понедељак, 20. јун 2022.

Trivić 62% - Dodik 38%; Mektić “kupovinom” sopstvenog stana, zarađenog prodajom droge sa NarkoDilerom Cvijetićem, lično potvrdio da je i sam NarkoDiler i Cvijetićev najbliži saradnik u švercu kokaina; Crta - "Bolid u 'bolidu'"



Piše: Slobodan Vasković


1.

Jelena Trivić, kandidat PDP-a za predsjednika RS, ima prednost nad Miloradom Dodikom, ukoliko joj on bude protivkandinat, od 24 posto! Na teritoriji cijele Republike Srpske.


Takav je trenutni omjer snaga, prema istraživanju renomirane beogradske agencije.


2.

Ostale detalje neću navoditi; Poznati su odlično Dodiku, koji je, da bi se sreo sa Vladimirom Putinom, predsjednikom Rusije, dobio, čekajući, “proširene vene”.


3. 

Susret je bio brzopotezni, svjedoči o tome i stenogram koji je izdao Kremlj: Otprilike, progovorili su koju riječ dok su sjedali da se slikaju i odmah potom ustali.


Zaključio sam da Putin može “duže roniti nego sa Dodikom biti”, što nije začuđujuće. Bar Rusija ima sve te moćne službe koje znaju kakav lažov je Dodik.


Otud i objava stenograma "razgovora", koju je upriličio Kremlj, jer Rusija ne vjeruje Dodiku, ali su u BiH u situaciji “daj šta daš”. 


Prevedeno na naše jezike - trošiće Dodika do posljednjeg elektrona, a onda odlučiti da li će mu dozvoliti da se i smjesti u toj državi. Do tada ostaje na snazi naredba - Slušaj ambasadora!


4.

Uprkos gigantskim problemima u kojima se Dodik nalazi nikada ga ne treba potcijeniti - Boriće se do kraja, jer nema drugog izbora. 


Prednost Trivićeve je orgomna, ali Dodik je spreman na sve, svaku i najgoru manipulaciju, nasilje, uvredu, lažnu optužbu…; Zar ne, Dževa?! Dževa! Dževa!


Malo šta Dodiku može pomoći da stigne Trivićevu do oktobra i opštih izbora, tako da i dalje ostajem pri ocjeni da je Čarobnjak ukoliko ostvari dobar rezultat na izborima. A Čarobnjaci poodavno ne postoje.


5.

Postoji sasvim realna mogućnost da Dodik ide u trku za drugu inokosnu funkciju, gdje nema Trivićeve, ali to je težak poraz i bez glasanja. 


Nema potrebe za daljim opservacijama; Do izbora je ostalo nešto više od tri mjeseca; Dodik je spreman na sve - Najgore, pa se pripremite na sve Najgore.


Posebno nakon potpunog debakla u parlamentu RS, koji je lično pretvorio u ruševinu, ali ni u toj ruševini ne može da dobije dvotrećinsku većinu protiv trgovinskog Sporazuma sa Velikom Britanijom, koji je njegov bolesni hir, a ne vitalni srpski nacionalni interes, kako ga je želio predstaviti..


Pretežak udarac za Dodika, koji će razliku u korist Trvićeve dodatno povećati.


6.

Najozbiljniji kandidat za Idiota Godine je NarkoDiler Dragan Mektić, koji je od svog saradnika i šefa opasne NarkoGrupe Bojana Cvijetića, uhapšenog u akciji “Transporter” 16.11.2021. g. (trenutno u kućnom pritvoru), “kupio” stan i garažu 30.05. ove godine. Stan i garaža nalaze se u centru Banjaluke i Mektić ih je Cvijetiću “platio” svega 102 hiljade KM, što je ispod svake cijene.



Otkrio je to portal “Raport.ba” koji je objavio i dokumente kriminalne transakcije.


“Raport” je objavio i da je SIPA ovu “kupovinu” prijavila Tužilaštvu BiH. 


7.

“Interesantno je da je Cvijetić dopustio da se Mektić uknjiži kao vlasnik stana i prije isplate novca koji je dogovoren.



Osim što je čudna cijena, finansijskim istražiteljima SIPA-e je ‘zapelo za oko’ to što je Cvijetiću ranije odlukom Suda BiH blokirana sva imovina, pa nije jasno kako je Cvijetić uspio ‘sakriti’ ovaj stan.


Zbog brojnih nedoumica, SIPA je ovu informaciju proslijedila u Tužilaštvo BiH, koje bi trebalo da već istražuje ovaj slučaj, kako bi se utvrdilo da li postoje određene nezakonitosti.


Ipak, postavlja se pitanje, zbog čega Mektić, kao bivši ministar sigurnosti BiH i državni poslanik, posluje sa osumnjičenim šefom narko-bande, koja je prema svemu sudeći u BiH uvozila ogromne količine narkotika, prije svega kokaina”, naveo je “Raport”.



8.

“Raport” je vrlo obziran prema Mektiću, jer nema tu nikakvog pitanja zašto posluje sa Cvijetićem, budući da je Mektić sa tim istim Cvijetićem zajedno prošvercovao tone kokaina u zemlje EU, a znao je i za likvidacije u kojima je Cvijetić bio logističar.


