четвртак, 31. март 2022.

Dodikov Verbalni Srednji Prst Tužilaštvu BiH; Zorana Stevanovića maksimalno zaštiti kako bi bio presuđen zbog trgovine narkoticima; NarkoDiler Railić je vladao Prijedorom uz pomoć vlasti


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik je 29.03. o.g., nakon što je u Tužilaštvu BiH saslušan u vezi sa pranjem novca preko nekadašnje “Pavlović banke”, potvrdio novinarima “da je osumnjičen”  i rekao da “zna biti i fin”. Jer im nije pokazao srednji prst.


Nije njemu bilo ni do jednog prsta. Razmišljao je o lisicama.


2.

Dan kasnije, 30.03., već se ohrabrio, pa je za N1 oko “Pavlović banke” ponovo izjavio:  “Ovo je apsolutno politički motivisano i to su mi rekli tužioci. Nemaju dokaza, da su imali pritvorili bi me!"


Bio je to Verbalni Srednji prst nadležnom tužiocu. Rekao bih, izbačen iz Dodikovih usta više od muke, nego iz inata. Posebno, ne zato što je siguran u svoju nevinost.


3.

Dodikova Verbalna Onanija, uz podršku Srednjeg ili bilo kog drugog prsta, ne vrijedi, dok nadležni tužilac ne donese odluku, a sve mi se čini da će biti optužnica protiv Dodika.


Nema potrebe da ga hapse, još je rano.


4.

Dodik je rekao i da će sigurno pobijediti na sljedećim opštim izborima, ali nije otkrio za koju inokosnu funkciju će se kandidovati. Za koju god se kandiduje, ubjedljivo će izgubiti; On više ni unutar Sekte nema najveći rejting. 


Ne treba Dodika potcjenjivati nikad, ali bi i on trebao sebe prestati precjenjivati. I malo češće pogledati istraživanja koje Sekta provodi, pod uslovom da mu ih smiju pokazati. 


Insomnija je Dodikovo realno agregatno stanje. U toksičnoj močvari u koju je pretvorio RS. 


5.

Čitam dalje vijesti i naiđem na izjavu gradonačelnika Grada Droge Zorana Stevanovića - “da se priprema likvidacija jednog od visokih funkcionera iz Zvornika”.


NarkoKum Zoran Stevanović

Treba to detaljno ispitati, nikako ne dozvoliti da se ikom išta desi, prijetnje bilo kome su jednostavno neprihvatljive; Posebno ne podržavam prijetnje Stevanoviću, ako su njemu upućene, iako je on meni u nekoliko navrata prijetio. 


6.

Treba ga maksimalno zaštiti, kako bi mogao odgovarati zbog trgovine narkoticima, zelenašenja, trovanja djece narkoticima, svih oblika kriminala i, nakon procesuiranja, treba odležati dugogodišnju zatvorsku kaznu kao jedan od pripadnika vrha Kavačkog NarkoKartela u RS.


Uz njega, svakako, moraju odgovarati i Siniša Kostrešević, Narko”General” i direktor Policije, Igor Dodik, Siniša Mijatović, Dejan Ilić Tigar i Ljuban Ećim.


I brojni brojni drugi o kojima sam pisao mnogo proteklih mjeseci.


Što ih prije pohapse, biće sigurniji i oni i građani od njih. Višestruka korist.


7.

Strpljenje vlada, a ne kraljica: Pred nama su burne nedjelje i mjeseci. Puni odličnih vijesti za sve stanovnike BiH i veoma veoma loših po narkodilere, perače narkonovca, političke kriminalce svih boja i dezena iz svih naših “torova”.


Previše je Ubica na slobodi, primarno zbog lošeg rada Vrha Tužilaštva BiH, te opstrukcija Narko”Generala” Kostreševića i njegovog sarajevskog pandana Osmana Mehmedagića-Osmice.  

Ubica Aleksandar Miljatović

8.

Aleksandar Miljatović, ubica Radenka Bašića, je u pritvoru, kao i organizator likvidacije Dalibor Railić Dugi, koji je u pritvoru Tužilaštva BiH zbog trgovine narkoticima.


Oni jesu ubili Bašića, ali imaju i niz saučesnika: i u policiji, primarno PU Prijedor, i u Tužilaštvu i Sudu. Koji su štitili godinama Railića. Sa kojim je sjedio Kostrešević niz puta. Čak pet puta u trideset dana prije likvidacije Bašića. Jednom je sa njima dvojicom bio i Milan Jolović Legenda.

Narko"General" Kostrešević

9.

Kako je Railić uopšte bio na slobodi, kada je protiv njega Osnovni sud u Prijedoru potvrdio optužnicu 28.02.2020. godine “zbog  nanošenja tjelesnih povreda opasnim oružjem, za koje je zaprijećena novčana ili kazna do tri godine zatvora"? Uz Railića tada je optužen i Vanja Vuković, a “tjelesne povrede” su nanijeli juna 2018. godine Mihajlu Stuparu zvanom Šmit .


“Nanošenje tjelesnih povreda opasnim oružjem” kako je djelo okarakterisano u OJT Prijedor je, u izvedbi Railića i Vukovića, višestruki ubodi nožem u rame, nadlakticu, podlakticu, butinu, lijevu stranu grudnog koša…. Uboli su Šmita noževima petnaest puta.



I za sve to optužnica “zbog  nanošenja tjelesnih povreda opasnim oružjem, za koje je zaprijećena novčana ili kazna do tri godine zatvora".

10.

Stupar je ubijen 11.03.2021. godine, kada su ga brutalno pretukli palicama i pregazili automobilom u prijedorskom naselju Raškovac. I Stupar je bio narkodiler.


Ubio ga je, kako policija tvrdi, Marko Momić, a pomogli su mu Bojan Savanović i Gojko Šobot.


Svima njima šef je bio Railić. I ne samo njima, već i pojedinim tužiocima i policajcima u Prijedoru. 

Railić i Šobot

Vlast je štitila Railića, tu nema nikakve dileme. Samo zaštićen od vlasti mogao je da bode nožem koliko hoće, da naređuje ubistva i da dila drogu… (nastaviće se)