петак, 4. март 2022.

Diana Kajmaković, zamjenica Glavnog tužioca BiH, je oruđe velikog NarkoDilera Elvisa Keljmendija i Najefikasnijeg Doušnika NarkoKlanova Osmana Mehmedagića Osmice, direktora OSA BiH; Pacer Milenko Kajganić, Glavni tužilac BiH, nakon što se dokazao u svom selu, trebao bi preći na mjesto čuvara Parkinga Tužilaštva BiH



Piše: Slobodan Vasković


1.

NarkoKlanovi u BiH u svojim redovima, sem visokopozicioniranih političara, policajaca, obavještajaca, brojnih čelnika i zaposlenika institucija i agencija u BiH i oba njena eniteta, imaju i tužioce i sudije.


2.

Da je drugačije, bosanskohercegovački NarkoGangovi ne bi narasli do mjere da uništavaju državu, posebno ne bi dostigli međunarodni karakter, što dobar dio njim ima. Posebno se to odnosi na Kavački Klan u Republici Srpskoj na čijem čelu su Igor Dodik, Narko”General” Siniša Kostrešević, direktor Policije RS (Banjaluka), Zoran Stevanović, Siniša Mijatović, Dejan ilić Tigar (Zvornik), Ljuban Ećim (Beograd), uz još niz grupa o kojima sam detaljno pisao.


3.

Diana Kajmaković, zamjenica Glavnog tužioca Tužilaštva BiH, trenutno je najvažnija Uzdanica brojnih NarkoVođa, jer se nalazi na čelu Tima koji istražuje trgovinu narkoticima ogromnih razmjera koja se odvijala preko BiH i u BiH i oba njena entiteta. 


4.

Diana Kajmaković svjesno, zlonamjerno i kriminalno opstruiše istrage, razvlači ih mjesecima, a kada su i završene, prvo se puste “ispod radara” informacije da će krenuti akcije hapšenja, potom se na tu akcije čeka u prosjeku dva i po mjeseca, dok se sklone svi najvažniji NarkoTrgovci, a onda se lovi narkoboranija koja nije imala gdje pobjeći.


5.

Kajmakovićeva je precijenila sebe, smatrajući da neće biti raskrinkana, iako je njeno ranije kriminalno djelovanje, o kojem ću tek pisati, itekako poznato svim relevantnim agencijama.


Ubijeđena da je baš “mnogo mudra i pametna”, Kajmakovićeva je orgoman broj informacija dostavila Osmanu Mehmedagiću Osmici, jednom od osumnjičenih u slučaju uhapšenog šefa NarkoGrupe Bojana Cvijetića.



U tom predmetu vodi se istraga i protiv Dragana Mektića, bivšeg ministra bezbjednosti BiH, koji je direktno učestvovao u trgovini narkoticima, ali i logističkoj pripremi najmanje jedne likvidacije.


6.

Osmica je osumnjičen za brojna nedjela, kao što su prodavanje informacija koje je prikupljala OSA BiH, čiji je direktor, NarkoKlanovima i Grupama, ali i za involviranost u likvidaciju Slaviše Ćuluma. Najogavnije je što je naplaćivao i informacije o tome dokle je stigla istraga o likvidaciji dvojice sarajevskih policajaca, o čemu sam detaljno pisao u tekstu “Novi Skajzapis/NarkoDiler Dadoni Automafijašu Obradovu: Osmica mi je rekao da nema dokaza za ubistvo sarajevskih policajaca; Diana Kajmaković, zamjenica v.d. Glavnog tužioca BiH trebala bi da prestane izvještavati Osmicu dokle su došle Skajistrage”.



Kajmakovićevoj je odlično poznato da nije smjela imati nikakvu komunikaciju sa Mehmedagićem, posebno da mu ni u kom slučaju nije smjela dostavljati informacije iz istražnih predmeta koji su u toku, ali ona je učinila sve suprotno:  Upravo zbog te činjenice dosadašnji rezultati akcija Tužilaštva BiH protiv NarkoMafije mogu se ocijeniti kao Totalni Fijasko.


7.

Kajmakovićeva nije direktno komunicirala sa Mehmedagićem, već preko, najmanje, tri posrednika. 


Glavni tužilac BiH Kajganić je apsolutni Statista i jedini njegov “uspjeh” do sada je što je uspio u svom selu dokazati da ima službeni auto i vozača. Umjesto da je u kontinuitetu u Tužilaštvu i nadgleda istrage, Kajganić je taj posao prepustio Kajmakovićevoj, koja ga je iskoristila kao posljednjeg amatera, što on i jeste, i izvršila opstrukciju brojnih istraga, ali i hapšenja Vođa Narkokartela.  

8.

