среда, 6. јул 2022.

Dodikova Zadnja Velika Pljačka FG “Birač”: Oteće, zajedno sa Gladnim NarkoKumom Stevanovićem i Pavlovićem cca 550 miliona KM, uništiti “Našu Banku” i mnoge otjerati na robiju, a on pare trošiti u Sankt Peterburgu


Piše: Slobodan Vasković


1.

Na sjednici Vlade RS koja je zakazana za 07.07., planirano je da se nađe i zaključak o prodaji 43 miliona KM potraživanja koja Ministarstvo finansija, Poreska uprava, Fond PiO, Fond zdravstva, Elektrobijeljina, Vode Srpske imaju priznate u stečaju FG Birača. 


Priprema dokumentacije za sjednicu Vlade RS povjerena je oprobanom kadru Režima Petru Đokiću, odnosno Ministarstvu energetike i rudarstva koje vodi i Zori Vidović, koja je na čelu Ministarstva finansija.


2.

Plan je da Vlada donese zaključak o prodaji 43 miliona KM potraživanja po nominalnoj vrijednosti i to firmi “Pavgord” d.o.o. Foča, koja je u vlasništvu poznatog kriminalca Gordana Pavlovića Gocija i još poznatijeg gangstera i jednog od vođa Kavačkog klana u RS Zorana Stevanovića Gladog. 


Vidovićeva pokušava ovaj posao da kvalifikuje kao naplatu potraživanja, te po tom osnovu pokušava da opravda zaključak Vlade RS o potpuno netransparentom postupku prodaje. 


Kako plitkoumno i prosto od g. Vidović - kao prazno dno ispijene flaše bilo čega “oštrog”! Očito je zaboravila da bi u stečaju FG “Birač” moglo naplatiti i dodatnih 43 miliona KM kamata, što je ukupno 86 miliona KM, budući da će sigurno preostati stečajne mase nakon naplate povjerilaca iz opšteg isplatnog reda?! 



Da li sam ja veći znalac iz finansija od g. Vidović? Nisam, ali je ona, za razliku od mene, kriminalac.


3.

Naravno, takvim potesom Vidovićeva i takozvani premijer Radovan Višković, kao i ostali “ministri” će jednim potezom oštetiti budžet za 43 miliona KM.


Moraju počiniti i opisani kriminalni akt, jer iza svega stoji Milorad Dodik, glavni pokrovitelj pljačke FG “Birač”: On je doveo Vladimira Romanova, omogućio bjekstvo njegovih pljačkaša i onemogućavao krivično gonjenje Litvanca.

4.

Prodajom potraživanja koja Republika Srpska ima prema FG Birač će se, u stvari, izvršiti nova privatizacija te firme koja je u stečaju, jer će za 43 miliona KM kriminalna narko banda preko firme “Pavgord”, steći kontrolni kapital u Biraču, a time i firmi-kćerki “Alumina” koja, prema procjenama stručnjaka, danas vrijedi cca 600 miliona KM. 


5.

Dodik, taj ogavni pokrovitelj i pokretač najvećeg broja kriminalnih aktivnosti u Regionu ima svoj udio u ovoj otimačini - jednu trećinu, jer druge dvije pripadaju Gordanu Pavloviću Gociju i Zoranu Stevanoviću Gladnom. 


Realno je očekivati da, nakon što odbiju uloženo, trojac naplati oko 550 miliona KM, odnosno svaki od njih po nešto više od 180 miliona maraka.

 

6.

Finansiranje kupovine ovih potraživanje će se izvršiti preko “Naše Banke” a.d. Bijeljina, o čemu sam već pisao.


Ova gangsterska prevara će sigurno “Našu banku” otjerati u stečaj, budući da firma “Pavgord” neće vratiti povučene kredite iz ove banke. 


Ultimativno, opet će Republika Srpska koja ima depozite kod ove banke sve izgubiti. 


7.

Ukazivao sam na pokušaj ove transakcije, ali kilava Agencija za bankarstvo RS više vremena provodi nabavljajući kafu i šećer u kocki, te kontrolišući solidne banke i stvarajući privid rada, umjesto da je kontrolisala kriminalnu organizaciju i vlasničku strukturu i potkapitalizovanost “Naše banke”. 


Izvjesno će im se to obiti o glavu; bez dileme ovo rukovodstvo Agencije za bankarstvo RS će, zbog propusta u nadzoru “Naše banke”, svjetlost dana gledati kroz čelične zatvorske šipke.

 

Ovi kriminalni monstrumi nisu ni mogli da smisle neku pametniju transakciju, nego tipičnu otimačinu - razbojnički upad u  “Našu banku”.


 

Zoran Stevanović Gladni je, pritisnut svojim narko finansijerima, morao da iznudi pomenutu transakciju, jer “Alumina” mora biti pretvorena u Fabriku droge, što baš neće ići.


Zato će je Gordan Pavlović i on, kada se namire, isjeći u staro gvožđe, identično kao što je urađeno sa Bijeljinskom šećeranom i Vanekovim mlinom iz tog grada. 


8.

Mala digresija, zajedno sa gluvom narkokučkom Stevanovićem po Banjaluci i njegov savjetnik Dragan Erkić Pauk. 


Pisao sam o tom umobolnom monstrumu. Upravo taj Dragan Erkić Pauk je plaćeni ubica koji je krstario/krstari preko “mekih granica” u regionu, a svoje ubilačke poslove izvršava plastičnim eksplozivom. Cijena sitnica. 


Monstrum Stevanović sa monstruoznim ubicom Paukom - ima li šta “prirodnije”!!!


9.

Vratimo se pljački koja će se desiti sutra - Dodik i Višković imaju plan da sutra, 07.07., na sjednici Vlade RS predaju FG “Birač” ogranku Kavačkog klana u RS. 


Monstrumi potpuno ignorišu činjenicu da su pomenuta potraživanja entitetska imovina sa kojom se raspolaže na transparentan način. 



Monstrumi ignorišu i ponudu koji je sindikat “Alumine” podnio u ime radnika koji su ponudili više novca od Narkoklana.

 

Monstrumi ignorišu i nepostojanje procjene vrijednosti imovine FG “Birač” kao preduslova za ovu prodaju, jer bi, u tom slučaju, Vlada RS u samom stečaju mogla da naplati najamanje duplo više od onog što nudi firma “Pavgord”.


10.

Veoma interesantna je i uloga Pravobranilaštva RS, njegovog šefa Milimira Govedarce koji po nalogu kuma Veljka Vukelićaćuti, upravo zato što je Vukelić u istoj ekipi sa Gocijem Pavlovićem i Zoranom Stevanovićem Gladim. Govedarica je Vukelićev posilni, a Vukelić je dio međunarodne zločinačke organizacije.


Monstrumi su uvijek samo Monstrumi. 

11.

Ovim tekstom upozoravam sve koji su uključeni u ovu kriminalnu transakciju, da će svi do jednog krivično odgovarati i da će mjeseci koji predstoje biti satkani od procesuiranja i međunarodnih potjernica protiv Milorada Dodika, Zorana Stevanovića, Gordana Pavlovića, Zore Vidović, Petara Đokića i svih onih ovdje nepomenutih činovnika u službama koji stave svoj potpis na bilo koji dio ove transakcije, kao i ministara u Vladi koji budu glasali za prodaju državnih potraživanja u FG “Birač” . (nastaviće se)