понедељак, 14. март 2022.

Nezvanično/Dušan Lovrenović "Omladinac", nakon plaćene kaucije, na slobodi čeka odluku o izručenju BiH; Šanse da bude izručen nisu male, a Lovrenović bi mogao ponovo pobjeći, jer ima jake i brojne veze u policiji Hrvatske


Piše: Slobodan Vasković


Dušan Lovrenović, narkodiler i švercer oružja, pušten je 13.03.o.g. na slobodu, nakon što je položio kauciju od 15.000 evra.


Lovrenović se prije nekoliko dana sam predao hrvatskoj policiji u Zagebu. Za njim je BiH raspisala međunarodnu potjernicu zbog brojnih nedjela koja je počinio.


Pravosudni organi Hrvatske će o njegovom izručenju odlučiti u narednih mjesec dana. 


Tužilaštvo BiH u stalnom je kontaktu sa organima Hrvatske.


Prema informacijama do kojih sam došao, nisu male šanse da Lovrenović bude izručen BiH, iako ima državljanstvo Hrvatske.


Najveći problem su njegove snažne veze u policiji Hrvatske, jer bi ga, u slučaju odluke da bude izručen, mogli upozoriti da pobjegne.


To se desilo i početkom ovog mjeseca kada ga je hrvatska policija tražila u Novoj Gradiški, gdje je bio smješten, ali je Lovrenović već bio obaviješten o njihovom dolasku i pobjegao je. Nekoliko dana ankon toga sam se predao.


Lovrenović je pobjegao iz BiH dan prije akcije “Storidž 2”, koju je sproveo MUP RS 08.12.2021. godine.


Tada je uhapšeno 19 osoba, ali je Lovrenović umakao dan ranije iz Gradiške, jer mu je Narko”General” Kavačkog klana u RS Siniša Kostrešević, direktor Policije RS, preko narkodilera Željka Radovanovića Kreče dojavio da pobjegne.


Kostreševiću je za akciju javio Mladen Marić, načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, koji je jedna od njegovih krtica u samom vrhu MUP RS.


Dušan Lovrenović je sin Milivoja Lovrenovića Čaruge, profesionalnog ubice koji je, takođe, pobjegao zahvaljujući Kostreševiću.


Dušan Lovrenović je za narkoklanove prebacivao narkotike preko granice BiH u Hrvatsku, a, zajedno sa Predragom Petkovićem Perlikom (u bjekstvu), Aleksandrom Vitezom i još niz drugih kriminalaca, ilegalno je prodavao oružje monstruoznom NarkoGangu Veljka Belivuka, protiv kojeg se vodi proces pred beogradskim specijalnim sudom.   


Lovrenović je na "Skaj" aplikaciji imao kodno ime "Omladinac".


SHEMA: Čarugina Narkoubilačka Grupa - sva imena (06.03.2021.)



Piše: Slobodan Vasković


Na shemi su prikazani pripadnici narkoubilačke grupe Milivoja Lovrenovića Čaruge.


Profesionalni ubica Lovrenović koristio je još dva Skaj imena, ali sam ih obrisao, kao i Skaj imena ostalih zbog interesa istrage. Jedino sam ostavio Skaj ime Radislava Narančića - "Komandant" kako bih dodatno potvrdio da se njegov Skaj razgovor sa Čarugom odnosi na Narko”Generala” Sinišu Kostreševića, direktora Policije RS. 



Riječ je o grupi koju je kontrolisao direktno Čaruga i koja je sarađivala sa Kavačkim Klanom u RS, ali i sa Cvijetićevom narkogrupom.


Ukoliko pažljivo pogledate shemu uočićete da se na njoj nalaze osobe koje su uhapšene zajedno sa Bojanom Cvijetićem (Aleksandar Nikolić i drugi) i koje su u bliskim vezama sa Kavačkim Narko”Generalom“ Kostreševićem, kao što je Željko Radovanović Krečo. 


