понедељак, 27. децембар 2021.

NarkoMreža Vice Zeljkovića, predsjednika FS BiH: Psihopate, prljavi inspektori, korumpirani tužioci….; Zeljković i inspektor-kriminalac Latinović ilegalno rudare bitkoin

Vico Zeljković

Piše: Slobodan Vasković


1.

Vicu Zeljkovića, predsjednika FS BiH i sestrića Milorada Dodika, obradio sam u nekoliko tekstova, ali je to nedovoljno da bi se do kraja razumjelo o kako velikom kriminalcu se radi.


Zeljković nije neke “velike pameti”, već je igračka u rukama Igora Dodika, koji Vicom upravlja iz sjene kao svojom marionetom.

Igor Dodik

2.

Protiv Vice Zeljkovića Tužilaštvo BiH vodi istragu zbog malverzacija tokom pandemije i pljački na nabavkama medicinske opreme, pa je narečeni krenuo sa zatvaranje svojih tašna-mašna “eko” firmi kako bi “prikrio” dokaze, koje je nemoguće prikriti.



Kao što Zeljković ne može prikriti da je narkodiler i da predvodi grupu dilera koju kontroliše preko Dejana Kostića Dele, lažnog vođe navijača FK “Borac”.


3.

Kostić je psihopata i nasilnik koji maltretira mlade navijače “Borca”, o čemu sam objavio niz detalja, čak i video klipove nakon čega je presuđen na minimalnu kaznu od pet mjeseci.


To mu je “sredio” Zeljković preko kriminalca Želimira Lepira, bivšeg Glavnog tužioca OJT Banjaluka.


Lepir

Asistirao je potkovani uposlenik OJT Banjaluka Tarik Hadžibegović, koji je uhapšen zbog primanja mita, 02.11.2021. Hadžibegovićev najbliži saradnik u reketiranju bio je narkodiler-inspektor Bojan Karanavić, koji je, takođe, imao Skaj aplikaciju. 


Preko Hadžibegovića je “sređen” sramni sporazum između jadnog tužioca Želimira Bukarice i Režimskog Batinaša Dejana Kostića Dele, koji je za brojna nedjela dobio svega šest mjeseci zatvora, a ni to ne “leži”, što sam nedavno detaljno pojasnio.


Hadžibegović

4.

Interesantno je za primijetiti da je Zeljković u upravu “Borca” doveo niz kriminalaca, te je vođstvo tog kluba jedna od kriminalnih ćelija NarkoKlana, kojem pripada i Zeljković.


5.

Taj NarkoKlan koji ima međunarodne gabarite, sastavni je dio Kartela Veljka Belivuka (uhapšen sa većinom pripadnika) i Ganga Slaviše Kokeze, predvode u RS Tri Kuma iz Grada Droge Zvornika - Zoran Stevanović, Siniša Mijatović i Dejan Ilić -Tigar; U Banjaluci su Kumovi Igor Dodik i Narko”General” Siniša Kostrešević, dok je u Beogradu to Ljuban Ećim.


Oni su dio Kavačkog klana iz Crne Gore, čiji su šefovi ili u zatvoru ili u bjekstvu.


Kumovi Zvorničkog NarkoKartela: Stevanović, 
Mijatović, Dejan Ilić-Tigar

6.

Važno je naglasiti da su najopasniji, ali i najjači i najveći narkoigrači u Klanu Zoran Stevanović, Siniša Mijatović i Dejan Ilić-Tigar, mnogostruko veći i od uhapšenog Bojana Cvijetića koji je, takođe, veoma jak narkodiler. 


Bojan Cvijetić, narkodiler

7.

I Zeljković, kao i rođak mu i nalogodavac Igor Dodik, ima svoje konekcije u policiji.


8.

Već sam objavio njegove veze sa narkokriminalcem - inspektorom Bojanom Karanovićem, koji ga snabdijeva kokainom za ličnu upotrebu kada mu nestane opijata.


narkoinspektor Karanović i Zeljković

Međutim, njegov najvažniji igrač je Viktor Latinović, uposlen u KTC MUP RS.


Latinović vodi narkoklubove Dodika juniora i Zeljkovića - “Bizzar” i “Kafana”, o čemu sam već pisao, ali radi i brojne duge poslove za Vicu kojeg tretira kao sopstvenog “boga”.

Bar to misli Vico, jer je Latinović vrlo inteligentan, pokvaren, podmukao i opasan igrač koji će učiniti sve da se izvuče, a da zavali svog navodnog idola.


9.

Gdje god je nelegalni novac, tu je Latinović, koji je veoma blizak i Narko"Generalu" Siniši Kostreševiću.  


Narko"General" Kostrešević

Latinović se dovodi u vezu sa prikrivanjem najmanje dva mafijaška ubistva; Jedan od dvojice likvidiranih bio je čak zaštićeni svjedok jedne države iz Regiona, sklonjen u Banjaluku. 

Viktor Latinović

Kredibilni izvori tvrde da je Latinović imao značajnu ulogu u pripremi likvidacije i sklanjanju dokaza nakon ubistva zaštićenog svjedoka. 


O imenima u jednom od nastavaka, kao i o ciframa koje je dobio Latinović za učešće u ovim jezivim dešavanjima..


10.

Zeljković i Latinović na području Banjaluke imaju brojne mašine kojima “rudare” bitkoin. To znači da troše ogromne količin električne energije, ali utrošenu struju ne plaćaju, jer taj posao rade ilegalno. Jednostavnije rečeno, kradu ogromne količine struje i lako bi ih bilo uhvatiti, ali to niko ne čini.

11.

Uz sve navedeno, Latinović se bavi i švercom automobila, tako da se može konstatovati da nije ništa manji kriminalac od Zeljkovića, ali i da je opasniji od njega. 

12.

Važno je naglasiti da je Latinović u odličnim odnosima i sa kriminalcem i pljačkašem Nenadom Stevandićem, koji je, kao i Zeljković, imao “Skaj” aplikaciju. (nastaviće se)