понедељак, 20. децембар 2021.

NarkoDiler Nešić na “Skaj” aplikaciji najčešće kontaktirao sa NarkoDilerima Krečom i Ljubanom Ećimom; Skaj Nešić, koji je i portparol Stanivukovića, zajedno sa njim javno upućuje otvorene prijetnje, preko podobnih medija, visokim funkcionerima PDP-a; Nešićeva imovina


Piše: Slobodan Vasković


1.

Nenad Nešić, predsjednik DNS-a, poodavno je raskrinkan kao kriminalac i to velikog kalibra; Najbolji kriminalni učenik Milorada Dodika. 


Nešić je bio navodi privrednik prije nego je sjeo, kao kadar DNS-a, u direktorsku fotelju JP “Putevi RS". Nešić je imenovan polovinom jula 2016. godine, a smijenjen u oktobru 2020.


2.

Bio je “go kao miš”, sve firme mu propale, a poreski dugovi dostigli milionske razmjere. Sa dvije firme napravio je štetu državi od cca 1,2 miliona KM!


To su firme “Dar Company” (registrovana na njegovog oca), koja Poreskoj upravi RS duguje 337.743,25 KM, „N trade“ (registrovana na njegovog brata), čiji je dug PU RS - 20.138,41 KM, dok je „Dar Company“ dužna Upravi za indirektno oporezivanje 890.279,77 KM.


Sa kamatama, taj dug je mnogo veći. Naravno, kriminalac Nešić nije platio ni pfeninga duga.


3.

Sjedanjem u direktorku fotelju, Nešić je otpočeo jednu od najvećih pljačkaških karijera u Republici Srpskoj, reketirajući putarske firme, prodajući im so i maziva preko svoje privatne firme “Legend”, ali sve to nije bilo dovoljno da stekne imovinu koja samo u nekretninama vrijedi desetine miliona KM (vidi dodatak).


4.

Nešić se aktivno uključio u trgovinu narkoticima i on je jedan od ključnih pripadnika Narko Klana koji razara RS na području Sarajevskoromanijske regije.


Osim što učestvuje u nabavci i preprodaji velikih količina narkotika, Nešić pere novac zarađen prodajom opijata, sa još nekoliko “privrednika” Iz Istočnog Sarajeva, kroz izgradnju stambeno-poslovnih prostora. 


Novac uložen u izgradnju potiče iz narkotokova, a prodajom stanova i poslovnih prostora on se ubacuje u legalne tokove. Ključna firma i dalje je “Legend”, a trenutno područje djelovanja Nešića je Jahorina, odnosno izgradnja kompleks apartmana u Trnovu, dijelu koji se zove “Obućina bare”. Taj dio se nalazi na trnovskoj strani Jahorine, trenutno najveće praonice prljavog novca u Regionu.

5.

“Obućina bare” su, u ovom trenutku, najveći NarkoProjekat pranja para i u njemu, sem Nešića, aktivno učestvuju, između ostalih, i Dejan Ilić Tigar, jedan od šefova Klana, kao i Vico Zeljković.


Ovo je samo dio perača prljavog novca na Jahorini, a detaljno ću se time baviti u nastavcima.


6.

“Obućina bare” su najznačajniji “Narkoprojekat”, ali se značajan dio prljavog novca pere i u Istočnom Sarajevu, posebno na području opštine Istočno Novo Sarajevo, na čijoj teritoriji je Nešić izgradio već nekoliko stambeno-poslovnih objekata.


7.

Trenuto u ulici Stefana Nemanje, koja je uz Policijsku upravu Istočno Sarajevo, Nešić priprema izgradnju novog stambeno-poslovnog objekta. 


Stara ruševna zgrada, na čijem mjestu će se izgraditi novi objekat, već je ograđena, a narkonovac spreman za izgradnju nove velike stambeno-poslovne zgrade, tik uz PU Istočno Sarajevo.


8.

