среда, 30. март 2022.

Zaokret/Ubica Miljatović se brani ćutanjem: Miljatović stanovao kod pratioca jednog od najviših funkcionera BiH; Na mjestu na kojem je, kako tvrdi, spalio odjeću nakon ubistva samo hrpa pepela; Gdje je GPS, koji je bio pod njegovim vozilom?

Ubica Aleksandar Miljatović

Piše: Slobodan Vasković


Aleksandar Miljatović koji je, nakon što je uhapšen 26/27.03., policiji priznao da je ubio Radenka Bašića, načelnika Odjeljenja za krim poslove PU Prijedor, branio se ćutanjem pred tužiocem Posebnog odjeljenja za borbu protiv organizovanog i drugih oblika kriminaliteta.


Ćutanjem se branio i njegov saučesnik i kum Igor Repajić koji iza sebe ima, takođe, niz krivičnih djela. 

Miljatović je 2008. presuđen za ubistvo na 16,5 godina, a “gladni pljačkaš”, što je nadimak za Repajića, ukupno je odrobijao 13 godina.


Zaokret Miljatovića i Repajića je iznenađujući, zbog ranije izrečenog priznanja ubice, ali je Tužilaštvo za obojicu zatražilo određivanje pritvora. Okružni su im je odredio pritvor, 30.03.

Nekoliko detalja je veoma zanimljivo u cijelom ovom slučaju: Prije svega taj što je Miljatović bio podstanar u jednom od apartmana u Laktašima, čiji je vlasnik dugogodišnju pratilac jednog od najviših funkcionera BiH i RS. Miljatović je stanovao u Laktašima kod Igora K., čije prezime ne navodim (kao ni ime funkcionera) iz razumljivih razloga.

Laktaši

Druga vrlo bitna i gotovo pa nevjerovatna stvar je da se na mjestu, koje je Miljatović pokazao policajcima i tvrdio da je na njemu spalio svoju odjeću nakon ubistva Bašića, nalazi samo mala hrpa pepela. Stvar je nevjerovatna, jer nakon paljevine odjeće ostane bar neki dio koji nije pretvoren u pepeo.

Radenko bašić, ubijen 21.03.2022.

Na zgarištu koje je pokazao Miljatović nije ostalo ništa sem gomilice pepela.

Ilustracija

Policija još uvijek, prema mojim informacijama, nije našla pištolj (7,65 mm) iz kojeg je ubijen Bašić. Nije nađena ni čaura od ispaljenog taneta. Pojašnjenje je da je na ruci imao vrećicu. 


Ilustracija

Interesantno je da je Miljatović policiji tvrdio da je pištolj bacio sa mosta u Vrbas na istom mjestu na kojem je Emilio Baldo, jedan od saučesnika u ubistvu Slaviše Krunića (ubijen 22.04.2019. godine), bacio automatsko oružje. 


Najinteresantnije od svega je što niko nije pojasnio ko je iz MUP RS postavio GPS pod Miljatovićev automobil (tako su ga i pronašli), ko je to naredio i gdje se sada nalazi taj GPS. Trebalo bi da bude u dokaznom materijalu.

Ilustracija

Ako GPS-a ne bude među dokazima, onda to znači da ga je NEKO sakrio! Tek bi to bila jeziva misterija.


Akciju hapšenja Miljatovića, uz privođenje, teško prebijanje i zlostavljanje nekoliko desetina lica vodili su Narko”General” Siniša Kostrešević i njegova narkokrtica Mladen Marić, načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala.

narkokrtica Marić

Neophodno je naći dokaze kako bi se Miljatović i Repajić presudili, a novonastala situacija je izuzetno kontroverzna i zahtijeva detaljnu istragu, ne samo Miljatovića, Repajića, naručioca ubistva NarkoDilera Dalibora Railića Dugog (koji je u pritvoru Tužilaštva BiH zbog trgovine narkoticima i oružjem), već i značajnog broja Bašićevih kolega iz PU Prijedor.

NarkoDiler Railić

Naravno, neophodno je istražiti i Kostreševića, koji je najmanje pet puta bio sa Railićem, u periodu od trideset dana do likvidacije Bašića, u kafeima u banjalučkom Merkatoru, kao i Milana Jolovića Legendu, koji je bio na jednom od tih sastanaka.

Narko"General" Kostrešević, honorarni direktor Policije

Railić iza sebe ima nekoliko teških nasilnih djela, tako da je neprihvatljivo da sa njim sjedi u društvu direktor Policije.

Posebno je važno istražiti Darka Ćuluma, direktora SIPA, koji je imao informaciju da Railić sprema likvidaciju, ali je nije proslijedio MUP RS. (nastaviće se)