za izgradnju novog “BINGO” objekta, ali koga je briga. Važno je jedino da se krčmi gradska imovina i da se u privatne džepove slije što više nezakonito stečenog novca.


Da bi se ovaj kriminalni akt ostvario, u martu 2021., Skupština grada, na čelu sa Sektašem Madenom Ilićem, glasa da se proda dio zemljišta u vlasništvu grada neposrednom pogodbom firmi "Bingo". 


Tu parcelu bilo je neophodno pridružiti onoj na kojoj se trebao graditi novi “BINGO” objekat četiri puta većih gabarita od dozvoljenih.



Dodik je lično nazvao Mladena Ilića i naredio mu da se glasa za tačku o dodjeli ove parcele, budući da je u Klubu Sekte bilo manjih turbulencija u vezi ovog pitanja (bilo ih je previše željnih da se ugrade). Ilić je sve već ranije detaljno pripremio.



Svi koji budu zainteresovani da dođu do izdatih lokacijskih i urbanističko tehničke saglasnosti za novi objekat primijetiće da se nadležni iz Gradske uprave pozivaju sve vrijeme na jedini važeći Regulacioni plan iz 2005, što svjedoče i dokumentii koje objavljujem.


Pitanje je kako je moguće da je izdana dokumentacija koja nije u skladu sa važećim Regulacionim planom?!




Mislim, bilo bi to ozbiljno pitanje gradskim administracijama u kojima Gradonačelnik nije teško kriminalizovana budala, kao što je to slučaj u Banjaluci.



Budući da je riječ o zaista teško kriminalizovanoj budali koja vodi Grad, a potpuno je nepismena, nema potrebe ni za kakvim pitanjima - činjenice je jednostavnije primiti k znanju, a one su sadržane u jednoj riječi - Kriminal! (Još malo, rekao bi narod.)


Uopšte nije pitanje to što je izvođač vanjske infrastukture novog "BINGO" objekta “MG MIND” čiji je vlasnik Mladen Milanović Kaja, ujedno i suvlasnik gradonačelnika. Pa to je tako prirodno.



Možemo se prisjetiti i naoko budalastog “performansa” pod nazivom “Muzej kriminala” koji je Stanivuković organizovao na Trgu Krajine. Sve te performanse, treba to znati, Stanivuković organizuje kada prikriva krivična djela - bilo početak njihove realizacije ili, pak, dogovor o nedjelu.


U junu 2021. godine, Stanivuković odlazi u Tuzlu gdje se sreće sa tamošnjim gradonačelnikom Jasminom Imamovićem. Dobar dio je zabilježen kamerama.



Ponešto i nije - sastanci na kojima je dogovoreno kako da se do kraja realizuje Dodikova “ideja” o proširenju “BINGO” objekta, samim tim i proširenja mogućnosti zarade. 


U “talu” su još i Stanivukovićevi reketaši - Nebojša Drinić i Dragan Milanović.


Ima toga još jako mnogo, ali ima i vrremena za pojasniti u nastavcima. 


Činjenica je da je Stanivuković poodavno, a sada i definitivno dokumentovano, raskrinkan kao mali, jadni, bijedni izvršilac kriminalnih planova Milorada Dodika. Pri čemu se Dodik izvlači, jer ništa ne potpisuje, a Stanivuković i Ilić će, nakon izbora, morati da se suoče sa svojim nedjelima. (nastaviće se)