Nije to nikakvo čudo, jer je načelnik te uprave Branimir Šehovac jedan od ključnih ljudi, zajedno sa Aleksandrom Mičićem Makedoncem, Narko”Generala” Siniše Kostreševića.Šehovac i Nešić nekada su zajedno radili u policiji, a sada zajedno rade u NarkoKlanu i imaju značajne pozicije.O Šehovcu i njegovoj ulozi u NarkoKartelu sam detaljno pisao u nekoliko navrata.


9.

Nešić je, kako sam već naveo, imao “Skaj” aplikaciju preko koje je komunicirao sa ostalim članovima NarkoKartela koji vode Igor Dodik, Siniša Kostrešević (Banjaluka), Zoran Stevanović, Siniša Mijatović i Dejan Ilić-Tigar (Zvornik) i Ljuban Ećim (Beograd).Preko Skaj aplikacije Nešić je dogovarao poslove, posebno one pranja novca, sa ubicom i zločincem Ećimom, koji mu je pružao zaštitu u Beogradu.10.

Međutim, sagovornik sa kojim je najčešće bio na vezi je Željko Radovanović Krečo, dio Ećimove narkogrupe, koji je u Srbiji još 2008. godine presuđen na petnaest godina zatvora, ali nikada nije odležao ni dana.


Krečo je veoma bitan unutar NarkoKlana, jer je većina komunikacija pripadnika NarkoKlana i njihovih dogovora sa drugim gangovima išla preko njega.


11.

O ostalim NarkoSkaj vezama Nešića nastaviću pisati u narednim danima, a važno je znati da je narečeni veliki NarkoDiler i najveći perač novca unutar Kartela portparol Lepršavog Psiha - Draška Stanivukovića, Gradonačelnika Tajkuna.


Njih dvojica uporno, pod visokim pokroviteljstvom Lažnog Multiplex Oca Nacije, pokušavaju da rasture opoziciju i vrijeme je da, za početak, Nešić bude odstranjen iz tog političkog bloka, jer se protiv njega vodi opsežna istraga zbog pranja narkonovca i pitanje dana je kada će biti uhapšen.


12.

Što se tiče Psiha, on će sam pasti; Već mu je rejting potonuo kao kamen, na NULU, a njegove otvorene prijetnje članovima PDP-a upućene javno čak i preko određenih medija, čije urednike/urednice plaća, svjedoče da je u očaju i da čini sve veće i veće greške koje ga vode ravno na političku deponiju.


13.

Najveća greška koju je Psihotični, Opsesivnokompulzivni Gradonačelnik Tajkuna učinio jeste podzemni udar na porodice svojih kritičara, što radi zajedno sa Nešićem.


14.

NarkoKoktel Nešić-Stanivuković se na taj način jasno definisao kao dio najprljavije mašinerije Milorada Dodika, spremne na svako zlo, što, nakon svega što smo vidjeli od ovog dvojca u posljednjih godinu dana, nije nikakvo iznenađenje. Štaviše, to je sasvim očekivano. (nastaviće se)


U nastavku tekst o dijelu imovine NarkoDilera i perača narko novca Nenada Nešića koji sam objavio 30.04.2020.1.
Džambo vreće, sa slike iz oktobra 2019. godine, poredane pored puta, pune su soli za posipanje cesta u zimskim uslovima. Pripadaju jednoj od putarskih firmi, koje je Nenad Nešić tokom juna i jula prošle godine natjerao da kupe so od njegove firme “Legend” za naredne dvije godine.

Nešićeva So je pored puta, jer nije mogla da stane u magacin za so koji je, takođe, pun soli u džambo vrećama.
Lučić, Glavaš, Nešić
2.
Nešić se tada uplašio da će biti smijenjen sa pozicije direktora JP “Putevi RS” pa je prisilio putarske firme da kupe enormne količine, pri čemu su on, Aleksandar Glavaš (narodni poslanik DNS-a) i Mladen Lučić (odbornik DNS-a u SO Istočna Ilidža) zaradili nove milione, preko firme "Legend". Da bi mogli da ih šutaju pred kamerama, ali i kupuju desetine dunuma zemlje u Istočnom Sarajevu.

