петак, 29. јул 2022.

Počelo krivično suđenje Sektašu sa crvenom leptir mašnom; Kratko podsjećanje na entuzijazam koji je vladao u Crvenoj Sekti prilikom prelaska Stojana Vukajlovića u redove te kriminalne organizacije

Sektaš i kriminalac sa crvenom leptir mašnom Stojan Vukajlović


Piše: S.V.

 

Dana 16.05.2022. godine pred Okružnim sudom u Banjaluci održano je ročište za izjašnjenje o krivici. Glavni akter tog krivičnog postupka je advokat kriminalac Stojan Vukajlović, vrlo bitan član Crvene Sekte. 


Učenik i Mentor

Vukajloviću se stavlja na teret pomaganje u izvršenju krivičnog djela Povreda zakona od strane sudije ili javnog tužioca


Za to krivično djelo je već pravosnažno presuđen sudija Nebojša Pejović.

 

Vukajlović se na pomenutom ročištu, što je i očekivano, izjasnio da nije kriv. 


Nakon toga je održan i jedan glavni pretres, i to dana 07.06.2022. godine, a nastavak tog ročišta je zakazan za 09.08.2022. godine.

Interesantno je to da se Vukajlović, u stilu Al Kaponea, na tim ročištima pojavljivao u društvu pet branioca (advokata).

Obzirom koliko je novca Vukajlović oteo u svojoj kratkotrajnoj advokatskoj karijeri, ne treba da čudi što je on u stanju da plaća pet advokata.


Želio sam da kroz nekoliko video isječaka podsjetim javnost na entuzijazam koji je vladao među članovima Crvene Sekte prilikom Vukajlovićeve inicijacije u Sektaša 2017. godine. (nastaviće se)