субота, 26. март 2022.

(VIDEO) Dodikov juriš na sve koji istražuju kriminalne radnje njegovih NarkoZločinaca - Narko”Generala” Siniše Kostreševića, NarkoKrtice Mladena Marića i drugih; Dodik je “Zaboravio” da su Darko Ćulum i Mladen Marić najveći krivci za ubistvo Bašića


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik održao je 25. marta, nakon Komiteta Sekte, petominutnu tiradu o “neradu Specijalnog tužilaštva” i velikom “radu” policije, iako su i jedna i druga konstatacija najobičnija laž.


Dodik, u namjeri da zaustavi borbu protiv kriminala, koja jeste tek počela, ali je, što je najvažnije, počela, želi da ukine Posebno odjeljenje Republičkog tužilaštva (nekadašnje Specijalno tužilaštvo), na čijem čelu je Miodrag Bajić.


2.

Preciznije, Dodik bi najrađe dezintegrisao Bajića, ali kako to nije moguće, ide na ukidanje te institucije, jer se Specijalni tužilac “drznuo” da pritvori kriminalca Branislava Zeljkovića; Zajedno sa njim pandemijske lopove Dragana Dubravca, Gorana Markovića, Slavka Bojića; Da istražuje pranje para preko “Crvenog kombija”; Da sprema optužnicu protiv njegovog miljenina Stojana Vukajlovića; Da optuži Aleksandra Džombića; Da se priprema za podizanje optužnice protiv Petra Đokića, koji je opljačkao sve što je mogao preko davanja koncesija…; Da u zatvor na godinu dana pošalje korumpiranog sudiju Nebojšu Pejovića…


Bajić

Kada se sve sagleda, nije Bajić ni malo uradio u posljednjih godinu dana, ali, najvažnije od svega, jeste to što je izmakao Dodikovoj kontroli. To je ono što Dodik, politički zaštitnik Kavačkog klana u RS i ostalih kriminalaca, perača novca, raznoraznih pervertita… ne može da otrpi.


3.

Dodik, bezočan, brutalan, blasfemičan, spreman na sve, samo da bi odbranio svoju kožu, pokušava da kao štit isturi Narko”Generala” Sinišu Kostreševića, honorarnog direktora Policije i NarkoKrticu Mladena Marića koji su, po njemu, izvrsni policajci, iako je riječ o teškim kriminalcima, koji su poodavno trebali da završe iza rešetaka. I završiće, ma šta Dodik učinio.


4.

Lešinarenje je Dodikov specijalitet: Kao povod za udar na Bajića, ali i pojedince iz MUP RS koji mu se ne dopadaju, odabrao je likvidaciju Radenka Bašića, načelnika Odjeljenja krim policije PU Prijedor, ubijenog mučki, s leđa, 21.03.2022. godine.


Radenko Bašić, ubijen 21.03.o.g.

5.

Dodik je na pres konferenciji iznio niz laži i poluistina, sve u namjeri da odbrani Narko”Generala” Kavačkog klana Kostreševića i Narkokrticu Marića koji su, uz direktora SIPA Darka Ćuluma, najveći krivci za ubistvo Bašića, jer nisu ništa preduzeli da ga spasu.


I Marić, kao načelnik Uprave za organizovani kriminal MUP RS, i Ćulum, kao direktor SIPA, imali su u rukama zapise sa dešifrovane Skaj aplikacije velikog NarkoDilera Dalibora Railića u kojima on traži “ubicu da likvidira policajca”.


Znalo se da traži ubicu da ukloni Bašića, jer je mučki ubijeni načelnik Sektora krim policije U Prijedoru stalno tražio od Marića da se istraži i uhapsi NarkoDiler Railić, na šta se Marić oglušio, kao i Narko”General” Kostrešević.


NarkoDiler Dalibor Railić Dugi

Njemu sam već danas postavio pitanja u vezi Railića, pa treba strpljivo sačekati da li će odgovoriti.


6.

Dodik je, odvratnim manipulacijama, zloupotrebljavajući ubistvo Bašića, pokušao da zaštiti narečene kriminalce iz MUP RS i udari na Bajića, lažno se pokrivajući “dobrim namjerama”, suštinski pokušavajući da spriječi kažnjavanje policijskih kriminalca koji su iznijeli niz laži i učinili ogroman broj manipulacija tokom navodne istrage koju su provodili. 


7.

“Duboko sam razočaran informacijama u vezi sa ubistvom načelnika policije u Prijedoru, gdje je policija učinila napore da privede određene osumnjičene za koje su prezentovani dokazi, a Tužilaštvo u Prijedoru je oslobodilo i pustilo na slobodu ta osumnjičena lica. Policija koja je u potpunosti uvjerena da je na pravom tragu odmah je uhapsila ta osumnjičena lica i tražila od Specijalnog tužilaštva Republike Srpske da narede dodatnu istragu i odredi pritvor. Specijalno tužilaštvo nije reagovalo, a onda se tražila intervencija Tužilaštva BiH i postupajući tužioc je odredio pritvor za osumnjičena lica, jer je smatrao da su dovoljno dobri dokazi, istakao je Dodik”, izjavio je Dodik i dodao da je za njega poražavajuće da tužilac u Prijedoru nije našao argumente koje je policija predočila.


8.

Očito je da Dodik ne govori istinu - Odlično on zna da Specijalno tužilaštvo nije vodilo istragu o ubistvu Bašića, već ono u Prijedoru.