3.
Nešić koji je za tri godine stekao desetine miliona KM otvorenom pljačkom putarskih firmi ima zaštitu od MUP-a RS, jer plaća dio vrha te uništene institucije, ali ima i zaštitu samog Milorada Dodika, što već asocira na zajedničke poslove.

4.
Nešićev je prije nepune četiri godine, kada je došao na čelo “Puteva”, bio u minusu od 1,2 miliona KM (dugovi UIO i PU RS), da bi sada raspolagao desetinama miliona KM, koje je otvoreno opljačkao i o čemu postoje svjedočenja u MUP RS, u centrali u Banjaluci.

5.
Uz to, Nešić posjeduje brojne, milionski vrijedne, nekretnine, uknjižene na najbliže članove porodice, u Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, Beogradu, Budvi, Herceg Novom…6.
Neki od vlasnika putarskih firmi svjedočili su da im je Nešić iznuđivao novac, ali MUP RS, nadležne Uprave (za borbu protiv organizovanog kriminala i krim policija), nisu ništa učinile kako bi se njegovo kriminalno djelovanje sankcionisalo. Dapače, Lukač i Savković sprečavaju slanje krivične prijave protiv Nešića iz MUP RS u Republičko tužilaštvo, koja se upravo odnosi na iznude od putara, koji su bili prisiljeni da kupuju so. 

7.
Nešić, koji je, pod Dodikovim patronatom, postao v.d. predsjednik DNS-a, ima zaštitu i u tužilaštvima koja ništa ne čine da ga spriječe u njegovim razbojničkim pohodima - Tužilaštvo u Istočnom Sarajevu duže od godinu dana drži u ladici protiv njega prijavu, detaljno zadokumentovanu, o Prinudi jedne putarske firme da u izbornoj kampanji 2018. asfaltira prilaze kućama njegovih glasača. Tužilaštvo ne radi ništa po toj prijavi, jer je korumpirano.

8.
Uostalom, Nešić je, osim dijela vrha MUP RS, o čemu javno govori, “potkivao” novcem u nezakonitim arbitražama i Milana Tegeltiju, vlasnika VSTS-a.

9.
Sada ću ponovo da prikažem dio ogromne imovine, koju je stekao za samo tri godine otkako je sjeo na čelo JP “Putevi RS”, pljačkom te firme, kao i putarskih firmi; U istom tom periodu, Nešić je kupio šest stanova, velike vrijednosti, a novac kojim ih je platio otet je iz Javnog preduzeća.

10.
Nešić je kupio stan u Banjaluci, u ulici Svetozara Markovića. Stan je 90 m2, nalazi se na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Gradu (Nova Varoš), a plaćen je 220.000 KM. 


11.
Uz stan, Nešić je kupio i garažu u istoj zgradi, koju je platio 15.000 KM. Ne treba ni napominjati da se u tom stanu orgija, na “Nešićev način”, a sve na račun JP “Putevi RS”.

12.
Nešić posjeduje ogroman stan u Novom Sadu, vrijedan oko 150.000 hiljada evra, a na crnogorskom primorju je novcem, otetim od JP “Putevi RS”, kupio čak tri stana.

13.
U Budvi je kupio stan od 55 m2, a njegova vrijednost je oko 130.000 evra.


14.
Ranije sam objavio da je Nešić u Baošićima kupio dva stana, ukupne vrijednosti 250.000 evra.


Jedan stan od 40 m2, a drugi 61 m2. Oba su u vili, koja posjeduje i bazen. Ko bi išao do plaže?! Jer, Nešić je “elita”, pripadnik beskrupulozne pljačkaške grupacije koja nemilosrdno arči državni novac.


Da bi se pokazao da je "gazda" - stanove je platio kešom. Kako je novac iznio iz BiH, sasvim je drugo pitanje. Na koje bi MUP trebalo dati odgovor. Ok, ovo sa MUP-om je bila šala mala, jer imaju oni preča posla - štite Nešića, posebno vrh te takozvane institucije.