Osim veza sa Cvijetićem, Čaruga je imao, kako sam to ranije objavio, i direktne konekcije sa Draganom Mektićem, koji je učestvovao u prebacivanju i trgovini narkoticima, kao i pranju para zajedno sa Cvijetićevom grupom.


Čaruga je svojom grupom radio narkotike i likvidacije za Kavčane, posebno za Narko”Generala” Sinišu Kostreševića.

Već sam naveo da je Skaj ime Radislava Narančića u shemi "Komandant", što dodatno svjedoči da je Čaruga razgovarao sa njim kada je rekao da je poslao  novi telefon sa Skaj aplikacijom Kostreševiću.


Ponovo emitujem razgovor Čaruge i "Komandanta" Narančića, uz jednostavno pitanje - Zašto Kostrešević nije još uvijek u zatvoru, jer postoje neoborivi dokazi da je bio u direktnoj vezi sa Čarugom i njegovom grupom za likvidacije i trgovinu narkoticima.


Preko Nikolića, Čaruga je imao veze sa Elvisom Keljmendijem, a samim tim i sa Osmanom Mehmedagićem Osmicom, direktorom OSA BiH i Dianom Kajmaković, zamjenicom Glavnog tužioca BiH.

Tu je i dio grupe (Dušan Lovrenović...)  koji je prodavao oružje Veljku Belivuku, šefu monstruoznog Kavačkog Ganga iz Beograda koji je, zajedno sa saradnicima, klao, mučio i mljeo svoje protivnike u mašini za mljevenje mesa. 

Veoma je bitno naglsiti da se u Čaruginoj grupi nalazi i Mirza Gačanin koji je pripadnik jednog od najvećih NarkoKartela na Svijetu “Tito i Dino”.

Gačaninovo ime u Čaruginoj grupi svjedoči o čvrstoj uvezanosti i zajedničkim poslovima kako Čarugine narkoubilačke grupe, tako i onih koji su koristili njihove usluge i za koje su radili sa Kartelom “Tito i Dino” koji vodi Edin Gačanin. (nastaviće se)


Tajni sastanak Dejana Ilića Tigra, šefa Kavčana u RS  i Narko”Generala” Kostreševića; Tigar finansirao praćenje i otmice Belivukovih žrtava; Narko”General” trebao bi uskoro završiti u pritvoru zbog pljačke skanka sa Dušanom Lovrenovićem (08.02.2022.)



Piše: Slobodan Vasković


1.

Dejan Ilić Tigar, šef Kavačkog klana u Republici Srpskoj, i Siniša Kostrešević, Narko”General” Ganga i direktor Policije, tajno su se sastali prije desetak dana kako bi pokušali dogovoriti način odbrane pred Tužilaštvom BiH, budući da su obojica svjesni da će biti uhapšeni.


Šef Kavčana u RS Dejan Ilić Tigar

2.

Sastanak je trajao nekoliko časova, a Tigar i Narko”General” rastali su se vidno neraspoloženi.


Narko"General" Kostrešević

3.

Dejana Ilića Tigra ne brinu samo postupci Tužilaštva BiH, koje sa dijelom MUP RS, polako, ali sigurno, rastavlja Kavački klan na komade, već i Tužilaštva Srbije, zbog njegovih bliskih veza sa Veljkom Belivukom, uhapšenim šefom monstruoznog koljačkog NarkoGanga iz Beograda.


Da podsjetim, Tigar je suvlasnik kriminalne krovne firme Kavčana u RS "Prointer".


4.

Istražujući veze između Belivuka i Tigra došao sam do saznanja, potvrđenih iz nekoliko potpuno nezavisnih bezbjednosih izvora, da su one bile vrlo bliske, direktne i da je Tigar, sasvim realno, učestvovao u pripremi nekoliko monstruoznih ubistava koje su izvršili Belivuk i njegov Gang u kući užasa Ritopeku.


