четвртак, 17. март 2022.

Ispod Sektaškog Šinjela: Saša Trivić, suvlasnik “Krajina Klasa” i predsjednik Udruženja unije poslodavaca ukrao je od “Vodovoda” Banjaluka vode u vrijednosti 150.000 KM

Piše: Slobodan Vasković


Ostao sam dužan čitaocima tačan iznos koji je Saša Trivić, “uvaženi” suvlasnik firme “Krajina Klas”, predsjednik Unije udruženja poslodavaca, član Ekonomskog savjeta gradonačelnika Draška Stanivukovića, član UO “Kompenzacionog fonda RS”, jedan od brojnih crijevnih statista Milorada Dodika i najmaliciozniji tviteraš, ukrao od gradskog “Vodovoda” Banjaluka.


Ukrao je ravno 150.000 KM i zato će da odgovara, jer je taj umišljeni palanački kvazimudrac najobičniji kriminalac, a nikakav, kako sebe smatra, intelektualac. 


O kavoj kreaturi je riječ, svjedoči činjenica da Trivić za “Vodovod” koji je opljačkao, piše sljedeće: “Jedan mali vodovod ima 147 zaposlenih od čega 12 majstora koji ništa ne stižu. Nije problem što plaćamo viškove nego što viškovi neće da rade”.


Osim što je nepismen (osim ako sam od sebe nije ukrao i znakove interpunkcije), Trivić je i krajnje drzak i bezobrazan pa kritikuje firmu koju je bezočno pokrao. Koliko god da je zaposlenih i majstora, uspjeli su polupismenog nikogovića raskrinkati. Uz moju malu pomoć, jer sam otkrio otimanje vode, ali “12 majstora” je odradilo vrlo precizno svoje. I 147 zaposlenih. 


“Vodovod” je protiv njega podnio krivičnu prijavu zbog krađe 27.10.2021. godine, tako da će sada Trvivić zbog decenijske pljačke biti procesuiran ukoliko Siniša Vranješ, novoizabrani zamjenik Glavnog tužioca OJT Banjaluka, to ne spriječi na svoj “osebujan” način - “narukvicom”!


Sve navedeno, sem Vranješa, koji je usputna opaska, potvrđuje odgovor iz “Vodovoda”, koji sam dobio.


“Poštovani g. Vaskoviću, 

U vezi sa sa pitanjem koje se odnosi na fakturisanje bespravno utrošene količine vode od strane preduzeća "Krajina klas" obavještavam Vas o sljedećem:

‘Vodovod’ a.d. Banja Luka je dana, 27.10.2021. godine podnio krivičnu prijavu protiv "Krajina Klas" d.o.o. Banja Luka i Saše Trivića, kao odgovornog lica, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo "samovlašće", propisano članom 314. stav 1 i krivično djelo "krađa" propisano članom 224. Krivičnog zakona Republike Srpske ("Službeni glasnik Republike Srpske", br.64/17, 104/18, 15/21 i 89/21). 

Analizom stručnih službi utvrđeno je da je ‘Vodovodu’ a.d. Banja Luka pričinjena šteta u iznosu od 150.000,00 KM, te će tokom postupka  biti podnesen i odštetni zahtjev u ovom iznosu. "Vodovod" a.d. Banja Luka nije fakturisao bespravno utrošenu količinu vode od strane pomenutog preduzeća. Naime, u slučaju fakturisanja sporne količine, prema pozitivnim propisima, ‘Vodovod’ a.d. Banja Luka bio bi dužan, odmah po isteku mjeseca platiti PDV na procijenjeni iznos štete u iznosu od 25.500 KM, te dodatni porez na dobit nakon isteka godine u iznosu od 15.000 KM. U ovom trenutku, to bi za nas izvjesno bio trošak, uz neizvjestan vremenski i meritorni ishod pokrenutog sudskog postupka. S tim u vezi, smatram opravdanim i svrsishodnim sačekati ishod sudskog postupka i naplatiti ukupnu štetu sa svim pripadajućim troškovima. Za sve dodatne informacije stojim Vam na raspolaganju”, odgovorio mi je Predrag Duduković, v.d. direktora "Vodovod" a.d. Banjaluka.


Za Trivića, koji nije krao samo vodu, dok je moralisao o “poštenju” i “vrijednom radu”, 150.000 KM, plus kamate je sitnica. Za taj napuhani palanački ego najveći je problem što je raskrinkan kao zadnji džeparoš.


Otkrio sam Trivićevu pljačku vode još 06.10.2021. godine; OJT Banjaluka na čijem čelu je Zoran Bulatović (Vranješ je tada bio “samo” tužilac) obavijestilo me 14.10.2021. da po službenoj dužnosti pokreće istragu, a “Vodovod” je 27.10.2021. godine i službeno podnio krivičnu protiv sitne, male, crvljive duše - Trivića.

Kakav je to kriminalni glodar svjedoči podatak da se na gradsku vodovodnu cijev ilegalno prikopčao prije vodomjera, koji očitava utrošak vode njegove firme. I cijelu deceniju vukao vodu za neke od svojih pogona.


Isti taj Trivić je član Udruženja građana “Misli dobro” koji su godinama, sa društvenih mreža filovali, primarno, Banjalučane svojim plitkim, prosektaškim “mislima”; Među njima je bio i Marko Knežević, za kojeg se ispostavilom da je pedofil i protiv njega se vodi istraga.


Nakon što se otkrilo da je Knežević pedofil niko iz Udruženja “Misli dobro” nije se oglasio da osudi jezivu perverziju svog člana. Ćutali su kao zadnje funjare, što i jesu, jer je najveći broj članova tog Udruženja došlo do velikih para zahvaljujući prevarama pod Sektaškim Šinjelom. 


Naravno, pratiću i tok istrage i tok suđenja Triviću, jer su maliciozne gnjide poput njega najrazorniji i najpokvareniji dio Sektaške mašinerije. (nastaviće se)