15.
Nešić posjeduje i mercedesov džip za svega 120.000 evra, koji je dao ljepšoj polovini. Drugi važni članovi te porodice voze takođe bijesna auta, brat Predrag  džip “Porše Kajen” - 120.000 evra, a otac tih pljačkaških aveti (što bi rekli Crnogorci) novi BMW5 - 110.000 KM!16.
Ništa manje skup vozila ne voze ni članovi njegove Gansgterske Bande Aleksandar Glavaš i Mladen Lučić, koji su kupili najnovije modele "mercedesa" i BMW-a. 

17.
Mnogo je onih koji su otimali od “Puteva RS”, ali niko to nije činio na tako krkanski, bahat, primitivan način kao Nešić.

18.
U direktorsku fotelju Nešić je imenovan polovinom jula 2016. godine.

Bio je “go kao miš”, sve firme mu propale, a poreski dugovi dostigli milionske razmjere. Sa dvije firme napravio je štetu državi od cca 1,2 miliona KM!

To su firme “Dar Company”, koja Poreskoj upravi RS duguje 337.743,25 KM, „N trade“, čiji je dug PU RS - 20.138,41 KM, dok je „Dar Company“ dužna Upravi za indirektno oporezivanje 890.279,77 KM.

Ni pfening od tih dugova do dan danas nije plaćen u budžete BiH i RS, ali Nešić je multimilioner i, prema sopstvenim riječima, ima sedam miliona maraka keša.

Sav taj novac isisan je iz JP “Putevi RS”.Međutim, to je sitnica, jer Nešić ima veoma razvijene druge poslove, koje, takođe, plaćaju “Putevi RS”, a on ubire dobit.

19.
Nešić je postao jedan od najvećih kriminalaca-graditelja na području opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža.

Ima dva velika poslovna objekta koje iznajmljuje firmama “Dukat” (u nasellju Vojkovići) i “Venera”.

Objekat u Vojkovićima ima 3.500 m2, dok se drugi objekat, nešto manje kvadrature, nalazi u Lukavici, kod “Energoinvesta”.20.
Nešića je baš krenulo sa budžetskim parama, pa je nastavio sa isisavanjem miliona iz “Puteva RS” - trebalo je izgraditi stanove. 

Krenuo je sa manjom kvadraturom - zgradom od 55 stanova, što sam objavio čim je gradnja počela, ali niko iz “institucija” nije reagovao. 
Nešićeva zgrada (lijevo) od 55 stanova
tokom izgradnje
Nešić je nastavio da pljačka, zajedno sa Aleksandrom Glavašem i Mladenom Lučićem i preko firme “Legend” i preko ogromnih, masivnih, teških “narukvica” od putarskih firmi.

Tako je završena zgada od 55 stanova, ali Nešićevi apetiti su nastavili da rastu, jer on ima podršku dijela vrha MUP RS, koji, kako je sam rekao, izdašno potplatio, ali i “premijera u sjenci”, o kojem će uskoro biti više riječi. 

Nešićeva završena zgrada od 55 stanova
21.
Nešić trenutno zida zgradu odmah kraj Skupštine Grada Istočno Sarajevo.

Nešićeva zgrada od 155 stanova - lijevo
Zgrada će imati 155 stanova, na površini od cca 8.000 m2. 

22.
Kvadratni metar stana na tom mjestu je 1.400 KM, što je najniža moguća cijena, pa je lako izračunati da će Nešić prodaju stanova naplatiti 11.200.000 KM. Kako nije uložio ni jedne svoje marke, dobit mu je 11.200.000 KM. Nešić je kriminalni As, pa nije čudo što gomile novca šutira nogom iz sve snage.
Nešićeva zgrada od 155 stanova - lijevo
23.
Sve to “institucije” znaju, ali niko ništa ne preduzima; Ako bi i krenula neka istraga, preko noći je završavana.

U nastavku o počecima pljačke Nešića i njegovih gangstera saradnika i čimnjenici da sam sukob i razvaljivanje DNS-a najavio još prije tri i po godine..

