понедељак, 4. јул 2022.

Kako je Milorad Dodik slagao roditelje ubijenog Miloša Ostojića da će MUP RS riješiti ubistvo, a sada njegov Igor Dodik sa čelnicima MUP RS čini sve da se ne izruči Vladan Pejušić i ubistvo ne riješi


Piše: Slobodan Vasković


Milorad Dodik je par dana nakon likvidacije mladića Miloša Ostojića (01.01.2019.) posjetio njegove roditelje i obećao im da će biti riješen teški zločin.


Pri tom je Dodik tražio protivuslugu - da roditelji ubijenog mladića ne izlaze u javnost, već da sve prepuste MUP RS.


Nakon toga, dolazio je još dva puta i svaki put tvrdio i zahtijevao isto.


Važno je znati da je tada iz Dodikovog okruženja emitovano da je naručilac i organizator ubistva Darko Elez i tvrdili su da će biti uhapšen. 


Međutim, ništa od navedenog nisu učinili, a Dodik je, kao i obično, slagao roditelje koji su doživjeli jezivu tragediju. Nije mu bilo prvi put.


Dodik nije rekao roditeljima ubijenog Ostojića da njegov sin Igor Dodik, te brojni visoki funkcioneri MUP RS intenzivno sarađuju sa Kavačkim klanom u Beogradu u kojem je Elez bio jedna od najjačih karika, te da čine ogranak tog klana u Republici Srpskoj.


Dodik im nije rekao ni da je Elez veoma blizak saradnik Klana, u kojem je njegov sin jedan od Kumova, zajedno sa Ljubanom Ećimom, Sinišom Kostreševiće, Zoranom Stevanovićem, Sinišom Mijatovićem i Dejanom Ilićem Tigrom.


Sada Dodikovi ljudi od najvećeg povjerenja kao što su Siniša Kostrešević, direktor Policije i Narko”General” Kavčana u RS, i načelnik Uprave za borbu protiv terorizma, narko krtica, Mladen Marić, uz snažnu podršku Igora Dodika, čine sve da BiH ne bude izručen Vladan Pejušić koji je sigurno učestvovao u likvidaciji Miloša Ostojića, ali nije poznato da li je on povukao okidač, jer je sa njim u autu, kada je mladić iz Istočnog Sarajeva likvidiran, bila još jedna osoba. 


Dodik je slagao roditelje ubijenog, a da nije trepnuo.


Pejušić je Kavčanin, uhapšen je u Srbiji 13.03. ove godine, a Marić, Kostrešević i mlađi Dodik sve čine da spriječe njegovo izručenje BiH.


Na koji način to rade, detaljno sam objavio u tekstu “Darko Elez, Siniša Kostrešević, Mladen Marić, potpomognuti Igorom Dodikom, u zajedničkoj akciji zaštite Eleza od svjedočenja Vladana Pejušića, čije izručenje BiH pokušavaju da spriječe lažnim Marićevim izjavama i prijetnjama zatvorenog gangstera” koji ponovo reemitujem.



Piše: Slobodan Vasković


Siniša Kostrešević, direktor Policije i Narko”General” Kavčana u RS, i Mladen Marić, načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala MUP RS i narko krtica Kavčana, direktno su se umiješali i u rad pravosudnih organa Srbije kako bi pokušali spriječiti izručenje Vladana Pejušića Bosni i Hercegovini.


Učinili su to po nalogu Igora Dodika, sina Milorada Dodika, jednog od vođa Kavčana u RS, a cilj im je da zaštite Darka Eleza, koji se nalazi na izdržavanju petnestogodišnje kazne zbog brojnih ubistava i drugih nedjela na teritoriji Istočnog Sarajeva.



Do izručenja BiH, prije više od godinu dana, Elez je bio jedan od najjačih pripadnika Kavačkog klana u Srbiji, a akcije je vodio iz Novog Sada, gdje je živio.


Pejušić je pripadnik Elezove narkoubilačke grupe i osumnjičen je za učešće u likvidacijama Siniše Miličevića Tigra i Miloša Ostojića.


On je, nakon hapšenja 13.03. ove godine u Novom Sadu, zatražio da bude izručen po skraćenoj proceduri, ali to nije nikako odgovaralo Darku Elezu, jer Pejušić veoma mnogo zna o njemu, njegovim narkokriminalnim poslovima, njegovim partnerima u tim narkoposlovima, ali i o, zasad, neriješenim likvidacijama, među kojima su i navedene.


Elez je tražio, preko posrednika, od svojih Narkosaradnika u institucijama RS, primarno MUP-u RS, da srpiječe izručenje Pejušića BiH.


Eleza se još mnogi boje, jer zna brojne tajne veze Podzemlja i Korumpiranih Političara iz RS, posebno kada je riječ o NarkoRežimu Milorada Dodika, te narkoposlovima njegovog sina Igora, Nenada Nešića (o čemu sam već pisao) i brojnih drugih.

Sprečavanje izručenja Pejušića na sebe su preuzeli Kostrešević i Marić.


Cijela akcija je vrlo pažljivo osmišljena: Prvo je Darko Elez poručio Pejušiču “da ne dolazi u BiH ili….”. A nakon toga su dejstvovali Kostrešević i Marić, uz “sasluženje” mlađeg Dodika.


Marić je, kako tvrde moji izvori iz vrha MUP RS, dao izjavu da će “Pejušić biti životno ugrožen ukoliko bude izručen BiH”.  To je notorna laž, jer su svi koji bi mogli možda ugroziti Pejušića "iaa brave".


Na osnovu te izjave, ali i prijetnje Eleza, koje su bile sinhronizovane, sada se pokušava pred pravosudnim organima Srbije, spriječiti izručenje Pejušića.


Nevjerovatno je dokle idu Igor Dodik, Kostrešević i Marić kako bi se pokušali spasiti procesuiranja. Iskreno, još je nevjerovatnije da su ne samo na funkcijama, već na slobodi.


Sada je, nakon Marićevog kriminalnog postupka, dogovorenog sa ostalim navedenim, upitno da li će Pejušić biti izručen BiH. Samim tim upitno j i rješavanje likvidacija.


Bitno je naglasiti da su Igor Dodik i Siniša Kostrešević činili i gore zločine u Srbij od pomenutogi, ali o tome ću uskoro pisati opširnije.


Pejušić je, nakon likvidacija i bjekstva, promijenio ime u Mirko Vukmirović.


Pejušić je Kavčanin, a, prema do sada poznatim informacijama, prilikom likvidacija imao je, najmanje, po jednog saradnika.


Miloš Ostojić, u čijem porodičnom vlasništvu je pekara “Zrno” i niz drugih objekata u Istočnom Sarajevu, ubijen je iz automatskog oružja 01.01.2019. godine.

Siniša Miličević ubijen je 31. maja 2018. godine ispred ulaza u zgradu u kojoj je stanovao. Likvidiran je sa četiri hica u leđa.


Istraga u oba slučaja treba da utvrdi da li je Pejušić/Vukmirović bio pucač ili je to bio neko drugi, kao i kakva je Elezova uloga u likvidacijama. (nastaviće se)