четвртак, 16. децембар 2021.

Tajni dokument OSA koji je nađen kod Cvijetića bio je interni; Mladen Marić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, i dalje štiti narkobosa Sinišu Kostreševića od pritvaranja; “Generalova” narkomreža u Kotor Varoši


Piše: Slobodan Vasković


1.

Tajni dokument OSA BiH koji je nađen kod Bojana Cvijetića, velikog narkodilera, prilikom nedavnog hapšenja, bio je internog karaktera. 


Cvijetić


Taj dokument je Cvijetić mogao da dobije od Murisa Druškića, sada već penzionisanog visokog funkcionera OSA BiH, koji je bio blizak Osmanu Mehmedagiću Osmici.


2.

Druškić je dio Cvijetićeve narkomreže i posjedovao je Skaj i Anom aplikacije.


3.

Drugi pripadnik OSA koji je član Cvijetićevog Ganga je Robert Radonjić, zaposlen u banjalučkoj kancelariji OSA. Budući da je izuzetno blizak sa Cvijetićem, moguće je da mu je i on dostavio dokument na kojem se nalaze nabrojane sve narkogrupe u Jugoistočnoj Evropi.


4.

Cvijetić je taj dokument mogao da koristi ili za kontakte sa tim narko grupama, kako bi im prodao svoju narkorobu ili za ucjenjivanje njihovih šefova.



Cvijetić je uhapšen u akciji "Transporter", 16.11. o.g., a, svojevremeno, se nalazio na poziciji savjetnika Dragana Mektića dok je bio na funkciji Ministra bezbjednosti BiH.


5.

Dalje nastavljam da raskrinkavam narkomreže Siniše Kostreševića, Narko”Generala” i, nažalost, još uvijek direktora Policije. 


Kostrešević


Što nije već iza rešetaka, najveći je krivac Mladen Marić, načelnik Uprave za organizovani kriminal RS, a uskoro ću iznijeti nove argumente o tome da Marić, umjesto da hapsi pripadnike NarkoKlana, jer ima sve dokaze na dešifrovanoj “Skaj” aplikaciji, nastavlja da štiti dio najjačih igrača. 

Marić

6.

Objaviću i detalje na koji način “General” pokušava da sakrije dokaze i ko mu sve u tome pomaže, a sada je na redu Kotor Varoš, mjesto u blizini Banjaluke u kojem je, kao i u Čelincu, na čelu narkogrupe načelnik Policijske stanice Igor Kovačević.


Kovačević je neskriveni zaštitnik narkodilera, siledžija i zelenaša.

Kovačević, lijevo

7.

On je kotorvaroški Šef Mafije, koji kontroliše sve kriminalne radnje u tom mjestu - od reketiranja vlasnika ugostiteljskih objekata, preko poslova sa igrama na sreću, ilegalnih kockarnica pa sve do droge.


Kovačević glavni terenski nadzornik je Goran Brljić, inspektor u PS Kotor Varoš Goran Brljić.


8.

Njihov glavni diler je Dragan Antešević, vlasnik kafe bara “Pikolo”. 


Uz drogu i ugostiteljstvo, Antešević je zaposlen i u kotorvaroškoj Elektrodistribuciji, a nikada nije došao na posao. Platu prima uredno, a kada ne dila drogu, taj lokalni siledžija, u slobodno vrijeme, premlaćuje brutalno, čak i policajce pozornike. 


Jedan od nedavno pretučenih je i policajac N. Petrušić, ali Antešević nije za taj akt odgovarao, jer ga je zaštitio načelnik PS Kovačević.


Popović i Antešević

Sasvim je realno da je Kovačević i naručio premlaćivanje Petrušića.


9.

Kada zatvori “Pikolo”, Antešević, zajedno sa još nekoliko policijskih inspektora, u diskoteci “Eli bar” otvoreno prodaje narkotike. 


U “Eli baru” se, pretežno, dila kokain. 


10.

Vlasnik lokala je Miroljub Jurić. On stoji i iza firme za čišćenje “SM 99” koja održava higijenu u zgradi Vlade RS. (Formalni vlasnik sada je Ranko Bukvić).


“SM 99” je veliki poreski dužnik, ali Jurića, koji je član Crvene Sekte, niko zbog izmirenja obaveza ni ne traži.




Anteševića direktno “pokrivaju” Kovačević i Brljić.


Njegov kum je bivši specijalac Aleksandar Aco Popović, presuđeni kriminalcem (pljačka novca firme Sektor sekjuriti na auto putu).


11.

Dio narkogrupe je i Stojan Knežević vlasnik kafe bara “No.1” i član SNSD-a, a u pomenutom lokalu se, bez problema, mogu nabaviti razni opijati.


Režimska Koalicija SNSD - “Crveni Kombi” djeluje zajedno i u narkoposlovima.


Vladan Đekanović

Vladan Đekanović, direktor pošte u Kotor Varoši i predsjednik Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske, stvarni je vlasnik i kafe bara “Rolex”, u kojem su opijati sastavni dio ponude. 


Njegov brat je Dragan Đekanović, direktor biblioteke u Kotor Varoši i funkcioner “Ujedinjene Srpske”, inače bivši policajac.

Natalija Trivić i Dragan Đekanović

12.

Dio narkodilerke grupacije, koju u Kotor Varoši štiti načelnik PS Kovačević, a iza kojeg stoji Narko”General” Kostrešević, je i Dragan Raljić Ralja vlasnik kafe bara  “Faraon”.


Načelnik PS Igor Kovačević je po znaminanju bravar, ali je, uz pomoć falsifikata, uspio da se zaposli kao policajac u Kotor Varoši, a da napreduje služeći NarkoKlanu koji uništava RS.


13.

Važno je znati da je Kovačević, 02.06.2013, dao svoj automobil teško alkoholisanom Srećku Đukariću. 


Mortus pijani Đukarić je te večeri sletio s Kovačevićevim automobilom s puta i u dvorištu kuće, u koje je uletio velikom brzinom, na licu ubio dječaka od 13 godina Predraga Avdalovića.

Kovačević

14.

Naravno, Kovačević nije odgovarao što je teško alkoholisanoj osobi dao automobil, što mu je uopšte dozvolio da vozi, već se izvukao zahvaljujući tadašnjem komandiru PS Kotor Varoš Samiru Skopljaku.


Nakon toga nastavlja da napreduje sve do komandira PS. Podrazumijeva se da je Kovačević, takođe, član SNSD-a. (nastaviće se)