Nešić so iz Egipta plaćao 63 KM/t, a ucijenjenim putarima RS prodavao po cijeni od 170 KM/t; Ukupna Nešićeva nelegalna zarada od 2,5 do 4 miliona KM (21.12.2016.)

piše: Slobodan VaskovićNenad Nešić, direktor JP “Putevi RS” i njegov štićenik Mladen Lučić, vlasnik firme “Legend” d.o.o. iz Istočne Ilidže, nelegalno su, ucjenom putarskih preduzeća iz ovog entiteta, zaradili mnogo više od 1.350.000 KM, kako sam objavio prije nekoliko dana.
Nešić i Lučić su so uvezli iz Egipta i plaćali je 63 KM po toni, sve sa prevozom do Republike Srpske.

Ukupno su uvezli iz Egipta cca 19.000 tona, za šta su izdvojili, prema potvrđenim podacima, 1,2 miliona KM.

Istu tu so putarima iz Republike Srspke naplatili su po 170 KM/t, što znači da su ostvarili razliku u svoju korist od 107 KM/t.

Na 19.000 tona ta zarada, ostvarena ucjenom, iznosi 2.033.000 Konvertibilnih maraka.
Nešić i Lučić su, preko firme “Legend”, ukupno isporučili putarima 30.000 tona soli.

Ako prihvatimo da su troškovi nabavke, prevoza i ukalkulisana zarada za ostalih 11.000 tona soli (osim onih 19.000 iz Egipta), do skladišta svakog od putarskih preduzeća, zaista koštalo Nešića i Lučića 125 KM po toni (fakturisali su i njih po 170 KM/t), onda je nelegalna zarada na ovih 11.000 tona dodatnih 495.000 KM, što znači da su Nešić i Lučić ucjenom zaradili najmanje 2.528.000 KM.

Pitanje je da li je ostalih 11 hiljada tona uopšte so i šta su sa onom iz Egipta pomiješali Nešić i Lučić, tako da je sasvim realno da je njihova zarada na ovom ucjenjivačkom poslu oko 4 miliona KM.

Nenad Nešić, direktor JP “Putevi RS” ucijenio je putarska preduzeća iz Republike Srpske da od firme “Legend”, koju Nešić protežira, moraju kupiti so za posipanje puteva. U suprotnom, obustavio bi im isplate za poslove koje obavljaju po Ugovorima sa JP “Putevi RS”.

Nešić je predstavnicima jedanaest putarskih preduzeća iz RS lično saopštio da moraju pristati na navedenu ucjenu (i cijenu) ili za njih para sa računa “Puteva” nema.

Putari su prihvatili, vjerujući da nemaju kud, jer ih je Nešić obavijestio da iza njegovog zahtjeva stoji “lično Marko Pavić, predsjednik DNS-a” i da on to radi po njegovom nalogu.
Nešić je visoki funkcioner DNS-a, zadužen za Sarajevsko-romanijsku regiju.


Legend d.o.o
Nešić je naložio putarskim firmama da so moraju kupiti od preduzeća “Legend” d.o.o., koje je registrovano u Istočnoj Ilidži.


Vlasnik tog preduzeća je Mladen Lučić, do prije dvije godine jedan od vođa studenata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, i (godinama već) izvršilac brojnih Nešićevih prljavih poslova.

Nešić i Lučić se predstavljaju kao kumovi.

So za posipanje puteva, koju su putarske firme morale kupiti, kako ne bi ostale bez svojih para iz JP “Putevi RS”, koštala ih je 170 KM po toni, što je, lako je uočiti, gotovo tri puta skuplje od stvarne cijene. 

Potrebe putarskih preduzeća u zimskom periodu su 30.000 tona soli, i to kada je snijega i leda u izobilju. 

Ucjenjivanje se itekako isplatilo Nešiću i Lučiću.


Direktor silom
Nešić je za direktora JP “Putevi RS” postavljen 25. jula ove godine i to na insistiranje Marka 

Pavića. 

