субота, 18. децембар 2021.

“Klopka za Sopka”: Uprkos tome što su raskrinkani, poslušnici Narko”Generala” Sopka i Plavša nastavljaju da falsifikuju dokumente u MUP-u RS, poseno oko “skanka” koji je opljačkao “General” zajedno sa Krečom i Lovrenovićima



Piše: Slobodan Vasković


Narko”General” Siniša Kostrešević u panici nastavlja da čini sve veće i veće greške.


Naredio je Slađani Sopka da falsifikuje svu dokumentaciju oko Narko”Dilera” Željka Radovanovića Kreče, sa kojim je on bio na stalnoj “Skaj” vezi, sretao se sa njim, a najpovjerljivije poruke mu slao preko svog bliskog saradnika Dragana Savića, povjerenika “Generala” za Bijeljinu.



Sopka, zajedno sa Ilijom Plavšom ima zadatak da faslifikuje sve podatke oko pljačke 250 kilograma “skanka” koju je organizovao “General”, zajedno sa Željkom Radovanovićem Krečom, akasnije, akcijom policije “Storidž”, pokušao da prikrije  i ono što joj je prethodilo, a što sam detaljno opisao u nizu tekstova. 


Sopka ima funkciju Glavni inspektor za rad sa informantima što je radno mjesto koje joj je izmislio “General”.


On je, uz njenu pomoć, na taj način, preko “informanata”, izvlačio/krao novac iz MUP RS, a samo u jednom navratu je Kreči, NaroDileru, isplaćeno 46.000 KM za “informaciju”.



Sopka i Plavša, zbog “Generala” čine niz teških krivičnih djela, jer ne postoji način da zataškaju njegovo učešće u pljački 250 kilograma “skanka” niti da je to dogovorio sa Krečom i Lovrenovićem.


Ranije sam već objavio da je otografija “Skanka” koja je nađena na “Generalovom” dešifrovanom “Skaju” ranijeg datuma, odnosno Krečo je Kostreševiću poslao prije 25.12.2020., kada je uslijedila policijska akcija “Storidž”.



To, praktično, znači da je Krečo “Generalov” informant, što jeste tačno, ali fotografija koju je poslao nije, primarno, imala za cilj otkrivanje te droge, već njenu pljačku.


Uz fotografiju su “Generalu” stigle i informacije da je u Gradišci sakriveno 560 kilograma “skanka”.


Potom su “General”, Krečo, profesionalni ubica Milivoje Lovrenović i njegov sin Dušan dogorili pljačku skanka, o čemu postoje svi dokazi i Sopka i Plavša uzalud falsifikuju. Istina, ne baš uzalud - biće zatvoreni, najkasnije, sa Kostreševićem.



Ukrali su prvo sto kilograma “skanka”, koje nisu zamijenili ničim, a zatim još 150 kilograma koje su zamijenili bezvrijednom tvari.



Goran Jovanovski iz Poreča, kako sam već objavio, kupio je svih 250 kilograma “Skanka” koje su opljačkali Siniša Kostrešević, Narko”General” i direktor Policije RS, Milivoje Čaruga Lovrenović i njegov sin Dušan, Željko Radovanović Krečo i Ljuban Ećim, svi u vrhu Međunarodnog NarkoKartela koji je razorio Republiku Srpsku. (nastaviće se)