петак, 17. јун 2022.

Nešićevi i Danilovićevi “u komadu” i "sistemski” uvozi opijata



Piše: Slobodan Vasković


Nenad Nešić, predsjednik DNS-a i Milutin Mića Danilović, vođa opasne narkogrupe sa Pala, preko niza bh. firmi, uvozili su ogromne količine kokaina (300-500 kilograma po turi) preko Luke Ploče.


Uvozili su kokain “u komadu” i “sistemski” kokain (tako se nazivaju u narkokrugovima, ali i među onim koji se bave narkokrugovima).  


Ovim tekstom nastavljam “Dešifrovanje Nešića” - Nenada Nešića, predsjednika DNS-a, odnosno njegovo direktno učešće u trgovini kokainom i to u ogromnim količinama.


Već sam objavio da je uvozio 300-500 kilograma kokaina preko luke Ploče zajedno sa Milutinom Mićom Danilovićem, paljanskim Belivukom.


To je bila samo jedna od ruta kojom su “radili” opijate pripadnici Kavačkog klana u RS, a sve je organizovao Danilović, dok je Nešić bio ulagač (davao je novac za nabavku kokaina) i zadužen za pranje narko novca.


Kokain je uvožen preko niza firmi iz BiH, ali njihova imena ne mogu navoditi, iz razumljivih razloga.

Nešić i Danilović su uvozili kokain koji su dalje “gurali” u zemlje EU gdje su, trujući djecu iz tih zemalja, zaradili desetine miliona evra koje, mahom, peru kroz izgradnju brojnih stambenoposlovnih prostora u zemljama Regiona, ali i kroz najskuplji beton na Planeti koji svi, što grade na teritoriji Istočnog Sarajeva, moraju kupiti od Danilovića.


Danilović ima jake veze sa Radojem Zvicerom i njegovim najbližim saradnicima.


Zvicer je pobjegao, nakon što mu je dojavljeno da policija Crne Gore namjerava da ga uhapsi. Prvo je pobjegao u BiH, u Sarajevo, odakle je avionom, sa validnim bosanskohercegovačkim dokumentima, odletio u neku od zemalja EU, a potom, kako se tvrdi, u Južnu Ameriku.


Već sam naveo da su Nešić i Danilović uvozili kokain u “komadu” koji je visokog kvaliteta i “sistemski” koji je nižeg kvaliteta.


“Sistemski” kokain je, najjednostavnije rečeno, rastopljen i njime su natopljene tkanine i drvo. Defakto, uvoznici narkotika koji su radili za Danulovića i Nešića uvozili su “drvo” i “tkanine”.


Kokain se iz ovih materija, kojima je natopljen, vraća u prvobitno stanje nizom hemijskiih procesa. Zbog toga je on lošiji od onog koji stigne “u komadu”.


Naravno da je vrh MUP RS znao za ove “privredne aktivnosti” Nešića i Danilovića, kao i politički vrh Republike Srpske. One su bile veoma poznate i njihovom glavnom informatoru Osmanu Mehmedagiću Osmici koji bi se mogao okarakterisati kao “Sistemski doušnik” svih najjačih NarkoGrupa u BiH.

Interesantna je Nešićeva ubijeđenost da je “nedodirljiv”, što je potpuni promašaj “kandidata DNS-a za člana Predsjedništva BiH iz RS”, ali o tome ću detaljnije sutra, kao i još nekim veoma zanimljivim činjenicama koje se tiču navedenih Prokletnika. (nastaviće se)