четвртак, 21. јул 2022.

Glava NarkoZmije Lazović i Kostrešević, otrovna žlijezda NarkoGmaza: Banjalučki dogovor o nizu smrtonosnih napada na najjače protivnike Kavčana

Lazović, Glava Crnogorske Kavačke NarkoZmije i Kostrešević, njegova otrovna žlijezda

Piše: Slobodan Vasković


Kavački klan Crne Gore našao se na udaru tamošnjeg Specijalnog državnog tužilaštva, a hapšenje Petra Lazovića, jedog od najmoćnijih, ali i najsurovijih Kavčana, težak je udarac Gangu; Najteži, nakon hapšenja Slobodana Kašćelana (21.04.2021.) i bjekstva Radoja Zvicera (krajem marta 2021. godine).


foto: vijesti.me: Privođenje Petra Lazovića

Zvicer je iz Crne Gore pobjegao u Sarajevo, odakle je sa bh. dokumentima odletio u jednu od zemalja EU, a potom u Južnu Ameriku. 


Dodatni udarac je i nalog za hapšenje i raspisivanje potjernice za Ljubom Milovićem, službenikom Uprave policije MUP Crne Gore, koji se tereti da je sa Lazovićem, službenikom Agencije za nacionalnu bezbjednost, sumnjiči za stvaranje kriminalne grupe.


Ljubo Milović


Na slobodi su još jedino Zoran Lazović, otac Petra Lazovića, koji je u Vođa Kavačkog Klana u Crnoj Gori i Mićo Žižić, njegova desna ruka.


Zoran Lazović

Zoran Lazović je bio visoki funkcioner MUP Crne Gore, a posljednja funkcija koju je obavljao je zamjenik direktora Policije.


Da podsjetim, jer sam to već navodio, Zoran Lazović je u Kavačkom klanu bio broj 1; Radoje Zvicer je bio broj 2, a Slobodan Kašćelan broj 3 u hijerarhiji Ganga.


Radoje Zvicer

Petar Lazović, Zoranov sin, bio je zadužen za komunikaciju sa monstruoznim klanom Veljka Belivuka i, uz Zvicera, njihov neposredni naredbodavac.


Evropol je Lazovića i Milovića označio kao članove Kavačkog klana. Crnogorski portal Libertas objavio je još prije dva i po mjeseca da su po podacima Evropola sa Skaj aplikacije Milović i Lazović članovi kavačkog klana koji su uključeni direktno u šverc velikih količina kokaina iz Južne Amerike u Evropsku uniju i Australiju, kao i šverc oružja i cigareta za Kavčane.

“Libertas” je tada naveo i da u dokumentu Evropola piše da je Petar Lazović, u Skaj aplikaciji, imao kodno ime “Junior” i “Komandos”, a policajac Milović “Zli poručnik“ i “Oficir“. Radoje Zvicer imao je kodno ime “Born“.


Ono što je veoma važno naglasiti jeste da je šef crnogorskog Kavačkog Klana Zoran Lazović, 25.02.2021. godine, u pratnji sina Petra, boravio u Banjaluci gdje je imao zvaničan sastanak sa direktorom Policije RS Sinišom Kostreševićem i niz nezvaničnih, tajnih dogovora kako "prevazići" pad Beogradskog kraka ganga. I kako se Osvetiti.


Tako su se na jednom mjestu našli “policajci” Zoran Lazović, šef svih Kavčana, njegov sin Petar, šef Belivuka i prijatelj Zvicera i Kostrešević, Narko”General” Kavačkog klana u RS.



Pod krinkom “zajedničke borbe protiv organizovanog kriminala” sastali su se pokvareni, ubilački, prljavi policajci Crne Gore i RS, koji su u vrhu jednog od najozloglašenijih i najubilačkijih Klanova na Planeti.


Sa sastanka u prostorijama Kostreševića izdato je šturo saopštenje, tek par sterilnih rečenica, ali nijedna fotografija, što je zaista zanimljivo s obzirom na tako “značajnu” posjetu. Ne dolazi Šef Ganga svaki dan u posjetu svom “Generalu”, što je kodno ime Kostreševića na Skaj aplikaciji.


Pitanje je otkud na sastanku “Junior” Lazović, kada je on pripadnik ANB, a ne MUP? Otac ga je uzeo kao pratnju.


