среда, 15. децембар 2021.

Ministroid Srebrenka Golić na posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske poslala narkodilera Nikolu Aleksića

Nikola Aleksić

Piše: Slobodan Vasković 

 

1.

Od Crvene Sekte smo navikli da vidimo svašta. Ipak, s vremena na vrijeme Sektaši uspijevaju da iznenade sve, pa i mene.

 

Tokom 14.11. ove godine počela je 26. posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske. Iako se radi o jednoj u nizu posebnih sjednica, već sada se može reći da je ona „posebnija“ od svih dosadašnji posebnih sjednica.

 

Dok sam posmatrao Balvana koji se odaziva na ime Radovan Višković, koji se uobičajeno patio sa čitanjem nekoliko napisanih rečenica, u kadar je „upao“ Nikola Aleksić.


narkodiler Aleksić u NSRS mijenja Ministrioda Golić

2. 

O Aleksiću sam pisao dosta toga. Iako se u početku činilo da se radi o sitnom prevarantu, sklonom lažnim svjedočenjima, posljednja dešavanja oko raspakivanja „Sky“ aplikacije su pokazala da se radi o znatno krupnijoj „ribi“.

 

3.

Ispostavilo se da je Aleksić dugo godina u narko poslovima. Njegova narko karijera je počela prije destak godina, kada je odrađivao sitne poslove za narko klan na čijem čelu se nalazi Dragoljub Pašagić zvani Paša. Baza te grupe je bio kafić „Magic Star“ u banjalučkom naselju Mejdan, u vlasništvu Brane Rudića.


Rudić

4. 

U policijskoj akciji „Kanon“, koja je sprovedena u oktobru mjesecu 2011. godine, uhapšeno je 11 članova te grupe. Osim pomenutog Pašagića, uhapšeni su još: Danijel Delić zvani Dela, Goran Novalija zvani Vinsent van Gogo, Vladimir Damjanović zvani Dama, Vladimir Petrović, Darjan Dojčinović, Zoran Balta, Aco Kajkut, Ana Mastilo, Dragan Tepić i Ljubiša Jaćimović.

 

5.

Interesantan je način na koji je Nikola Aleksić izbjegao hapšenje. Njega su nekoliko mjeseci prije sprovođenja akcije „Kanon“ priveli inspektori MUP-a. Uplašeni Aleksić je u zamjenu za slobodu pristao da otkrije sve informacije o narko grupi kojoj je pripadao. Pored toga, on je u narednim mjesecima inspektorima dojavljivao informacije o licima sa kojima se Pašagić sastaje u kafiću „Magic Star“, o rutama kojima narko grupa doprema drogu u Banjaluku i druge bitne informacije.

 

Nakon hapšenja članovi Pašagićeve narko grupe su osuđeni na višegodišnje kazne zatvora, dok je Aleksić ostao na slobodi.

 

6.

Da Aleksić nije odustao od poslova sa drogom pokazali su podaci dobijeni raspakivanjem „Sky“ aplikacije. Ispostavilo se da on posljednjih nekoliko godina radi za Kavački klan, preciznije podružnicu tog klana u Banjaluci. Aleksić je manje više zadužen za organizovanje prevoza kokaina na relaciji Herceg Novi - Banjaluka. Kao „masku“ za česta putovanja u Herceg Novi on koristi činjenicu da mu dio porodice živi u Crnoj Gori.


7. 

Aleksić je od „zarađenog“ narko novca kupio skupocjeni stan u Banjaluci, u ulici Slobodana Kusturića. Zanimljivo je i to da u istoj zgradi živi jedan od načelnika MUP-a. O njemu ću više pisati drugi put.

 

8.

Aleksić je u periodu 2016. - 2020. godine bio zaposlen u kabinetu Igora Radojičića. Mnogi pričaju da je on bio omiljeni „Igorov Dječak“. Nakon što je Radojičić potučen do nogu na izborima za gradonačelnika Banjaluke, Aleksić je ostao bez zaposlenja.


Radojičić (u sredini) i narkodiler Aleksić

9. 

Da Aleksić ne ostane dugo na ulici, pobrinula se Srebrenka Golić. Ona je tu Nakazu zaposlila u svoje ministarstvo, na poziciju sekretara. Kako su Crveni Sektaši poznati kao veliki konzumenti „bijelog“, ostavljam mogućnost da je Golićeva tim potezom željela da obezbijedi pristup najboljoj “robi“ iz prve ruke.

Ministroid Srebrenka Golić

10.

Ipak, čak ni od Golićeve se nije očekivalo da ponizi Narodnu skupštinu Republike Srpske slanjem na posebnu sjednicu narkodilera Aleksića, kao predstavnika Ministarstva na čijem čelu se nalazi. Biće interesantno vidjeti na koji način će se ponašati Golićeva kada u nekoj od narednih akcija hapšenja Kavčana na području Banjaluke bude uhapšen i Aleksić. (nastaviće se)