Nije Kajmakovićeva samo dostavljala informacije Najboljem Informantu NarkoGrupa, već je i najveći opstrukcionista istraga koje se u toku. I sve to po nalogu Osmice, ali i drugih visokopozicioniranih pripadnika Klanova sa kojima je Kajmakovićeva sarađivala veoma uspješno, štiteći ih od progona, uzimajući veliki novac za to. 


Osmica je, naravno, informacije o toku istraga prosljeđivao dalje - zna se kome.


Ima ih nekoliko, a jedan od najvažnijih je veoma značajan NarkoDiler Elvis Keljmendi, sin NarkoDilera Nasera Keljmendija, koji radi narkotike nezavisno od oca.


9.

Elvis Keljmendi već godinama ima na platnom spisku Kajmakovićevu, a ona je svaku marku (a bilo ih je veoma veoma mnogo) svojski otplatila, jer je NarkoDiler radio nesmetano i dalje je na slobodi. 


10.

Interesantno je da je Keljmendi bio i Osmicina veza sa Aleksandrom Nikolićem, pripadnikom Cvijetićeve grupe, koji je još uvijek u pritvoru. Keljmendi živi u jednom od Nikolićevih stanova, a donedavno je bio prijavljen u neposrednoj blizini njegovog kafea “Mocca”. Međutim, veoma često mijenja boravište, a veliko je pitanje da li je još uvijek u BiH ili mu je Kajmakovićeva javila da se skloni. 


U svakom slučaju i nakon početka istraga o NarkoKartelima, Kajmakovićeva nije prekinula komunikaciju ni sa Elvisom Keljmendijem, a sa Osmicom je na stalnoj vrućoj liniji. “Crveni telefon” su posrednici.


11.

Da bi procesi hapšenja NarkoVođa konačno krenuli punim intenzitetom neophodno je udaljiti odmah Kajmakovićevu od istraga; Ona jeste uspjela usporiti i procese istraga i procese hapšenja, ali to je njen maksimum. Svi narkodileri, njihove vođe i saradnici iz svih struktura vlasti, koji su za najprljavije kokainske i heroinske poslove koristili Skaj i ANOM aplikaciju, biće pohapšeni. Naravno, neće biti pošteđeni ni teško korumpirani tužioci i sudije. 


Kajmakovićeva vrlo lako može pozicionirati gdje joj je stvarno mjesto, a to nikako nije pozicija zamjenika Glavnog tužioca Tužilaštva BiH.


12.

Što se tiče Kajganića, dokazao se u svom selu, vrijeme mu je da pakuje kofere iz Tužilaštva BiH; Paceri poput njega možda su sposobni da rade na parkingu Tužilaštva, ali nikako da ga vode.


U nastavku tekst o vezama Elvisa Keljmendija, Osmice, Nikolića i Zlatana Ćuka koji sam ranije objavio, a svjedoči o tome da je Mehmedagić direktno radio za njih. Kao i Kajmakovićeva, uostalom. (nastaviće se) 


Osman Mehmedagić Osmica je Veliki NarkoBos; NarkoRadovi direktora OSA BiH sa Elvisom Keljmendijem, Cvijetićem, Nikolićem…(05.02.2022.)


Osman Mehmedagić Osmica


Piše: Slobodan Vasković


1.

Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA BiH, šef je sarajevskog NarkoKlana i jedan od glavnih zaštitnika Kavačkog NarkoKlana u Republici Srpskoj, što sam detaljno opisao u tekstu “Vrh OSA BiH duboko involviran u likvidaciju Slaviše Ćuluma; Ćulum bio na mjerama OSA, a najviši funkcioneri agencije, umjesto da spriječe egzekuciju, dojavljivali, preko Cvijetića, ubicama njegovo kretanje” (vidi dodatak).


2.

Osmica je davao informacije Klanovima i iz Sarajeva i Kavčanima iz RS, kao i Cvijetićevoj grupi o svemu što je bilo interesantno za njih - da li se vode istrage protiv njih, ko ih prijavljuje, o kome partnerske službe OSA, kao i one  iz Regiona, imaju podatke o zločinačkom djelovanju, te koje druge narkogrupe pokušavaju zauzeti njihovu teritoriju. Zauzvrat je dobijao ogromne novčane iznose.

Narko diler Bojan Cvijetić

3.

Osmicina veza sa Cvijetićem išla je direktno i  preko Muriza Druškića, donedavnog visokog funkcionera OSA, Dragana Mektića, navodnog Ministra bezbjednosti BiH (tu funkciju, suštinski je obavljao Cvijetiić), dok je sa Kavčanima direktor OSA BiH održavao vezu preko Elvisa Keljmendija.

Dragan Mektić i Milivoje Lovrenović, profesionalni ubica

4.

Elvis Keljmendi bio je “kao brat” sa Aleksandrom Nikolićem, a sarađivao je i sa Aleksandrom Mičićem - Acom Makedoncem, peračem narkonovca Veljka Belivuka i njegovog mesarskog monstruoznog Ganga. 


