понедељак, 6. јун 2022.

Stanivukovićeva metastaza političkog ludila: Traži od SDS-a da ga kandiduju za člana Predsjedništva BiH; Cinizam Decenije/Slobo Stanković: Neće nas Dodik uvući u svoj kriminal; Igor Dodik i LED rasvjeta - Da se zaLEDiš koliko je malo tražio


Piše: Slobodan Vasković


1.

Ovih dana, najvjerovatnije 07.06., SDS bi trebalo da objavi ime svog kandidata za srpskog člana Predsjedništva BiH. O tome će odlučiti Predsjedništvo stranke, a iskristalisala su se dva kandidata Mirko Šarović, predsjednik SDS-a i Milan Miličević, predsjednik Glavnog odbora SDS-a.


Zvuči kao najlošiji mogući vic, ali je istina: Draško Stanivuković, odmetnuti gradonačelnik Banjaluke (odmetnut sa Tajkunima s kojima ponižava građane), očekuje da SDS kandiduje njega.


Nije vic, ni najlošiji, već činjenica, jer su Stanivukovićevi plaćenici u nekoliko navrata kontaktirali funkcionere vrha SDS-a i tražili da ta stranka predloži njega za člana Predsjedništva BiH, jer on “ima energiju” i “dobro stoji na rejting listama”.


Potvrđeno mi je to iz vrha SDS-a, a moji sagovornici ne mogu čudom da se načude otkud uopšte takva ideja Individui koja je svojim dosadašnjim djelovanjem kao gradonačelnik Banjaluke pokazala da ne zna ništa, da radi protiv građana, da je ponizio i nastavlja da ponižava i vlastitu stranku (PDP) za koju je jedina sretna okolnost to što nema ama baš niko iz te partije u Stanivukovićevom “timu” koji slijepo izvršava sve tajkunske naredbe.


Stanivukovićev zahtjev i Grupe izuzetno opasnih namjera, koja stoji iza njega sa samo jednom željom da privatizovane entitet preotmu iz šaka Milorada Dodika i nastave tamo gdje je on stao, je metastaza političkog ludila. 


Ne znam kako bih drugačije okarakterisao Stanivukovićev zahtjev, jer od SDS-a traži da izvrši političko samoubistvo kandidujući njega, koji je toliko izlagao građane da mu ni Baron Minhauzen nije ravan, a ne nekog iz sopstvene partije.


Naravno, od rečenog neće biti ništa - Vrhu SDS-a ne pada na um da ispunjava bolesne ambicije Stanivukovića, njegovog nezajažljivog tate koji smatra da njegovo čedo mora biti predsjednik pa makar sve propalo - i opozicija i RS, i, naravno, Grupe opasnih Budala koja je osmislila najnoviji udar na opoziciju; Nije to njihov prvi udar, već enti, a cilj je samo jedan - dokopati se sinekura.


Stanivuković je ovim potezom pokazao da je Budala, ništa manja od onih koji su se, zajedno sa njim, odlučili na navedeni očajnički potez- zahtjev SDS-u da njihov kandidat bude gradonačelnik Banjaluke, sa samo jednom željom - da oni budu ti koji će vladati.


Sam Stanivuković je nesposoban za bilo šta, sem sve jezivije i morbidnije video performanse, poput onog snimljenog na “Novom groblju Banjaluka” koji završava sa “optimističnom” porukom: “Počela je decenija uspona”.   


“Počela je decenija uspona” sa groblja, zaraslog, neodržavanog, zapuštenog… I sve to upravo Stanivukovićevom krivicom, jer on drži na čelu te firme Željka Grbića, kriminalca velikog kalibra, koji je Pokopno društvo doveo u gubitak od, koliko se trenutno zna, 400.000 KM.

Kakav morbidni licemjer je Stanivuković, kao i oni što ga podržavaju (na sreću, vrlo ih je malo), svjedoči i podatak da revizorski izvještaj o stanju u "Novom groblju” nikada nije stigao na dnevni red Skupštine Grada, jer je to gradonačelnik onemogućio, budući da je u njemu navedeno niz kriminalnih djela Grbića kojeg, uzgred rečeno, Stanivuković ponižava u jezivom spotu. Ali ga ne smjenjuje.


