недеља, 10. јул 2022.

Jošilo i Kinez pripremali seriju likvidacija u Beogradu: Kostrešević oružje pronađeno u Jajincima u neposrednoj blizni porodične kuće Vučića, koje su tu smjestili Jošilo i Kinez zbog planiranog napada, maliciozno okarakterisao kao “Nekakvo Oružje”


Piše: Slobodan Vasković


1.

Pažljivo sam nekoliko puta pogledao pres Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS i Narko”Generala” Kavačkog klana u RS Siniše Kostreševića, honorarnog Direktora policije tog entiteta.


Lukač je ranije tvrdio da će uhapsiti Kostreševića, ali su ga Milorad Dodik, Igor Dodik i Narko”General” ucijenili, tako da ne smije pisnuti, a kamoli uhapsiti jednog od vođa tog NarkoGanga.


Šefovi Kavčana u RS su, osim Kostreševića, Igor Dodik, Zoran Stevanović, Dejan Ilić Tigar i Ljuban Ećim.


2.

Najinteresantiji dio presa bile su izjave Kostreševića oko profesionalnog ubice  Kavčana Jovana Jošila, defakto jednog od njemu podređenih likvidatora, koji je nedavno uhapšen u Hrvatskoj, a njegovo izručenje traže i BiH i Srbija.


“S obzirom na to da postoji i potjernica Srbije, mislimo i skoro smo sigurni da će odluka biti da bude isporučen kod nas zato što je kod nas potjernica za organizovani kriminal u vezi sa teškim krivičnim djelima. U Srbiji je za nekakvo oružje”, rekao je Kostrešević o mogućnostima izručenja Jošila.

3.

Zaista je maliciozna tvrdnja da Jošila potražuju u Srbiji “za nekakvo oružje” što uopšte ne čudi od pripadnika Kavačkog klana, posebno jednog od njegovih vođa Kostreševića, jer su bezbjednosne strukture Srbije razbile Kavački klan u toj zemlji hapšenjem monstruoznog ganga Veljka Belivuka i desetina njihovih saradnika.

4.

Kostrešević je bio u indirektnoj vezi sa Belivukom preko Dejana Ilića Tigra koji je imao direktnu vezu sa koljačem; Čak je i učestvovao u pripremi nekoliko zvjerskih likvidacija.



Kada se sve ovo ima u vidu uopšte ne čudi da je Kostrešević izjavio da Jošila Srbija potražuje “za nekakvo oružje”, a ne za pripremu likvidacije tadašnjeg premijera, sadašnjeg predsjednika Srbije!!!


5.

Nije riječ uopšte o “nekakvom oružju”, već o cijelom arsenalu pronađenom 29.10.2016. godine u blizini kuće roditelja Aleksandra Vučića, tadašnjeg premijera Srbije.


Pronađena je jedna zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 mm, 4-5 metaka za automatsko oružje i 15 metaka nepoznatog kalibra. Oružje i municija pronađeni su u šumi, 15 metara pred skretanje za porodičnu kuću Vučićevog oca u kojoj Vučić često boravi.


6.

Nema dileme kakve su bile Jošilove namjere, a ko je trebalo da bude njegova meta - da li aktuelni predsjednik Srbije Vučić ili neko od članova njegove porodice pokazaće istraga nakon hapšenja profesionalnog ubice.


Jošilo je zbog navedenog oružja već bio jednom uhapšen - u RS i to 08.11.2016. godine, ali je nakon saslušanja pušten, jer je državljanin BiH.


7.

Srbija je izdala međunarodnu potjernicu za Jošilom ne zbog “nekakvog oružja” kako to navodi Kostrešević, već zbog pripreme serije likvidacija.


8.

Kavčanin Kostrešević javno svojim idiotskim izjavama o “nekakvom oružju” štiti Jošila iako mu je itekako dobro poznato da je profesionalni ubica na potjernici Srbije zbog pripreme nekoliko ubistava, a ne “nekakvog oružja”.