Ono što je veoma bitno naglasiti, sve vrijeme dok je bioravio u Banjaluci (dva dana) Petar Lazović je komunicirao sa Zvicerom putem Skaj aplikacije.


Biće zaista interesantno kada ta komunikacija izađe na vidjelo.


Kostrešević

Lazovići su, tokom posjete, imali, osim sa Kostreševićem, tajne sastanke i sa Mladenom Marićem, načelnikom Uprave za organizovani kriminal, kao i Milosavom Savkovićem, načelnikom Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP RS.


Hotelu i drugim objektima u kojima su ti sastanci održani niko nije mogao ni blizu prići. 


Lazovići su, nema dileme, izdavali naređenja Kostreševiću, Mariću i Savkoviću. Klan je bio teško uzdrman hapšenjem Belivuka, čija je beogradska grupa činila toliko monstruzone zločine da su nadmašili i Meksičke kartele u zlu.


Nakon klanja svojih protivnika, komadanja njihovih tijela, pravili su užasavajuće "skulpture od mesa" koje zdrav razum ne može pojmiti.


Mladen Marić

Kostrešević, Marić i Savković moraće se suočiti sa onim što su dogovarali sa Lazovićima. I što su pokušali da sprovedu. 


Milosav Savković

Na sreću, jezive Smrtonosne operacije, kao osveta za slamanje Belivukovog beogradskog dijela Kavačkog Kartela, nisu im, do sada, uspjele. Nakon hapšenja Petra Lazovića one bi mogle ponovo dobiti na intenzitetu. U njihovom kreiranju učestvuju  i veoma poznate "javne" ličnosti iz Banjaluke. 


Njihove mete su oni koje smatraju najodgovornijim za snažan udar na Kavački klan i njegovo dosadašnje rastakanje. Toliko mogu u ovom trenutku objaviti.


Međutim, posjeta vođe Kavačkog klana iz Crne Gore i šefa svih Kavčana Zorana Lazovića i njegovog “Juniora” Petra ostala je zabilježena fotografijom snimljenom u banjalučkom restoranu “Getsbi”.

Petar Lazović (drugi s lijeva), Zoran Lazović (treći s desna) 

Ta fotografija osvanula je na naslovnim stranicama beogradskih medija zbog poruke koju je na njoj napisao Petar Lazović i objavio na mrežama.


“Eto nismo u Knez Mihailovu”, napisao je Lazović, a u Beogradu je to protumačeno kao podrška Veljku Belivuku koji je uhapšen 04.02.2021. godine, svega dvadesetak dana prije “istorijskog” susreta Narko”Generala” Kostreševića i Zorana Lazovića, njegovog gangsterskog Šefa nad Šefovima.

Poruka Petra Lazovića nije bila samo podrška Veljku Belivuku, suptilna uvreda upućena vlastima Srbije da im ne mogu ništa, jer su bili ubijeđeni da su nedodirljivi, već i pokazivanje da je Banjaluka, Republika Srpska, teritorija kojom Kavčani suvereno vladaju preko svojih sluga poput Kostreševića, Igora Dodika, Zorana Stevanovića, Siniše Mijatovića, Dejana Ilića Tigra i Ljubana Ećima, Kumova kavačkog klana/ogranka u Republici Srpskoj i njihovih brojnih vojnika, među kojima je niz profesionalnih ubica. 


Kavčanin Igor Dodik

Nažalost, Kavčani vladaju Republikom Srpskom, ali i dobrim dijelom BiH i dalje, mada su snažno uzdrmani, a njihovo Tvrdo Jezgro u Crnoj Gori ili uhapšeno ili u bjekstvu.


Zoran Lazović i njegova desna ruka Mićo Žižić su još uvijek na slobodi.

Politički zaštitnik Kavačkog klana u RS Milorad Dodik

Dok god je Zoran Lazović na slobodi, Kavčani će imati priliku da obnove Gang; Isto se odnosi i na Republiku Srpsku: Dok god su Kumovi kavačkog klana u RS na slobodi, Kartel koji je teško uzdrman moći će se obnoviti, posebno ako Milorad Dodik, njihov glavni politički zaštitnik, postane "Čudotvorac" i opstane na vlasti. Sve ukazuje na to da je to za njega neostvarivo, ali Dodik se neće predati do kraja. Tek slijede stvarni užasi. (nastaviće se)