Prije tog postavljenja, Pavić je insistirao da Nešić bude imenovan na poziciju direktora “Elektrodistribucije” Pale, umjesto Ljubomira Mrde, aktuelnog direktora i člana SNSD-a.
Mrda nije htio da podnese ostavku, a koalicija SNSD-a i DNS-a zamalo je pukla.

Od tada se odnosi između ove dvije stranke stalno pogoršavaju, a došli su do nivoa u kojem se otvoreno vrijeđaju predstavnici SNSD-a i SP-a, sa jedne i DNS-a, sa druge strane.
Nešićevo ucjenjivanje putara i nezakonito otimanje cca 4 miliona KM svakako ide u prilog Miloradu Dodiku u obračunu koji slijedi sa Pavićem. I koji je neminovan.   

Nešić redom bije
Nešić je vrlo nasilna osoba: 02.09. ove godine isprebijao je Živorada Bosančića, izvršnog direktora za pravne poslove u JP “Putevi RS” (objavio sam tekst o tome 02.09.).
Bosančić je tada odbio da podrži određene Nešićeve nezakonite zahtjeve.
Nešić je toliko teško prebio Bosančića (člana Socijalističke partije) da je interevnisala Hitna služba, a sve je zabilježila i policija.
Međutim, Režim je zataškao Nešićevo divljanje kako ne bi izašlo u javnost i nanijelo štetu na samom početku predizborne kampanje za lokalne izbore.
Nije to bio prvi teški incident u "Putevima", nakon što je Nešić preuzeo direktorsku funkciju.
Nešto prije pomenutog incidenta, Nešić je fizički nasrnuo na Borisa Pavkovića, tehničkog direktora, ali je ovaj uspio izbjeći batine.

Nešićevi dugovi
Nešić godinama već sa svojim privatnim firmama vrši razne malverzacije, ali je bio zaštićen od Režima, jer je finansirao SNSD i bio član te stranke, sve do pred izbore 2014. godine. 


Nešić je tada pristupio stranci Napredna Srpska, koja je na izbore izašla na listi DNS-a.
Nakon što su dva poslanika ove partije napustili Pavićev poslanički blok, Nešić je ostao lojalan DNS-u.


DNS je nastavio da ga štiti od pravosudnog progona, koji bi morao da se desi, jer je Nešić budžetima RS i BiH napravio štetu od 1,2 miliona KM, poreskim utajama.


Nešić je sa samo dvije firme napravio štetu od cca 1,2 miliona KM: To su firme “Dar Company”, koja Poreskoj upravi RS duguje 337.743,25 KM, „N trade“, čiji je dug PU RS - 20.138,41 KM, dok je „Dar Company“ dužna Upravi za indirektno oporezivanje 890.279,77 KM.  

Dvostruko pljačkanje: Nešićeve privatne firme ne prijavljuju radnike, ne izdaju fiskalne račune, prodaju robu kojoj je istekao rok trajanja…, dok on pljačka JP “Putevi RS” (03.10.2019.)


piše: Slobodan Vasković

Nenad Nešić je rijetko viđena Hulja čak i na prostorima BiH/RS; Ne samo da je opljačkao desetine miliona KM iz JP “Putevi RS”, da pljačka i sada Javno preduzeće na čijem se čelu nalazi, već njegove privatne firme, istovremeno, ne plaćaju poreze Republici Srpskoj, ne izdaju fiskalne račune, niti prijavljuju radnike. Funkcioner RS ne plaća ni poreze ni dažbine RS, koju nemilosrdno pljačka!!!

Potvrđeno mi je to iz Poreske uprave RS u vezi sa firmom “N trade”, koja je u Nešićevom vlasništvu.

Poreskoj upravi uputio sam sledeća pitanja:
“Poštovani,
Poreska uprava RS nedavno je zatvorila nekoliko prodajnih objekata firme "N trade", koja je registrovana i posluje na teritoriji grada Istočno Sarajevo.
Molim Vas da mi u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama odgovorite kada je tačno PU RS zatvorila te objekte; Koliko je objekata zatvoreno?
Koliki je iznosio poreski dug firme N trade, pa je PU RS bila prisiljena da objekte zatvori"?

