субота, 16. јул 2022.

Savković, visoki funkcioner MUP RS i Ljubana Ećima - “Kelt” među Kavčanima pere narkonovac izgradnjom zgrade u Banjaluci

Milosav Savković


On je jedan od najogavniijih pripadnika Kavačkog klana u RS, njegovog policijskog narkojezgra, jer je otimao od 500 KM pa do stanova vrijednih po stotinu hiljada evra. 

Uz to, “provaljivao” je policijske akcije za novac, a ne postoji narkodiler u Banjaluci sa kojim nije imao neki posao.


Piše: Slobodan Vasković


Milosav Savković, načelnik Sektora za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP RS, imao je Skaj aplikaciju i posebne veze sa Kavčanima u Crnoj Gori, ali i sa Ljubanom Ećimom u Beogradu.

Ljuban Ećim

Ećim je jedan od vođa Kavčana u RS, trenutno opkoljen sa svih strana i njegova zločinačka kategorizacija svedena je na minimum. Ipak, on pokušava da se izvuče iz potpuno izgubljene situacije, što će je nemoguća misija, jer je bio i agent SOA.


Savković i Aleksić


Savković je veze sa Kavčanima u Crnoj Gori održavao preko Nikole Aleksića, trenutno savjetnika u Ministarstvu za građevinarstvo i ekologiju na čijem čelu je “prepoštena” Srebrenka Golić, prvi Ministroid Vlade RS. Aleksić je bio i savjetnik Igora Radojičića, bivšeg gradonačelnika.


Savković je zaradio ogroman novac, a jedan od onih koji su mu plaćali i “šakom i kapom” je Nenad Nešić koji nezadrživo juri u vrlo vrlo ograničen prostor.


Narkodiler Nenad Nešić

Nešić je Savkoviću kupio stan u Novom Sadu u znak “zahvalnosti”, jer je spriječio njegovo procesuiranje zbog reketiranja putara. Tada je “nagradio” i Narko”Generala” Sinišu Kostreševića, kojem je Savković trenutno veoma blizak.


Savković je novac koji je zaradio učešćem u prevozu velikih transporta narkotika i njihovoj prodaji, prao, izmeđ ostalog, i preko građevinske firme “Kelt” koja je u “vlasništvu” njegovog brata Dragana. Tako očekivano od bagre koja je donedavno smatrala da je nedodirljiva.



Dovoljno je pogledati kako je rastao ukupan prihod, sveobuhvatna dobit i broj “zaposlenih” u pomenutoj firmi i postaje jasno koliko je preko nje novca oprano.


Savković&Brat trenutno prave zgradu u naselju “Novi Borik” pod imenom “Cardiff RESIDENCE” u kojoj već prodaju poslovni prostor od 420 m2 i stanove od po 32 m2.


Možete i sami izračunati koliko je sve to novca, a sa koliko kilograma kokaina je plaćeno (“čista” zarada po kilogramu kokaina je nešto više od 15.000 evra).


Savković smatra da će se izvući nekažnjeno, ali je u teškoj zabludi.


On je jedan od najogavniijih pripadnika Kavačkog klana u RS, njegovog policijskog narkojezgra, jer je otimao od 500 KM pa do stanova vrijednih po stotinu hiljada evra. 


Uz to, “provaljivao” je policijske akcije za novac, a ne postoji narkodiler u Banjaluci sa kojim nije imao neki posao.


Sve to odlično je poznato i Draganu Lukaču, takozvanom ministru unutrašnjih poslova RS i drugima, ali Savkovića niko nije ni pipnuo, a kamoli smijenio.


“Diler Dileru oči ne vadi”, najpoznatija je krilatica u vrhu MUP RS, tako da je Savković, nakon što je uništio akciju “fiskalna kasa”, samo smijenjen sa pozicije načelnika Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala i prebačen na novu funkciju načelnik Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP RS.

Taj odvratni cinizam, što jeste njegovo imenovanje na tu poziciju, najbolje svjedoči do koje mjere su Kavčani razorili i vrh MUP RS, ali i tu instituciju.


Naravno, Savković nije vratio 100.000 KM koje je uzeo od S.J. Kako bi “štitio” njegovog sina kojem je, prethodno, po Savkovićevoj naredbi postavljen GPS uređaj pod auto. 


Onda je Savković izveo “predstavu” kako bi oteo sto hiljada KM u kojoj je raskrinkan o čemu sam detaljno pisao.


Samo ova epizodica iz zločinačkog opusa Savkovića svjedoči o kakvom ljudskom smeću se radi.



Što se tiče novca koji trenutno pere preko izgradnje zgrade, biće to vrlo kvalitetan dokaz o njegovom narkoučinku. (nastaviće se)  


P.S. Neka se pripremi Adam!