субота, 5. март 2022.

Narkofarma: “Brat” Osmica, Dixi Koreli, Šmrk i samo Rep


Piše: Slobodan Vasković


1.

Samo u BiH je moguće da zaštitnik NarkoDilera, njihov glavni informant bude na čelu Obavještajno-bezbjednosne agencijje, kao što je slučaj sa Osmanom Mehmedagićem Osmicom.


"Brat" Osmica

2.

Samo u BiH je moguće da šef tužilaca Tužilaštva BiH, koji istražuju NarkoDilere otkrivene dešifrovanjem Skaj i ANOM aplikacija, bude zamjenik Glavnog tužioca Diana Kajmaković, glavni zaštitnik NarkoDilera iz pravosudnih institucija, ali i brojnih drugih kriminalaca.


Dixi Koreli

3.

Samo u BiH je moguće da bivši ministar bezbjednosti Dragan Mektić bude veliki narkodiler, visokopozicioniran u Kokainskoj Grupi Bojana Cvijetića, koji je uhapšen, 16.11.2021. godine.


DJ Idiot

4.

Samo u BiH je moguće da direktor Policije RS bude Siniša Kostrešević, Narko”General” Kavačkog klana u RS koji je, prije par dana, zajedno sa NarkoKrticom Mladenom Marićem, načelnikom Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, učestvovao na skupu u Makediniji, gdje su visoki policijski zvaničnici raznih zemalja govorili o borbi protiv organizovanog kriminala.


Narko"General"

Mogao bih navesti još desetine sličnih jezivih apsurda, ali nema nikakve potrebe za tim; Sasvim su dovoljna i ova četiri.


5.

Činjenica da je uhapšen samo Cvijetić, a ne i ostali pomenuti, uz podatak da NarkoDixi (Diana Kjmaković) vodi istražni tim tužilaca u “borbi” protiv NarkoMafije, sama po sebi sve pojašnjava.


Cvijetić

6.

NarkoKlanovi su, vješto koristeći pohlepu izabranih osoba na najviše bezbjednosno-policijske i pravosudne funkcije, od BiH stvorile NarkoFarmu, čiji se kraj ne nazire u uslovima, u kojima su troje od četvero nabrojanih još uvijek na najvišim funkcijama.


Biće svi oni pohapšeni, tu nema dileme, ali biće još mnogo borbe dok ne završe iza reštaka.


Vodeći Neljudi NarkoFarme neće se lako i bez borbe predati. Tim je veći izazov boriti se protiv te bagre.


7.

Gramzivot je nevjerovatna, tako da "Bratu" Osmici i Dixi nije bilo dovoljno što godinama uzimaju ogromne količin keša i ekstremno vrijednih poklona od NarkoKlanova kako bi ih štitili/oslobađali, neprogonili/omogućavali siguran ambijent za trgovinu drogom u ogromnim količinama, već su dvoje narečenih, koje jedno drugo grčevito drže u šaci nakon otvaranja Skaj i Anom aplikacije, formirali i sopstvene grupe za trgovinu narkoticima.


8.

Jednu od njih vodi Admir Arnautović Šmrk, kriminalac koji se bavio prodajom oružja do prodaje narkotika.


Šmrk


Šmrk, primarno, prodaje kokain, nešto manje heroin, a iza njega stoji Osman Mehmedagić Osmica, dok ga štiti Diana Kajmaković. Šmrk je u posljednjih nekoliko godina zaradio milionska sredstva prodajom opijata. 


Šmrk sebi dozvoljava maltretiranje Sarajlija koje prolazi nekažnjeno, a, osim trgovinom narkoticima, on je i menadžer najpopularnijih sarajevskih repera Bube Korelija (Amer Hodžić) i Jale Brata (Jasmin Fazlić).


9.

Hodžić je učestvovao u nekoliko pucnjava, a ranjen je, 19.03.2021. godine, njegov brat Renato Mikac.


Koreli je 26.09.2019. godine osuđen na godinu dana zatvora zbog trgovine opojnim drogama.


“Kantonalni sud u Sarajevu je, nakon razmatranja sporazuma o priznanju krivice, proglasio Amara Hodžića, poznatijeg kao Buba Koreli, i Almira Bozaliju krivima za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, objavili su tada mediji.



Koreli je često u društvu teških kriminalaca poput Sade Đuguma, pripadnika zločinačke organizacije “United Tribuns” koja se, takođe, bavi prodajom opijata.


Buba Koreli i "Brat" Đugum

10.

Prije nekoliko mjeseci uhapšen je “Brat” Luis, pripadnik “United Tribuns”, poznat i kao Milorad Vuković. (nastaviće se)