Pisao sam o tome detaljno.


Sad da pojasnim nekoliko činjenica koje “Raport” nije objavio.


9.

Prije svega, nije Mektić kupio od Cijetića nikakav stan, već su dva NarkoGangstera pokušali pokriti papirima Mektićev stan koji mu je poklonio Cvijetić mnogo prije nego je uhapšen; Dok su radili kokain zajedno, ali Mektić ga nije preveo na sebe.


Upravo zbog toga i nije isplaćen novac koji je "dogovoren" notarskim ugovorom.



Na ovaj način, Mektić je priznao da redovno posjećuje Cvijetića u kućnom pritvoru kako bi ga umolio da ga ne “potopi” svojim izjavama datim Tužilaštvu BiH i da nevješto pokušava da se spase zatvora. 


Transakcijom “stan&garaža” potopili su se obojica, a Mektić lično potvrdio da je, kako sam to ranije i objavljivao, redovno posjećivao Cvijetića u kućnom pritvoru.


10.

NarkoDiler Mektić je potvrdio poslovanje sa NarkoDilerom Cvijetićem.


“Jesam, neki dan sam kupio stan. On (Cvijetić) navodno ima više stanova i prodavao je njih četiri-pet. Meni je dao povoljno, na odgođene rokove. Sud mu nije blokirao tu imovinu“, izjavio je Mektić za beogradske “Novosti”.


Kako li je Mektić “saznao” da Cvijetić “prodaje četiri-pet stanova” i da mu “Sud nije blokirao tu imovinu”, zaista je “pitanje”? 


Posebno zbog toga što je prije pola godine negirao da je blizak sa Cvijetićem i da ga jedva poznaje.


“U jednom mandatu dok sam bio ministar jedno vrijeme je proveo (kao moj savjetnik) i IZVJESNI Bojan Cvijetić koji je uhapšen sada u ovoj akciji Transporter. Dakle on nije bio čitavo vrijeme moj savjetnik, ja sam imao mnogo savjetnika”, izjavio je Mektić za Face TV, tokom gostovanja 03.12.2021. godine. Preciznije, slagao je Mektić.


11.

Naravno, pitanje je kako je Cvijetić uspio da prikrije Mektićev stan?


I to sam ranije detaljno pojasnio: Nenad Joldžić, načelnik Jedinice za privredni kriminal u UKP MUP RS, koji je vodio finansijsku istragu o poslovanju Cvijetićevih firmi i svega što je posjedovao, “zaboravio” je navesti Mektićev stan (koji se vodio na Cvijetiću). I ko zna šta sve još?!


Joldžić je, kako sam ranije objavio, za to debelo “podmazan” od Cvijetića, preko njegove nevjenčane supruge Zorice Babić, koja je vodila sve Cvijetićeve poslove dok je on bio u pritvoru od 16.11.2021. godine, pa sve do 11.02. 2022.



Joldžić je “utvrdio” da je sve “u redu" sa poslovanjem Cvijetićevih firmi”, iako je preko njih oprao desetine miliona KM.


Joldžić je imao zadatak da falsifikuje finansijsku istragu kako bi pomogao Cvijetiću da umanji, tokom suđenja, količine narkotika koje je prošvercovao, kao i milionske svote narkonovca koje je oprao. Nije mu to pošlo za rukom.


Već sam ranije objavio da je Joldžić pripadnik Kavačkog NarkoKartela u RS i da je zadužen za reketiranje.


12.

Hm, šta će dalje biti: Pa Mektića će uhapsiti, ali prije toga će ga, sasvim realno, braniti “Srpskainfo” skrivajući ga iza moje pokojne sestre, koja je preminula prije sedam godina i mog pokojnog sestrića koji je preminuo prije 13 godina, kao što su učinili kada sam objavio da je Mektić NarkoDiler i da je “radio” narkotike zajedno sa Cvijetićem; Da je posjedovao Skajtelefon, ali i da je sastavni dio te opake NarkoGrupe i Osman Mehmedagić Osmica, direktor OBA BiH koji je informisao Cvijetića o svemu i koji mu je dao službenu legitimaciju Agencije.


13.

Ko zna, možda ga i “odbrane”; Lako je to učiniti skrivajući ga iza pokojnih, koji ne mogu da se brane; Možda čak, zajedno sa njim, bijesni što je Mektić sam dokazao da je zajedno radio narkotike sa Cvijetićem, poruše i nadgrobne spomenike moje pokojne sestre i pokojnog sestrića. Ništa me ne bi iznenadilo!


Ipak su ti iz “SrpskaInfo” big “ekskluzivci”.


13.

Dok čekam da Mektić krene u protivgradnu odbranu, jer sebe više nema čim odbraniti, pomnije ću razgledati fotografiju Vlade Crte Đajića, nazvanu “Bolid u bolidu”!



14.

Kratka najava za sutra ili prekosutra, kad mi se bude dalo - Prijatno iznenađenje za Nenada Nešića i Igora Dodika. (nastaviće se)