Belivuk i Zvicer

5.

Tigar je, prema preliminarnim istražnim radnjama, finansirao praćenje nekoliko Belivukovih žrtava. 


6.

Nakon što su oteti i ubijeni, Belivuk je Tigru poslao fotografije nekoliko nezamislivo monstruzno izmasakriranih žrtava koje su pronađene u Skaj aplikaciji Vođe Kavačkog klana iz Republike Srpske. Belivuk je na taj način Tigru opravdao njegov uloženi novac u hvatanje žrtava.


Tigar je bio i na direktnoj vezi sa Radojem Zvicerom šefom Kavačkog klana iz Crne gore.


Zvicer

7.

Belivuk je poslao i par užasnih fotografija ubijenih protivnika Ganga i Aleksandu Mičiću, poznatom kao i Aco Makedonac, kako bi mu na taj način pokazao da je kvalitetno radio za njega, jer je oprao najveći dio prljavog novca od prodaje kokaina Belivukovog ganga.


Aco Makedonac

Makedonac je veoma blizak i Tigru i Kostreševiću, a sarađivao je i sa grupom Bojana Cvijetića, koji je pritvoru, kao i sa Aleksandrom Nikolićem, takođe uhapšenim i pritvorenim u akciji “Transporter”.

Bojan Cvijetić

8.

Kostrešević je nekoliko puta spasio od hapšenja svog prijatelja i intimusa Milivoja Lovrenovića Čarugu, profesionalnog ubicu, koji mu je poslao “Skaj” telefon, o čemu sam objavio ”Skaj” audio zapise. Na tim audio snimcima Čaruga lično svjedoči o tome, u razgovoru sa kriminalcem i narkodilerom Radislavom Narančićem.


9.

Milivoje i Dušan Lovrenović su izbjegli hapšenje zahvaljujući Siniši Kostreševiću, Narko”Generalu” Kavačkog klana i direktoru Policije RS, koji im je dojavio da se pripremaju akcije.



Čaruga je iz Gradiške pobjegao prije akcije SIPA i MUP RS, 11.11.2021. godine, a dojavu o akciji je dobio od svog prijatelja i zaštitnika Kostreševića.


10.

Dušan Lovrenović izbjegao je hapšenje, zahvaljujući dojavi Kostreševića, preko narkodilera Željka Radovanovića Kreče iz Bijeljine, u akciji “Storidž 2”, sprovedenoj 08.12.2021. godine.


Krečo


Da podsjetim da su Čaruga i sin prošvercovali ogromne količine oružja za Belivukov Klan, o čemu sam detaljno pisao.


11.

Kostrešević je spasio Lovrenoviće u pokušaju da spasi sebe, jer je, sa svojim vojnicima, učestvovao opljačkao NarkoDilere iz Crne Gore, kojima je ukrao 250 kilograma “Skanka” u Gradišci, nakon čega je pljačku pokušao “pokriti” policijskom akcijom “Storidž”.


Dušan Lovrenović

12.

Jedan od ključnih saradnika u pljački “NarkoDilera”, koju je predvodio Kostrešević, “General” ogranka Kavačkog klana u Republici Srpskoj, je Željko Radovanović Krečo, sa kojim je Kostrešević bio u direktnoj vezi putem “Skaj” aplikacije.


13.

Nakon dešifrovanja Kostreševićevog “Skaj”-a, otkriveno je da mu je Krečo poslao fotografiju droge u Gradišci, koja se nalazila skrivena u hangaru.


Riječ je o ogromnoj količini “Skanka” koji je u akciji “Storidž” zaplijenio MUP RS 25.12.2020. godine u Gradišci. Mediji su objavili da je zaplijenjeno 460 kilograma “Skanka”, tako je, zapravo, saopšteno iz policije, ali to je neistina.


Fotografija koja je nađena na “Generalovom” dešifrovanom “Skaju” ranijeg je datuma, odnosno Krečo mu je poslao prije 25.12.2020., kada je uslijedila policijska akcija.


