четвртак, 14. јул 2022.

Najskuplji opušak


Piše: Slobodan Vasković


Milorad Dodik, prije nego pobjegne iz BiH, ima da obavi još dva “poslića” - “proda” firmu “Alumina” vrijednu 600 miliona za cca 42 miliona KM.


Drugi posao je da Vlada RS, odnosno IRB RS, kupi zgradu Mileta Radišića Klena koju nije kupila UIO. 


Cijena zgrade sitnica - 100 miliona KM. 



Nije IRB džaba gorio - nema dokumentacije, a onda još i nova zgrada. Kako je sve, kako se tvrdi, zapalio opušak, slijedom stvari to je nasjkuplji opušak na Paneti.



Očekivano od političkog “opuška” Dodika koji je, uzgred, Njemačkoj “uništio” turističku sezonu - sam je sebi uveo sankcije; Nakon toga Njemačka može samo da dodatno “klekne” sa uvođenjem sankcija “opušku” Dodiku.


Ko bi rekao da će Dražen Vrhovac, opušak od nečovjeka, doći u vrtlog od sto miliona. Brojaće godine u zatvoru. I Klen. Dok Dodik budem šetao po Sankt Peterburg;. Tako što će ga šutati kao opušak.


U Ministarstvu finansija, osim što se pripremaju da isplate “najskuplji opušak”, zapošljavaju i botove.


Primljeno ih je pet u posljednjih mjesec dana. Nemaju gdje da sjede, pa im unose male stolove - one rashodovane iz vrtića. I stoličice. Da su što niže pred Sektašima.


Imam fotografije tih botova, mladi ljudi, neću ih objavljivati. Šteta što ih je Sekta otrovala, ali inicijacija je završena. 



Zora Vidović, takođe, opušak teško podnosi sve rečeno pa je zalivaju - konjak, vinjak, loza… mnogo bolje djeluju na ovom promjenljivom vremenu od vode.

(nastaviće se)