Ponižava i radnike koji su ponajmanje krivi, jer ne rukovode oni, ali osoba koja miješa čelik i pavlaku i najavljuje “Deceniju uspona” sa zapuštenog, zaraslog groblja, a pri tom ne smjenjuje direktora koji je to dozvolio, nije pri sebi. 


Da budem precizan do kraja - taj revizorski izvještaj, koji je radila kuća BDO skinut je i sa dnevnog reda Skupštine akcionara “Novog groblja”, a učinio je to predstavnik državnog (gradskog) kapitala Siniša Štrbac, načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove i komunalnu policiju, slijepo odan Stanivukoviću. 


Na Skupštini Grada usvojen je falsifikovani finansijski izvještaj o radu “Novog groblja” za 2021. godinu prema kojem je dobit 4.000 KM.


Treba biti realan - nije samo kriminalac Grbić krivac za jezive prizore sa zapuštenog groblja, već i Stanivuković koji ne dozvoljava njegovu smjenu. A onda izigrava velikog “šefa” čiji je mentalni sklop na nivou pokvarene pavlake.


Hm, postoji teoretska mogućnost da SDS “kandiduje” Stanivukovića; Ukoliko bi došlo do te “kandidature” slijedi grupno spaljivanje članova te stranke na Trgu Krajine. 


Srećom, to se neće desiti, a Stanivuković, nakon još jedne “izgubljene” predsjednučke nominacije će, izvan svake razumne sumnje, podržan Grupom (još uvijek) Neopjevanih Budala toksičnih namjera, zahtijevati da bude premijer. Kada im ni to ne pođe za rukom, zahtijevaće da bude bar predsjednik Svazilenda. Do tada će se, valjda, “Novo groblje”, čiju zapuštenost Srtanivuković bez trunke stida i samokritike javno pokazuje, bar pokositi.


Skrnavljene groblja u populističke svrhe samo je još jedan u nizu dokaza na šta je sve spremna Budala Stanivuković i oni koji ga podržavaju.


2.  

Slobodan Stanković, Akademik Građevinske mafije, povukao je prije par dana sve mašine sa gradilišta koje je u vlasništvu Mileta Radišiča Klena. 



Povukao je I sve fakture i raskinuo posao vrijedan cca tri miliona KM.


Očito je da Stanković očekuje da “sijevnu” neke sankcije, pa je izjavio da ga “Milorad Dodik neće uvući u svoj kriminal”. Veliki je tu sukob poodavno.


Što se tiče Klena, Stanković mu je poručio - Ne moraš ništa plaćati. 


Šta Stanković zna, a javnost ne, pitanje je svih pitanja? Možda da će Stanivuković uspjeti da postane predsjednik “kompanije” - “Grand trade”?!


3.

Za kraj sam ostavio pričicu o firmama “C&M” i “Elektroobnova”. 


Vlasnik tašna-mašna firme “C&M” je Saša Kovačević koji je, u akciji Tužilaštva BiH i SIPA, uhapšen 13.04.o.g., kao dio NarkoGrupe Željka Radovanovića Kreče iz Bijeljine.


Krečo je vrstan prijatelj Narko”Generala” Siniše Kostreševića, honorarnog direktora policije.


Nakon toga je brzopotezno “Despot” dospio pred zgradu Vlade RS u kojoj su kancelarije Milorada Dodika čija Sekta možda uskoro dobije prijedlog da kandiduju Stanivukovića.


Narečeni Kovačević, odnosno njegova šuplja firma “C&M” dobijala je, kao od šale, poslove uvođenja Led rasvjete u nizu gradova, pa tako i u Kozarskoj Dubici (2020.). Vrijednost posla sitnica - 1.250.000 evra.

Gdje je problem, kada su svi poslovi namješteni pripadnicima Sekte, bilo da su NarkoDileri ili tek “obični” kriminalci. Pa u tome što je u Kovačevićevom telefonu pronađena poruka Igora Dodika; Istina vrlo kratka - “Donesi 40.000 evra”! Nije mi “poznata” aplikacija na kojoj je poruka pronađena. I to ne jedna.


Da se zaLEDiš koliko je malo tražio!!! (nastaviće se)