субота, 19. март 2022.

Mali Zli Patuljak Stanivuković u “akciji”/Plitka manipulacija za pokušaj prevare Banjalučana: Objavljeni eksplicitni video snimci “konačnog Projektnog rješenja za famoznu ‘rupu’” u kojoj tajkun Kaja gradi već godinu dana bez građevinske dozvole; Slika Starog kriminalca Đoke Davidovića na bilbordima - odvlačenje pažnje da Kaja nema građevinsku dozvolu; Sektaški "Meteorolog" Gnjida u redovima PDP-a


Piše: Slobodan Vasković


1.

Draško Stanivuković, Mali Zli Patuljak koji je gradonačelnik Banjaluke, ne prestaje sa najpiizemnijim obmanama, manipulacijama i lažima, kako bi opravdao sopstveni nerad, ali i potpuno slugansko djelovanje u korist tajkuna koji istinski upravljaju Gradom, dok je on tek njihova marioneta.


Posljednja u nizu njegovih tragikomičnih manipulacija i laži većih od  Minhauzenovih je “Konačno projektno rješenje za ‘famoznu’ rupu…”, kako je to naslovio na svojoj FB stranici.


Još je objavljeno da se do konačnog Projektnog rješenja došlo “nakon godinu posvećenog rada”.

2.

Kada pročitaju najavu i pogledaju famozni eksplicitni video klip “Konačno Projektno Rješenje”, oni, skloni vjerovati trenutnom Lažovu No2 u RS (neprikosnoven je Milorad Dodik, koji na ATP Listi Lažova drži prvo mjesto već deceniju i po), pomisle kako vrijedno radi sve manje Lepršavi, a sve više Ukaljani gradonačelnik.


3.

Međutim, jednostavno pitanje, na koje niko iz Gradske uprave, a ni “skupštinske većine Grada” nema odgovor, glasi: Kako je Mladen Milanović Kaja gradio i gradi ravno godinu dana bez Konačnog Projektnog Rješenja, koje je neophodno za dobijanje građevinske dozvole???



Da bi bilo ko, pa i Kaja, dobio građevinski dozvolu za gradnju bilo kojeg objekta, pa i onog u “Rupi”, morao je da ima odobreno Idejno rješenje,  Lokacijske uslove, Glavni projekat i da sve to bude u skladu sa Regulacionim planom.


Kaja je izgradio sedam spratova, koji nisu u skladu sa Regulacionim planom, jer je njim predviđeno pet; Lokacijske uslove je imao, to nije sporno, ali je, kako to potvrđuje Stanivuković, bio bez Glavnog projekta, odnosno Projektnog rješenja. 


To, praktično, znači da nije mogao dobiti građevinski dozvolu za izgradnju dva objekta od po sedam spratova, koji se uveliko grade

4.

Građevinske ni nema, osim za podzemne garaže, tako da Stanivuković besramno laže kako bi se izvuko iz, po njega, vrlo neprijatne situacije, u kojoj radi direktno za tajkune koji u centru Grada zidaju po svojoj volji.


5.

U priču o “godini dana posvećenog rada na izradi Projektnog rješenja”, koju je plasirao bilmez Stanivuković, ne može čak ni on da povjeruje, iako je vjerovao u štošta, plus raznorazne perače narkononca i narkodilere poput Nenada Nešića, da će mu pomoći da se dokopa nominacije za predsjednika RS. 


6.

O tome će biti više riječu u “Severina part No2”, što ću objaviti kada za to dođe vrijeme.


7.

Vratimo se Stanivukovićevim plitkim, neinteligentnim manipulacijama - Nakon “samoprijegornog” rada na “Projektnom rješenju” bilo bi jako dobro, čak nužno, da objasni kako je Kaja, jedan od njegovih tajkunskih patrona, gradio i gradi godinu dana bez građevinske dozvole?!


Druga, vrlo bitna stvar, jeste šta je sve učinila Inspekcija, građevinska, da Kaja prestane graditi “na divlje”? Da li je kažnjen koji put?!


I treće, ali i najbitnije, kada je, ako to nije državna, odnosno gradska, tajna, Kaja dobio građevinsku dozvolu bez Glavnog projekta?


8.

Sektaška skupštinska većina na sve ove nezakonitosti očekivano ćuti - Kaja je njihov tajkun, preciznije Zorana Tegeltije. Nisu, čini mi se, nikakva prepreka Laživom Patuljku.