14.

To, praktično, znači da je Krečo “Generalov” informant, što jeste tačno, ali fotografija koju je poslao nije, primarno, imala za cilj otkrivanje te droge, već njenu pljačku.


Uz fotografiju su “Generalu” stigle i informacije da je u Gradišci sakriveno 560 kilograma “skanka”, što znači da je, kada se ta informacija uporedi sa zvaničnim saopštenjem policije nakon akcije, ranije već ukradeno 100 kilograma skanka.


15.

Upravo u tome je kvaka: Prije akcije MUP RS, “Generalovi” kriminalci-saradnici ukrali su tačno 250 kilograma narkotika od ukupno 560 kilograma koliko se nalazilo u “šteku” u Gradišci.


Prvo je ukradeno sto kilograma, a dodatnih 150 kilograma zamijenjeno je bezvrijednom tvari koja liči na skank.


Nakon što su “Generalovi” vojnici opljačkali NarkoDilere iz Crne Gore koji su drogu i dovezli do Gradiške odakle je trebala da bude otpremljena ka zemljama Zapada, uslijedila je policijska akcija “Storidž”, koja je trebalo da posluži za “pokrivanje”, 25.12.2020. godine.


16.

Kostrešević i Lovrenović su drogu prodali braći Jovanovski iz Poreča, što sam detaljno pojasnio ranije.


Duško i Goran Jovanovski

17.

Važno je naglasiti da je MUP RS nedavno podnio Krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv Dušana Lovrenovića, Dragana Gajića i NN lica zbog skanka koji je zaplijenjen u akciji “Storidž” (dio je bezvrijedna tvar), a, prema mojim informacijama, na vrećama u koje je bila spakovana droga pronađeni su tragovi DNK Dušana Lovrenovića.



To je dokaz koji otklanja bilo kakvu sumnju da je Lobvrenović preuzeo od crnogorskih dilera drodu, dok je fotografija nađena u Kostreševićevom telefonu jasan dokaz da je on učestvovao u pljački narkotika crnogorskih dilera.


18.

Drugi osumjičeni u Krivičnoj prijavi je Dragan Gajić iz Nikšića koji je uhapšen  

17.12.2020. u Rajlovcu, kod Sarajeva, zato što se lažno, sa još jednom osobom, predstavljajao kao pripadnik MUP-a Hrvatske. Oni su pokušali  prevariti vlasnika jedne firme koja se bavi uvozom i izvozom.


Uhapsili su ga pripadnici Policijske uprave Novi Grad Sarajevo i potom došli su do saznanja da su uhapsili poznatog kriminalca iz Crne Gore.



Dragan Gajić se već nekoliko godina nalazi na crvenoj potjernici, a BiH ga potražuje zbog krijumčarenja droge. Gajić je 2012. godine uhapšen u BiH kao pripadnik međunarodne kriminalne grupe i potpisao je sporazum sa Tužilaštvom BiH, zbog čega je osuđen na tri godine zatvora. Dao se u bijeg nakon što je pušten na slobodu do početka izdržavanja kazne.


19.

NN lice u Krivičnoj prijavi MUP RS podnesenoj Tužilaštvu BiH svakako bi mogao/morao biti Narko”General” Kostrešević koji je učestvovao u pljački narkotika koje su Crnogorski dileri uskladištili kod Dušana Lovrenovića, kako bi on opijate prebacio u Hrvatsku.




Za “Generala” je ovo bio tek “poslić”, uzgredni, a vrijednost droge koju je opljačkao od crnogorskih “NarkoDilera” je tada bila 2.300 evra po kilogramu, odnosno 575.000 evra. Na ulici je to mnogo više, posebno na Zapadu.


Zbog “poslića” bi trebao biti vrlo brzo pritvoren, a zbog velikih narkoposlova decenijama ostati iza rešetaka. (nastaviće se)