Kostrešević je, izlaskom na pres, sebe ogolio do kraja.


Idemo dalje.


9.

U sklopu istrage o oružju pronađenom u Jajincima, bezbjednosi organi Srbije otkrili su u jednoj garaži na Novom Beogradu ukradeni Reno-megan (ukraden u januaru te godine), kojim je Jošilo dovezao pomenuto oružje u Jajince.


Nova količna oružja, u renou, nađena je 01.11.2016. godine. 



U automobilu marke "reno megan", nađeni su hekler, dva puta po 200 grama eksploziva, detonator, dva mobilna telefona za daljinsko aktiviranje eksploziva, kao i pištolj.


10.

To oružje bilo je namijenjeno za likvidaciju Jovice Vukotića, vođe Škaljarskog klana.


U neposrednoj blizini živjela je tadašnja Vukotićeva djevojka i Jošilo ga je čekao kako bi ga likvidirao.


Očito je Jošilo imao zadatak da izvrši seriju ubistava u Beogradu, a posljedice takve akcije, da mu je to pošlo za rukom, bile bi nesagledivo loše.


11.

Nije Jošilo bio sam - sa njim je u pripremi i pokušajima likvidacija učestvovao i Siniša Šakić Kinez, koji je optužen za ubistvo Slaviše Ćuluma.


Vukotić je, kako se tvrdi, pukim slučajem izbjegao likvidaciju, a nakon pronalaska oružja u Jajincima i Jošilo i Kinez su uz pomoć Kavčana izvučeni iz Beograda i prebačeni u Republiku Srpsku.


Njihovo oružje spremno za likvidacije je pronađeno, ali tek šest godina kasnije obojica su uhapšeni.


12.

Jošilo je organizovao i likvidaciju Slaviše Ćuluma koji je ubijen u sačekuši, 15.05.2020. godine, u blizini Banjaluke. 


Ćuluma su ubili Milivoje Lovrenović Čaruga i Siniša Šakić Kinez, dok im je pomagao Dario Jekić, ubica iz Doboja.


Pisao sam detaljno o tome i objavio Skaj fotografije.


U organizaciji likvidacije Ćuluma pomogao mu je i Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA BiH, koji je informacije o kretanju Jošilove mete dostavljao Bojanu CVijetiću, velikom NarkoDileru, a ovaj ubici Čarugi.


13.

Vrlo je interesantno da je Kostrešević rekao da je Jošilo, koji je pobjegao policiji 05.04.o.g., (nakon što mu je za akciju dojavila osoba bliska Mladenu Mariću, načelniku Uprave za organizovani kriminal), izjavio o tom teškom kriminalnom propustu sljedeće: “Jeste on nama tada izmakao, slučajem okolnosti izmakao”!


14.

Kako je moguće da je Jošilo “slučajem okolnosti izmakao” tog 05.04. ove godine kada je zgrada u kojoj živi i iz koje je “slučajem okolnosti izmakao” bila pod opsadom policije?!


Pa jedostavno - “Slučajem okolnosti je izmakao”, jer ga je pustila policija, odnosno dio njenih pripadnika koji radi za Kavčane, Kostreševića i Marića.


15.

 Lukaču je poznato sve navedeno, ali nije uhapsio Kostreševića; Nije ga čak ni opomenuo na bilo koji način. On je opomenuo pojedine policajce da se protiv njih vodi istraga zbog ubistva Radenka Bašića - valjda ih obavještava da pobjegnu.


16.

Mučno je dalje komentarisati Lukača; Mučno ga je i gledati, kao i Kostreševića kojem je priprema ubistva nekog od članova porodice najvišeg funkcionera Srbije ili, pak, njega samog, tek “nekakvo oružje”, potraga za njim, i ništa više od toga!!! 


U svakom slučaju je kristalno jasno zašto su pojedini pripadnici MUP RS pomogli Jošili da izbjegne hapšenje i pobjegne 05.04. ove godine; Zbog "Nekakvog Oružja"!

(nastaviće se)