Isto tako odlično zna da je “policija” (čitaj Marić) tražio od Bajića da zatvori Railića zbog njegovih “iznenada” otkrivenih Skajzapisa o tome da traži “ubicu za policajca”, ali da Specijalno tužilaštvo nije nadležno za te istrage, već Tužilaštvo BiH, koje ga je i pritvorilo zbog Skaj zapisa, ali ne i sumnje na ubistvo.


Potpuno je to jasno iz saopštenja Tužilaštva BiH.


9.

Railiću je Sud BiH odredio jednomjesečni pritvor, jer se “dovodi u vezu sa organizovanom kriminalnom grupom koja je djelovala na području Gradiške i drugih gradova”. Dovodi se u vezu sa narkoubilačkom grupom Milivoja Lovrenovića Čaruge, profesionalnog ubice i odličnog prijatelja Dodikovog Narko”Generala” Kostreševića. 


Takođe se dovodi u vezu sa Čaruginim sinom Dušanom Lovrenovićem. I Čarugi i Sina hapšenja je spasio Kostrešević dojavljujući im za akciju “Storidž 2” preko narkodilera Željka Radovanovića Kreče.


10.

Da su Tužilaštvu BiH ranije predočeni dokazi o narkovezama Railića sa Čarugama i Aleksandrom Ivkovićem, koji mu je bio glavni dobavljač marihuane (preko Bileće, iz Crne Gore), bilo od SIPA ili Marića, danas bi Bašić bio živ.



Međutim, nisu, tako da Dodik brani najveće krivce za ubistvo Bašića - Ćuluma, Marića i Kostreševića koji, izvan svake razumne sumnje, nije dozvolio Mariću da Tužilaštvu BiH pošalje dokaze sa Skaj aplikacije o Railiću.


Vrlo brzo će se pokazati stvarni razlozi za to!!!


11.

Dodikov napad na takozvanog tužioca Mitrovića je fingiran: Mitrović je teško korumpiran i pripada Dodikovoj liniji kriminalaca tužilaca. Kakve su dokaze donijeli Marić i ostali, svjedoči podatak da ni Mitrović nije mogao na osnovu toga da zatraži pritvor za Railića.


Mitrović

Međutim, popustio je pod pritiscima, kako Dodika, tako i Kostreševića i Marića, pa je zatražio jednomjesečni pritvor za Slavišu Praštala, sitnog kriminalca i Railićevog narkodilera, kojem je Okružni sud u Prijedoru odredio jednomjesečni pritvor, “zbog krivičnog djela ubistva”, ne navodeći koga je Praštalo ubio, što je nezapamćeno u istoriji pravosuđa.



Praštalo je već ranije privođen i dokazao je da ima alibi. Očito su Kostrešević i Marić snažno pritisnuli Mitrovića kako bi pritvorio bilo koga da bi dali Dodiku “municiju” da puca u Bajića. Dali su mu ćorke.


Kostrešević

12.

Posebno pitanje je navodni “fotorobot”, odnosno objavljena Fotografija Adela Kabaša zvanog Dasta, koji je od januara u bjekstvu u Crnoj Gori, zbog sumnje da je likvidirao Mehmeda Ramića zvanog Meša u sarajevskom naselju Pofalići, 13.12.2021. godine. Zajedno sa njim osumnjičen je i Amel Jašarević.


"fotorobot" fotografije Adela Kabaša, uzete iz CIPS-a

Pogledajte taj “rad” Dodikovih policijskih zločinaca:

-23.03. objavljena je fotografija Daste, kao i kopija fotografije, predstavljena kao “fotorobot” i zamoljeni građani “da prijave lice, ako ga vide”. 

To je ogavna manipulacija sa građanima, jer su Kostrešević i Marić odlično znali ko je na fotografiji.


Znali su to već 22.03., kada su se odlučili za tu manipulaciju, o čemu posjedujem čvrste dokaze. Ali, o tom potom!


Dasta je kao potencijalni ubica “igrao” i 24.03., da bi, odjednom ispario 25.03. kada je pritvoren Praštalo, koji je već ranije privođen i dokazao je da ima alibi za vrijeme kada je ubijen Bašić.



Čim je Praštalo pritvoren zbog sumnje na ubistvo NN osobe, nastupio je Dodik u svom bahatom stilu i krenuo da “rješava slučaj”, kako Specijalnog tužilaštva, OJT Prijedor, tako i ubica i ubistva…


13.

Dodik je taj koji zna da su “prezentovani” pravi dokazi. 


“Za mene je poražavajuće da tužilaštvo u Prijedoru i Specijalno tužilaštvo nisu našli dovoljno razloga za učešće u borbi protiv tako opasnih tipova koji, evo, u ovom slučaju ubijaju policajce, čime su se solidarisali sa zločincima i onim koji imaju namjeru tako nešto da urade. Rekli su im da imaju njihovu podršku i to je za mene poražavajuće”, rekao je Dodik.


Marić

Poražavajuće je jedino to što, nažalost, Dodik daje podršku Kostreševiću i Mariću, koji otvoreno daju podršku ubicama i zločincima. Dalje Dodik može i sam zaključiti gdje je o u takvoj situaciji.


14.

Dodik je za iduću sedmicu najavio mjere protiv “zlokobnih centara moći”; Za njega su to svi koji pokušavaju da rade svoj posao, osim on ih koje je on kreirao.


Šef NajZlokobnijeg centra moći u RS je, upravo, Dodik. 


15.

Vidjećemo šta će Dodik uraditi iduće sedmice, mnogo toga je on najavio, a sve odreda je u korist njegovih Kriminalaca iz policije, poput Kostreševića i Marića, koje maksimalno pokušava zaštiti. Kako bi zaštitio sebe i svog sina Igora, koji je jedan od vođa Kavačkog klana u RS. (nastaviće se)