субота, 26. март 2022.

Narko”General” Siniša Kostrešević sjedio je sa velikim NarkoDilerom Daliborom Railićem najmanje pet puta u posljednjih 30 dana prije ubistva Radenka Bašića, načelnika Odjeljenja krim policije iz PU Prijedora; Šta su dogovarali?

Kostrešević

1.

Narko”General” Siniša Kostrešević sjedio je sa velikim NarkoDilerom Daliborom Railićem najmanje pet puta u posljednjih 30 dana prije ubistva Radenka Bašića, načelnika Odjeljenja krim policije iz PU Prijedora.


Svaki put Kostrešević i NarkoDiler Railić sjedili su u kafeima u “Merkatoru” u Banjaluci.


NarkoDiler Railić

U jednom navratu sa njima je sjedio i Milan Jolović Legenda, suvlasnik sekjuriti agencije “Alfa”.

Jolović

Sve to dešavalo se u posljednjih mjesec dana prije likvidacije Bašića.


Radenko Bašić, ubijen 21.03.2022.

Šta je Kostrešević, direktor Policije, tražio sa velikim NarkoDilerom Railićem na javnom mjestu?! I to NarkoDilerom koji je preko Skajaplikacije tražio “ubicu da likvidira policajca”, što je Kostrešević znao. Kao što je znao da se to odnosi na Bašića, ubijenog mučki s leđa 21.03.o.g. u Prijedoru.


2.

Nema dileme da je Kostrešević ove razgovore zaveo u MUP RS kao susrete sa “informantom”, ali, budući da je on Narko”General”, svakako ga Narko diler Railić nije informisao o drugim dilerima, već su dogovarali poslove oko narkotika.




Da li su dogovarali likvidaciju Bašića, trebalo bi da pokaže istraga, jer je simptomatično da Kostrešević sjedi sa Railićem iako je, izvan svake razumne sumnje, znao za Skajkomunikaciju tog NarkoDilera koji je tražio “ubicu da likvidira policajca”.


3.

Za tu Skajkomunikaciju znali su još i Mladen Marić, narkokrtica, i Darko Ćulum, direktor SIPA, ali nisu ništa preduzeli.

Šta je Jolović tražio sa ovim dvojcem i to bi trebalo da pokaže istraga, ali istinska, a ne ona koju Milorad Dodik zagovara - puna laži, neistina, podmetanja, manipulacija…


4.

Nema dileme da je, nakon likvidacije Bašića, Kostrešević pokušao da popravi svoj satrveni položaj unutar MUP RS, zajedno sa Marićem, ali su načinili niz grešaka. Jedna od najvećih je objavljivanje fotografije, odnosno njene kopije kao “fotorobota”. I traženje od građana da jave “ako prepoznaju osobu sa slike”, premda su odlično znali da je riječ o Adelu Kabašu Dasti, koji je u bjekstvu u Crnoj Gori od januara ove godine zbog sumnje da je ubio, zajedno sa Anelom Jašarevićem, Mehmeda Ramića, zvanog Meša, u sarajevskom naselju Pofalići, 13.12.2021. 


"fotorobot" fotografije Kabaša
5.
Da su Kostrešević i narkokrtica Mladen Marić znali da je riječ o Anelu Kabašu Dasti svjedoče i fotografije koje su mi njihovi vojnici poslali 22.03. u 23.04. časova naivno vjerujući da će me “navući” na svoju lažnu priču. Nije im to pošlo za rukom, a obratite pažnju na fotografiju Daste - u uglu je spajalica, što znači da je izvađena iz nekog od dosjea, kako bi se od nje napravio “fotorobot”.
6.
To je najmanje zlo koje su pokušali, već su htjeli osobi koja je osumnjičena za likvidaciju prikačiti još jedno ubistvo; Preciznije, htjeli su odvući istragu u pogrešnom pravcu, sačuvati Railića, jer je prilično teško povjerovati da bi Dasta, koji je osumnjičen za likvidaciju, došao u BiH da ponovo ubije. 


7.

Sa druge strane, ako je zaista Dasta osumnjičen, onda su i Kostrešević i Marić znali da je on izvršilac pa su brzo “riješili” slučaj. Mogli su znati, kada je on u pitanju, samo ako su oni naložili Railiću da njega angažuje.

Marić

Ko je ubica ne znam, ali istraga mora obuhvatiti Kostreševića, Marića i Ćuluma kao osumnjičene, jer zbog nečinjenja, zbog sakrivanja Skaj aplikacije Railića, putem koje je tražio “ubicu da likvidira policajca”, oni su sukrivci za ubistvo Bašića. Tu nema nikakve dileme.


8.

Odustali su od Daste, pa su 25.03. natjerali Okružni sud u prijedoru da pritvori Slavišu Praštala, zbog sumnje da je "počinio teško ubistvo", ne navodeći čije, što je nezapamćeno u pravosudnoj praksi.


9.
Milorad Dodik, kojeg je Republičko tužilštvo s pravom okarakterisalo kao lažova i osobu koja pokušava skrenuti istragu na krivi trag, najavio je, bijesan zbog toga, da će biti “prevrnuto sve i u Prijedoru i u cijeloj RS”, dodavši da “borba počinje večeras”.


10.

Dodik je preuzeo ingerencije Ministra unutrašnjih poslova; jake policijske snage se okupljaju već satima; Dižu sve od kuća. 

11.
Šta je Dodikov cilj: Da policija, mahom oni bliski kavačkom Klanu u RS, izvrše niz hapšenja i to bez ikakvih dokaza, a ako dokaza bude, odlično. Naravno, niko bez dokaza ne može biti zadržan, pa će Tužilaštva osloboditi uhapšene, a onda će Dodik optužiti Tužilaštva da ne rade svoj posao. Tipična Dodikovska manipulacija. Osim ako Dodik ne naredi da se uhapse Kostrešević, Ćulum, Marić, Jolović kako bi se saznalo zbog čega su Kostrešević i Jolović sjedili sa NarkoDilerom Railićem, koji se sumnjiči da je organizovao likvidaciju Bašića i zbog čega Kostrešević, Marić i Ćulum nisu ništa preduzeli da zaštite Bašića, iako su imali “crno na bijelo” da Railić traži “ubicu za policajca”! (nastaviće se)