недеља, 13. март 2022.

Uz kafu


Piše: Slobodan Vasković


Kostreševiću, daj reci rođaku Miroslavu Kostreševiću, analitičaru UKP MUP RS, koji radi na pokušaju zataškavanja tvoje deceniju i po duge karijere narkodilera, na kraju Narko”Generala”, da mi prestane dosađivati sa botovima koje kontroliše.


Botovi te neće odbraniti pred javnošću. Posebno ne pred Sudom.


Prije nego nastavim da pojasnim čitaocima da ogromne količine kokaina, koje je ilegalno prošvercovao tvoj Kavački Klan, nisu završile samo u BiH, već i okolnim državama i u EU. 


Ti si, defakto, narkokriminalac međunarodnog kalibra.


Dalje, kad si ti tako “dobar policajac” otkud toliko narkotika na ulici u cijeloj RS?


Prije par dana si pustio lažnu vijest kako je uhapšen Predrag Petković Perliko, kako bi na njega svalio saučesništvo u likvidaciji Strahinje Stojanovića i tako pokušao oprati sebe i Bobana Kusturića, jer ste vi izvukli ubicu Milivoja Lovrenovića Čarugu iz Beograda helikopterom Vlade RS.



Perliko treba da odgovara za ono što je počinio, a sve je samo ne bezazleno - švercovao je oružje sa Čaruginim sinom Dušanom Lovrenovićem za klan Veljka Belivuka, plus prebacivao narkotike u Hrvatsku, pa dalje u EU. Zato ga tereti Tužilaštvo BiH.


Otkud ti sa Željkom Radovanovićem Krečom, preko kojeg si dojavio i Čarugi i sinu da se sklone prije akcije hapšenja Storidž 2? A tebi je to dojavio Mladen Marić, načelnik Uprave za organizovani kriminal?!


Kao Krečo ti je doušnik, iako je obrnuto; I vrlo dobro znaš da je Krečo napravio eksplozivnu napravu, kojom je Stojanović likvidiran. Prije toga Čarugu, tvog prijatelja, prebacio je preko Drine.



Šta radiš ti, kao direktor Policije RS, sa takvim tipom koji dila drogu, pravi eksplozivne naprave, prebacuje preko Drine u Srbiju profesionalne ubice, koje onda ti, zajedno sa Kusturićem, spasavaš helikopterom Vlade RS? Radiš teške kriminalne poslove!



Pokušavaš sve svaliti na kuma Radu Diljevića, misleći da će te spasiti Dodik&Dodik, a njih dvojica su već krenuli u distanciranje od tebe.


“Razočarani” su u šta si se sve “upleo sa kumom Diljevićem” koji, uzgred rečeno, radi u “Prointeru”.


Znaš šta kod Dodika&Dodika znači kada su “razočarani” - da ideš lagano niz vodu i da te matica sve više hvata i nosi direktno u zatvor.


Milorad Dodik trenutno trguje tobom, kao robom; Pokušava dobiti bilo šta za tebe, iako više ne vrijediš ni pišljiva boba. Ali, takav je Dodik - uvijek prodaje … pod bubrege, uopšte ga nije briga što ćeš ti odvaliti bubrege rintajući u državnom zatvoru.



Džaba moliš Kusturića da interveniše kod Dodika&Dodika. Moraš iza rešetaka.


Još rečenicu - ako si ispravan, što ne odeš u Tužilaštvo BiH, da vidiš ima li te u kakvom predmetu? Otišao bi ti, ali se plašiš da ćeš ući i nećeš izaći za jedno 40 godina.



Hvala Bogu pa ti žena nije ljuta kao od Armana Arnautovića Šmrka, sarajevskog narkodilera, kome je Tetka Diana Kajmaković, zamjenica Glavnog tužioca BiH; Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA BiH, mu nije tetak, ali ga štiti kao da mu je najrođeniji.


Znaš da je Emina Arnautović, majka troje djece, spržila tri komada u Šmrka, 10.03.2017., dok je “hrabri” bježao. Ok, prvo je ugledao Eminu sa “utokom”. I razgulio niz ulicu. “Hrabri” Šmrk, koji mariše mladiće usred Sarajeva. 



Emina je vrlo precizna - stigla ga je sa tri hica u butine. Kratki je ostao živ, što je dobro, ali je vrlo loše što dila heroin, kokain i sve vrste sintetičkih droga.



I što ga štite Kajmakovićeva i Mehmedagić. Ima tu i nekog eksploziva - pedesetak kila. I to je pod “posebnom pažnjom” Kajmakovićeve i Osmice. Da neko ne bi bio teško kažnjen. Što je ilegalno prevozio eksploziv.

Zasad neću puštati Eminino svjedočenje, ali po Kajmakovićevu i Osmicu je vrlo loša ta kombinacija sa Šmrkom, to što ga štite, jer će biti počišćeni, kao i ti, šmrkom.



Osmica ne prašta - uzima od svih narkodilera - zauzvrat zaštita i informacije; Isto tako i Šmrkova Tetka.



Osmica uzima, kako se tvrdi, čak 35 posto Šmrkove zarade; Nimalo jeftin zaštitnik, kao da je Desetka, a ne Osmica. Namiri se i Tetka. Tvrde mi i ona baš fino. I onda se čudimo što je Šmrk ponekad nervozan. Valja to sve namiriti.


Šmrk nosi dva sata - na jednom je Osmicino vrijeme, na drugom Tetkino. Nije zato što je papak.



Šmrk i Adnan Maglić (“lafčina” sa snimka premlaćivanja koji dečku što stoji kaže - de pogledaj u kameru, nasmiješi se), uhvaćeni su 25.05.2011. sa dvije kile heroina. Koje su vozili za Posušje, gdje ih je čekala “veza” za Hrvatsku. 



Akciju je vodio USKOK. SIPA je bila obaviještena. Šmrk je vozio “RAW”; Heroin je bio u rezervnom točku. Kada su shvatili da ih jure, uspjeli su stati, odvrnuti točak i baciti ga u Jablaničko jezero. Našao ga je ribar.



Šta je SIPA radila dok je ŠMRK odvrtao rezervni točak sa “RAW-a”?! Čekali da završi, jer ih je Tetka zamolila.


Ali ti ribari….


Sudija koji je presudio Šmrka na tri godine, a Maglića na godinu, bio je sadašnji predsjednik Suda BiH Ranko Debevec.



Nisu bile u pitanju samo dvije kile heroina, već i pola kilograma kokaina, plus iznude…


Samo zbog ove presude Debevec bi trebao biti presuđen na deset godina, a nikako predsjednik Suda BiH. Veze…. Ili je Debevec nečim ucijenjen? Osmica tvrdi “da ga ima”. Seksualni delikti. Više njih. (Nastaviće se)