Da je objekt Nešićeve firme bio zapečaćen od Poreske uprave svjedoči i fotografija.


Iz Poreske uprave mi je odgovoreno sledeće:
“Poštovani, u skladu sa vašim pitanjima, obavještavamo Vas da su inspektori Poreske uprave Republike Srpske 30.05.2019. godine kod poreskog obveznika DOO "N trgovina" Istočno Sarajevo izvršili kontrolu evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa.  
Nakon izvršene kontrole, zbog neizdavanja fiskalnih računa, jedan prodajni objekat ovog poreskog obveznika u Istočnom Sarajevu je privremeno zatvoren na period od 15 dana, te je izdat prekršajni nalog u iznosu od 2.500 KM (2.000 KM pravno lice i 500 KM odgovorno lice), te prekršajni nalog u iznosu od 13.000 (10.000 KM pravno lice i 3.000 KM odgovorno lice) zbog neprijavljivanja radnika u Jedinstveni sistem registracije, kontrole i naplate doprinosa. Dakle, ovom poreskom obvezniku je izrečena mjera privremene zabrane obavljanja djelatnosti u trajanju od 15 dana zbog neizdavanja fiskalnih računa”.

Odgoori PU RS
Jasno je, bez ikakve dileme, da Nešić dvostruko pljačka Republiku Srpsku -  otimajući desetine miliona KM iz budžeta “Puteva RS”, iznuđujući milione od putarskih preduzeća, prisiljavajući ih da kupuju od firme “Legend:” so, maziva, bitumen…

Drugi način je preko svojih privatnih firmi, među kojima je “N trade”, gdje ne prijavljuje radnike, kako ne bi plaćao dažbine za njih, ne izdaje fiskalne račune, a veliko je pitanje u koliko objekata uopšte ima prijavljenih radnika.

Nešić ima jedanaest prodajnih objekata "N trade" - u svakom je prijavljen samo jedan radnik, dok ostali (najmanje tri u svakoj radnji) nisu; Uz to, prodaju robu kojoj je istekao rok trajanja, falsifikujuči datume. Nešić svjesno truje narod koji kupuje tu robu.

Sve se može lako utvrditi, ali "institucije" ne rade svoj posao. Uputio sam nadležnim tužilaštvima pitanja u vezi sa Nešićem, njegovim pljačkama i prevarama i još čekam odgovore.

Sve navedeno znaju institucije, ali očito je da to ne smeta Vladi RS da Nešića i dalje drži na poziciji v.d. direktora “Putevi”, iako njegove privatne firme oštećuju entitet; Takvo ekonomsko huliganstvo nezamislivo je i u najkorumpiranijim sistemima, a individue poput Nešića mogu se samo nazvati Huljama. I nikako drugačije. Kao i oni koji ih podržavaju!!!

(Nešić je 01.10. ove godine prodao objekte firme "N trade" preduzeću "Power" iz Rogatice, kako bi pirkrio kriminalne radnje.)


Kako god bilo, Nešić je, zajedno sa gangsterima Aleksandrom Glavašem i Mladenom Lučićem ("Legend") slika i prilika ovdašnjeg Režima i što je duže u vlasti ta slika je sve crnja i crnja, ako je crnila uopšte preostalo za nju.

Nešić je, ranije sam to objavljivao, sklon nasilju nad nemoćnijim od sebe. Osim što je pretukao svoje pomoćnike u JP “Putevi RS”, on je premlaćivao i radnike svojih privatnih firmi.

Tako su on i njegov brat Predrag januara 2017. u Foči i Trnovu nezakonito dali otkaze radnicima, među kojima je bila i trudnica, a nisu ih isplatili za njihov rad; Prijetili im nasiljem ukoliko izađu u javnost sa svojim zahtjevima; Kada su radnici obavijestili javnost, umjesto da se ispitaju nasilna braća Nešić, policija je saslušavala i progonila radnike. Tipično, ako se ima u vidu da Nešić tvrdi kako je kupio dio vrha MUP RS.