9.

Eksplicitni video snimci “Projektnog rješenja na kojem se sa investitorom radilo godinu dana” neodoljivo podsjećaju na one Ivana Begića koje je dobro naplatio i emitovao zajedno sa Milanom Ćurlićem Ćurlom, desnom rukom Vlade Crte Đajića.


Zašto podsjećaju: Zato što Mali Zli Patuljak pokušava da penetrira u mozak građana, iako je njegov sopstveni razoren od penetracija.


10.

Nije ovdje kraj Patuljkove penetracije u sopstveni mozak.


Da bi manipulacija bila što uspješnija, prije nego što je emitovao “Konačno projektno rješenje za ‘famoznu’ rupu…”, mlada Budala je na bilborde polijepila sliku starog kriminalca Đoke Davidovića, čija je firma “Ekvator” nedavno ojadio Grad za dva miliona KM.

11.

Pisao sam o tome u tekstu “Sudija Igor Dabić, Crveni Tajkun Đoko Davidović i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković - trojac koji je ojadio Grad Banjaluku za 2 miliona KM”.


Stanivuković je tek nakon što isparilo 2 miliona KM najavio da će sa svojim pravnim savjetnicima pokrenuti pravnu borbu. I, navodno, je pokrenuo.


Kakva će ta borba biti, sama po sebi dovoljno svjedoči činjenica da je njegov pravni savjetnik Nenad Baroš, Sektaš, čiji su najbolji prijatelji Srđan Amidžić (dio “skupštinske većine”) i prevarant i kriminalac velikog kalibra Darko Milunović.


12.

Pitanje je otkud stari kriminalac Đoko na bilbordima? Da nije riječ o nezatomljenoj srdžbi Malog Zlog Patuljka?


Taman posla - Stari Krimos Davidović se obreo na bilbrodima, po Stanivukovićevom nalogu, kako bi “odvukao pažnju” od iznenadnog postizanja “Konačnog Projektnog rješenja za ‘ famoznu’ rupu nakon godinu posvećenog rada”. 

13.

Davidović ne treba da se buni što je na bilbordima - Kriminalac je dobio pažnju koju ne zaslužuje, jer je odavno trebalo da leži u zatvoru, a ne na otetim parama građana. 


Isto se odnosi i na Kaju. 


14.

Što se Stanivukovića tiče, manipulativni, plitkoumni spotovi koje emituje biće izvanredan dokaz protiv njega na Sudu zbog teške zloupotrebe položaja. I to ne jedine.


Htio je da “ubije” dvije loše stvari po sebe: da je pomogao Davidoviću nečinjenjem da sa računa Grada otme dva miliona KM i da prikrije nezakonitu divlju gradnju Kaje u centru Grada. Umjesto toga, samo je još jednom pokazao kako je eksplicitno providan, plitkouman i neupotrebljiv za bilo kakav ozbiljniji posao.


Dodatak: Sektaški “Meteorolog” Gnjida u redovima PDP-a


I za kraj - Osim lažova No2 u RS, PDP je u, mini “prelaznom” roku, u svoje redove doveo i Reketaša Gordana Miloševića, dugogodišnjeeg savjetnika Milorada Dodika, potom i zamjenika direktora Hidrometeorološkog zavoda RS, odakle je otišao, jer nije imao šta ukrasti niti koga reketirati.


U RHMZ se čak i tukao sa direktorom Zavoda Tomislavom Šajićem Buretom.


Milošević, kojeg su u Sekti, nazvali Gnjida prvo je prešao u SPS, gdje je čak, 27.09.2021., izabran za Generalnog sekretara privatne stranke porodice Selak-Milaković.


Odatle su ga već u januaru nabili nogom - čak su i oni provalili da je riječ o Dodikovoj krtici.

Nakon toga, Gnjida prelazi u redove PDP-a gdje već vrlo vješto truje odnose i, naravno, redovno podnosi izvještaje Sekti.


Pitao sam nekoliko visokih funkcionera PDP-a da li su Gnjidu primili zbog kratkoročne ili dugoročne “vremenske” prognoze, ali mi nisu znali odgovoriti na to pitanje.


Nisu imali pojma ni kako je, uopšte, primljen u stranku koja se zalaže protiv kriminala, a u svoje redove dovodi Dodikove reketaše, ucjenjivače i sjecikese, koje su čak i SPS-ovci brzinom munje eliminisali. (nastaviće se)