I Nikolić i Makedonac su i od Elvisa Keljmendija nabavljali narkotike koje su dilali preko svojih mreža. Kao i Nenad Nešić, perač narkopara Milutina Danilovića, paljanskog Belivuka i narkodiler. 

Kavčani Ljubiša Ćosić i Milutin Danilović

5.

Do koje mjere je Mehmedagić bio blizak sa NarkoKartelima iz Sarajeva, Istočnog Sarajeva i Cvijetićevom grupom, svjedoči i podatak da im je, preko Elvisa Keljmendija, pojašnjavao kako se ”Skaj” aplikacija ne može razbiti. Bio je u velikoj zabludi, pa će, zbog svega onog što je izgovorio preko Skaj-a, ali i drugih direktnih dokaza, biti zatvoren.


Mehmedagić, jednostavno rečeno, šta god učinio, ne može izbjeći zatvor. Zaradio je milione “pokrivajući” velike Narkoposlove i narkodilere.


Da bi sebe “pokrio”, Osmica je Elvisa Keljmendija zaveo kao “saradnika” što je tragikomično. 


narkodiler Elvis Keljmendi

6.

O svemu rečenom svjedoče i komunikacija između Nikolića i Zlatana Ćuka iz Bijeljine, velikog snabdjevača kokainom Kavčana u kojoj Nikolić prvo navodi da će zvati inspektora Roberta Ristića, svog igrača iz SIPA kako bi od njega zatražio mišljenje oko mogućnosti dešifrovanja Skaj aplikacije.


(Ristić je imao Skaj i, koliki je to moron, javno se hvalio tim.)


Narkodiler Nikolić

7.

Nakon pominjanja Ristića, Ćuk pita Nikolića da li je slao “Elvisa Keljmendija kod 8”, na šta mu Nikolić odgovara da jeste.  


Potom Nikolić kaže da je “8 rekao Keljmendiju da se mora imati kod, da se bez koda ne može, kao i lokacija na kojoj se Skaj-telefon najduže nalazio”.


8.

Ćuk mu odgovara da je to odlično, da nema razloga za brigu, a potom Nikolić izgovara ključnu rečenicu koja direktno uvezuje Cvijetića i Mehmedagića: “Crveni ne brine ništa, a on je sa Osmicom na direktnoj vezi”!

 


"Crveni" je na Skaj aplikaciji kodno ime Bojana Cvijetića. Njegovo drugo kodno ime, jer je imao više Skaj telefona, je "Baš Čelik".


O svemu navedenom posjedujem čvrste, neoborive dokaze, ali ih zbog interesa istrage ne mogu objaviti.


9.

Važno je znati i sljedeće: Osim velikog narkoperača novca Aleksandra Mičića - Ace Makedonca, koji je imao direktnu vezu sa Vahidinom Šahinpašićem, glavnim istražiocem SIPA, Skaj vezu sa njim je imao i Nikolić. Nikolić (koji je u pritvoru), osim sa Šahinpašićem i Ristićem, na vezi je imao još najmanje jednog inspektora SIPA.


Kavčani Ćosić, Dodik i Aco Makedonac

10.

Kada sagledamo da su Osmica, direktor OSA BiH, kao i značajan broj visokih funkcionera RS duboko involvirani u trgovinu narkoticima, možemo slobodno reći da je BiH gotovo pretvorena u narkodržavu i da su to učinili pojedini najviši funkcioneri u države i entiteta.


Bitka sa njima mora biti nemilosrdna i svi koji su imali Skaj i Anom aplikaciju moraju odgovarati.


11.

Mehmedagić je udružio Nikolića i Elvisa Keljmendija i oni su, na teritoriji Sarajeva, dvojica od njegove “udarne trojke”.

Adi Nukić


Nikolić i Keljmendi zaista jesu bili “kao braća”, a njihov ključni čovjek za batinanje, pritiske i ostala nasilništva, za kojeg je Osmica znao, je Adi Nukić, hapšen zbog iznuda i utaja.


12.

Mehmedagić je, Nikoliću i Keljmendiju pridružio još jednog svog značajnog NarkoDilera - Denisa Stojnića.


Njih trojica bili su Osmicina udarna igla na teritoriji Sarajeva i Istočnog Sarajeva.


narkodiler Denis Stojnić

13.

Osman Mehmedagić mora biti pod hitno smijenjen, udaljen sa dužnosti direktora OSA BiH, jer i dalje štiti NarkoGrupe, jer je vrh OSA duboko involviran u likvidaciju Slaviše Ćuluma, a to, lako je zaključiti, nije jedino ubistvo podržano i/ili organizovano iz ove državne institucije, čiji vrh je učinio sve da rasturi državu. (nastaviće se)