субота, 23. јул 2022.

Dok se projekat „Garaža“ urušava kao kula od karata, Vlado Crta Đajić i njegov najbliži saradnik Milan Ćurlić Ćurla novac otet od građana troše na žurke po Branešcima

Dodik i njegova najveća greška

 

Piše: Slobodan Vasković

 

1.

O čuvenom Crtinom projektu „Garaža“, vrijednom 35 miliona KM, rečeno je mnogo. Ipak, u toj priči ima jedan novitet - Crtina garaža se počela urušavati.


2.

Riječ urušavanje posljednjih mjeseci zasigurno odzvanja u ušima Vlade Crte Đajića. Svjedoci smo da sve čega se Crta dohvati završi u ruševinama. 

Jedna od tih „ruševina“ posebno brine Crtu i njegovog šefa Milorada Dodika.

 Dodik se sve češće saradnicima žali da je postavljanje Crte na čelo Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka najveća greška u njegovoj dugogodišnjoj političkoj karijeri. 


Dvije Dodikove najveće greške

3.

Moram priznati da je to jedna od rijetkih stvari sa kojom se u potpunosti slažem sa šefom Crvene Sekte.

 

Teško stimulisani Crta
4.
Sve veći broj Sektaša se lično Dodiku žali na Crtino ponašanje. 



Tu se posebno izdvajaju pritužbe na njegovo ponašanje u momentima dok je stimulisan materijom bijele boje, a ti momenti su sve učestaliji i učestaliji. 



U tim stanjima Crta nasrće na svaku ženu na koju naiđe.


5.

Ovdje treba reći da Dodika ne brine previše to što se Crta pretvorio u seksualnog predatora. Njega mnogo više brine to što je Crta u potpunosti uništio stranačku infrastrukturu Crvene Sekte u Banjaluci. 


Dodik je prije destak dana dobio rezultate istraživanja, koja govore da se rejting SNSD-a u Banjaluci kreće oko mizernih 15 %.

 

6.

Dodika posebno brine to što se u posljednjih nekoliko sedmica Igor Radojičić aktivirao. On je počeo da okuplja nezadovoljne članove Crvene Sekte, a cilj tih aktivnosti je preuzimanje stranke nakon poraza koji neminovno slijedi na izborima u oktobru ove godine. O tim Radojičićevim aktivnostima ću pisati u narednim danima.


7.

Vratimo se Crti. On je prije nekoliko dana u rodnom selu Branešci (opština Čelinac) organizovao Crvenu žurku. 

Ćurla (lijevo) i Crta (stimulisan kao i obično) u Branešcima

Podrazumijeva se da su posjetioci imali besplatnu hranu i piće, a novac za te potrebe Crta je obezbijedio reketiranjem teško oboljelih pacijenata.

 

8.

Za Crtine finansije je već nekoliko godina zadužen njegov najbliži saradnik i narkodiler Milan Ćurlić Ćurla. 



Radi se o pravosnažno presuđenom kriminalcu, koji je svoju kriminalnu karijeru započeo lažnim predstavljanjem. Ćurla je posrednik preko kojeg Crta iznuđuje novac od teško oboljelih pacijenata, o čemu sam već pisao.


9.

Crta i Ćurla nemaju mjeru u pomenutim aktivnostima, pa ne treba da čudi što se sve veći broj građana žali na reketiranje koje trpe u UKC-u. Crta i Ćurla se čak ne libe da ucjenjuju i članove Crvene Sekte.


10.

Na kraju, treba podsjetiti javnost da se ne tako davno Crta nije mogao “sjetiti” Ćurle, prilikom gostovanja na javnom servisu. (nastaviće se)