среда, 16. март 2022.

Kandidatska priča


Piše: Slobodan Vasković


1.

Halil Lagumdžija, predsjednik VSTS, najavio je da će uskoro raspisati konkurs za izbor Glavnog tužioca Tužilaštva BiH.


Bilo bi izvrsno da isti dan podnese i ostavku zbog brojnih kriminalnih radnji koje je ta institucija počinila i pod njegovim vođstvom. To bi bio zaista mali korak za Lagumdžiju, ali ogroman iskorak za BiH.

Lagumdžija

2.

Navešću dvije o kojima sam nedavno pisao u tekstu “I nakon odlaska Milana Potkovanog Tegeltije VSTS je nastavio da bude Neprijatelj broj 1 građana Bosne i Hercegovine; Halil Lagumdžija mora pod hitno da podnese ostavku na funkciju predsjednika VSTS-a!


-Na sjednici održanoj 10.02.2022. godine na funkciju sudije Kantonalnog suda u Bihaću izabran je Dino Muslić. Riječ je o ekstremno korumpiranom sudiji. Dovoljno je pitati građane Bihaća i većina njih će vam potvrditi da je Muslić kriminalac najgore vrste. Podrazumijeva se da je to poznato i članovima VSTS-a.


Dino Muslić

- Da je moguće izvršiti i gori izbor od Muslića, pokazala je i sjednica VSTS-a, održana 03.03.2022. godine. Na toj sjednici VSTS je na poziciju zamjenika glavnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka imenovao tužioca Sinišu Vranješa. O Vranješu sam pisao u nekoliko navrata. Radi se o poznatom banjalučkom reketašu tužiocu, koji se primarno bavi reketiranjem privrednika.

Siniša Vranješ

Lagumdžiji&Banditima iz VSTS odlično je poznato sve o navedenim kriminalcima, ali nisu ni trepnuli pri njihovom izboru. 


3.

Sada bi taj isti Lagumdžija i taj isti VSTS trebali da biraju Glavnog tužioca Tužilaštva BiH, što je samo po sebi katastrofa. Zamislite tek njihov izbor!!!


4.

Listajući portale, pročitah da aktuelni v.d. Glavnog tužioca Milanko Kajganić “razmišlja” da li će se kandidovati. Tragikomično - Kajganić “razmišlja” o kandidaturi dok mu najbliži saradnici uzimaju pare od NarkoDilera, perača NarkoNovca, ostalih kriminalaca, a on sve to niti vidi, niti čuje, niti ima pojma o bilo čemu.


Milanko Mister Bin Kajganić

5.

Kajganić je tabula rasa; Nakon smjene Gordane Tadić sa pozicije Glavnog tužioca, našao se na mjestu čiji značaj uopšte ne razumije, niti će ga shvatiti da ima još tri života.


Najpametnije bi mu bilo da se mane “razmišljanja” - bilo kakvog, o bilo čemu, bilo kada; Već da se "zakiti" sa vremenom koje je proveo kao v.d., kao životnim poklonom koji ničim nije zaslužio,  i negdje smjesti odakle može pomno pratiti na parking Tužilaštva BiH. Što mu je krajnji domet.


6.

I njegova v.d. zamjenica Diana Kajmaković, takođe, “razmišlja” o kandidaturi. Čak je, kako tvrdi, vrlo blizu toga da se kandiduje. Tako bi još bolje štitila brojne vođe NarkoKlanova, NarkoDilera, perača Narkonovca, kao što je Aleksandar Mičić, zvani Aco Makedonac, a posebno svog dragog nećaka Armada Arnautovića Šmrka, koji dila heroin, kokain i sve ostale vrste opijata.


Kratkom su 2011. našli dvije kile heroina i nijednom ga nijedan tužilac ne upita odakle mu? Dobio je, zbog toga, 2014. tri godine robije, iako je trebalo najmanje deset. Ali tu je njegova SkajTetka. 

Armad Arnautović Kratki

7.

G. Dixi, poznata i kao SkajTetka, je, trenutno, najveći optimista u Regionu, čim razmišlja da se uključi u trku za Glavnog tužioca; Razlog je vrlo jednostavan: Njena eventualna kandidatura mogla bi da se razmatra dok je ona iza rešetaka. Dno bi u toj varijanti bilo plafon: kandidatkinja u pritvoru, a kandidatura se razmatra.


U sličnoj situaciji je i druga v.d zamjenica v.d. Kajganića - Ozrenka Nešković, koja bi se mogla prezivati i LajtKajmaković! 


Međutim, kada su Lagumdžija&Banditi u pitanju ni to nije nerealno.


8.
Koliko je SkajDixi (ponosna vlasnica skaj aplikacije i tetka Šmrka, zvanog i Kratki) zaglibila u kriminalu svjedoči i podatak da joj je, ako se prijavi, nikakav protivkandidat ne može biti tužilaczločinac Saša Petković koji je Zlatana Ćuka, narkodilera i jednog od dvojice glavnih snabdjevača Kavačkog klana u RS kokainom, zbog pokušaja ubistva, “drakonski” kaznio sa 6.000 KM. Sporazumno. I za taj tužilački "usojeh" stavio 50.000 KM u džep, zarađenih prodajom narkotika.
Kovačević

Petkovića bih mogao okarakterisati i kao “pacera”, iako je tužilackriminalac u usponu, ali ako se  depenzioniše i kandiduje Novak Kovačević, bivši Glavni tužilac OJT Bijeljina, za kojeg je svako poređenje sa najtežim kriminalcima čista uvreda, jer su oni za njega pravi početnici - biće vatre pri izboru.

Ranko Debevec

9.

Moguće je da se među kandidatima pojavi i Ranko Debevec, predsjednik Suda BiH, ako mu to naredi Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA BiH, koji, osim Debeveca, u šaci ima i dvije tajne “diplome”, te masu, ali baš masu, tezgi; Plata direktora OSA BiH nije čemu, pa je Osmica primoran da tezgari kod Šefova NarkoKlanova i prodaje im infomacije do kojih dođe Obavještajna služba BiH. 

Osmica

Kako je brašno poskupilo, a i sve druge cijene idu na gore, Osmica će morati da zatraži veće honorare. Valja Teška vremena koja se valjaju kao cunami pregurati.


10.

Za kraj ove Kandidatske priče ostavio sam Milana Potkovanog Tegeltiju, dugogodišnjeg predsjednika VSTS, poznatog i po tome što je, u vrijeme dok je bio predsjednik Osnovnog suda u Banjaluci, učestvovao u njegovom paljenju.


Milan Tegeltija

11.

Uz to, Tegeltija je pravosuđe BiH najefikasnije predao u ruke kriminalaca, pa mi se, u datoj konkurenciji, čini da bi u trku mogao ući sa velikim šansama i jurišati na poziciju Glavnog tužioca. Tužilaštvo bi se, u slučaju njegove pobjede, moglo odmah smatrati srpženim.


honorarac Siniša Kostrešević

12.

Naravno, uz punu podršku Kavačkog Klana u RS i Narko”Generala” Siniše Kostreševića, koji je honorarno i direktor Policije RS. (nastaviće se)