недеља, 27. март 2022.

Uhapšen Aleksandar Miljatović koji je navodno priznao ubistvo Radenka Bašića, načelnika Odjeljenja krim policije PU Prijedor


Piše: Slobodan Vasković


Aleksandar Miljatović, uhapšen je jutros i navodno je priznao ubistvo Radenka Bašića, načelnika Odjeljenja krim policije PU Prijedor.


Aleksandar Miljatović koji je navodno priznao 
ubistvo Radenka Bašića

Miijatović je navodno priznao i da je Dalibor Railić, veliki NarkoDiler, naručilac likvidacije. Railić je u pritvoru jednomjesečnom pritvoru koji mu je odredio Sud BiH, ali zbog sumnje na trgovinu narkoticima. 


On se sumnjiči da je "počinio krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama, neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne upotrebe, krijumčarenje ljudi i krivičnim djelom teška krađa".


Napomenuto je i da se dovodi u vezu sa ubistvom Radenka Bašića, ali to nije razlog za određivanje pritvora.


Dalibo Railić, Veliki NarkoDiler

Nakon što je za ubistvo, 23.03.2022., osumnjičen Anel Kabaš Dasta, koji je u bjekstvu u Crnoj Gori, zbog ubistva Mehmeda Ramića, polovinom decembra prošle godine u sarajevskom naselju Pofalići.


Dasta je bio osumnjičen i 24.03., nakon čega je nestao njegov “fotorobot” napravljen od njegove fotografije.

Anel Kbaša Dasta

Već 25.03.2022. godine, osumnjičen je Slaviša Praštalo kojem je određen jednomjesečni pritvor od Okružnog suda u Prijedoru zbog “krivičnog djela teškog ubistva”, ali nije navedeno koga je ubio.

Milorad Dodik je 25.03.2022. godine teško optužio OJT Prijedor i Republičko tužilaštvo RS, ali su mu oni odgovoril, 26.03., da iznosi neistine.


Dodik je isti dan najavio “rasturanje Prijedora” i cijele RS kako bi se našao ubica Radenka  Bašića.


Narko”General” Siniša Kostrešević je pokrenuo akciju 26.03. uveče, dignuta je sva policija PU Banjaluka, Žandarmerija i Specijala i na kraju je uhapšen Miljatović koji je, navodno, priznao ubistvo.

Narko"General" Siniša Kostrešević
 

Kostrešević je sjedio najmanje pet puta sa NarkoDilerom Railićem, posljednjih 30 dana prije ubistva Bašića. Sjedili su u kafeima “Merkatora” u Banjaluci.

Radeno Bašić, ubijen 21.03.o.g.

Kostrešević, Mladen Marić, načelnik Uprave za organizovai kriminal i Darko Ćulum su znali da Railić sprema ubistvo Bašića, jer je na njegovoj Skajaplikaciji nađeno niz poruka kojima “traži ubicu za policajca”.

Narkokrtica Mladen Marić

Aleksandar Miljatović iz Banjaluke osuđen je 22.01.2008. godine u banjalučkom Okružnom sudu na 16 i po godina zatvora zbog monstruoznog ubistva Saše Ilića (31) 30. avgusta 2007. godine na parkingu ispred Kliničkog centra u Banjaluci. On je tada u potpunosti priznao krivicu, te mu je odmah izrečena i kazna. 


Miljatović je Ilića tada ubio iz automatske puške.



Da li je Miljatović zaista ubio Bašića, saznaćemo vrlo brzo, ali sve što se dešava oko likvidacije Načelnika krim policije djeluje kao jako dobro planiran scenario u kojem je “mrtva glava” bila potrebna za obračun unutar Sekte. 


Vrijeme pred nama će pokazati da li se zaista tako i desilo!